Ο «δολοφόνος» του Ολυμπιακού!

Ο «δολοφόνος» του Ολυμπιακού!

Ο Κέι Σι Ρίβερς, στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό απέδειξε ότι είναι ένας «clutch players», ο οποίος αφηνιάζει κάθε φορά που βλέπει κόκκινα

Ο Κέι Σι Ρίβερς ήρθε στον Παναθηναϊκό με… ανοιχτά χαρτιά και διαπιστευτήρια. Ένας παίκτης με τόσες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης και με… Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τους Ισπανούς, δεν θα μπορούσε να χρήζει… αμφισβήτησης ή και αποδείξεων. Φάνηκε, άλλωστε, από την πρώτη του κιόλας χρονιά με τα πράσινα, όπου ο Αμερικανός φόργουορντ απέδειξε την αξία του, επιδεικνύοντας την ωριμότητα, την εμπειρία και το ταλέντο του, μα πάνω απ’ όλα την εκτελεστική του δεινότητα! 

Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν στη διάρκεια της σεζόν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας, με ιδιαίτερη συνέπεια στο σκοράρισμα και δη στο σουτ από μακρινή απόσταση. Δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια όπου ο Αμερικανός άσος βγήκε… μπροστά, παίρνοντας επ’ ώμου αρκετές επιθέσεις των «πρασίνων» και εκτελώντας τις με ακρίβεια, έχοντας τρομερή επαφή με το καλάθι, τόσο από τα 6,75μ. όσο και από προσπάθειες κοντά στη ρακέτα, μετά από μπάσιμο και λέι απ.
Αυτό, βέβαια, που «έχτισε» ο Κέι Σι Ρίβερς από την «παρθενική» του σεζόν στο «τριφύλλι» ήταν η… πελατειακή του σχέση με τον Ολυμπιακό!

Τι κι αν φοράει «πράσινα», τι κι αν παίζει στον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τους «ερυθρόλευκους»! Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» ανέπτυξε μία… ιδιαίτερη σχέση με τον Ολυμπιακό, αφού κάθε φορά που έβλεπε τα «ερυθρόλευκα» αφήνιαζε! Ειδικά μέσα στον Γενάρη, όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντραρίστηκαν τρεις φορές σε Euroleague, Κύπελλο και Πρωτάθλημα, ο Ρίβερς είχε 23, 27 και 26 πόντους αντίστοιχα, οδηγώντας τους «πράσινους» στις δύο νίκες που πέτυχαν στα τρία αυτά παιχνίδια.

Στο σύνολο των ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, η εικόνα του Αμερικανού ήταν εντυπωσιακή, όπως και η συνεισφορά του στην κατάκτηση του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος. Όσες φορές βρήκε μπροστά του τον Ολυμπιακό, τον «σκότωσε» με κάθε τρόπο και κυρίως «πυροβολώντας» τον από τα 6,75μ.! Μολονότι σε κάποιους από τους τελικούς φάνηκε εμφανώς κουρασμένος και ήταν σχετικά άστοχος, βοήθησε και πάλι, ειδικά στο ΣΕΦ, τόσο στον πρώτο, αλλά ακόμη περισσότερο στον πέμπτο τελικό, όπου κατακτήθηκε και το Πρωτάθλημα.

Εξίσου πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του Αμερικανού στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός ήταν και πάλι καταλυτικός, κυρίως στην επίθεση, όντας πρωταγωνιστής σε πολλές νίκες των «πρασίνων». Το στοιχείο και το προφίλ που πρόταξε σκιαγραφούν έναν «clutch player» που θα αναλάβει να πάρει την μπάλα και να εκτελέσει όταν αυτή «καίει», σε κομβικές στιγμές του αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr



Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Με το σώμα στο ΟΑΚΑ και το μυαλό στο Βερολίνο, 90-82 τον Προμηθέα
Παναθηναϊκός AKTOR: Με το σώμα στο ΟΑΚΑ και το μυαλό στο Βερολίνο, 90-82 τον Προμηθέα
Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved