Όλα όσα είπε ο Πασκουάλ για τον Παναθηναϊκό Superfoods και όχι μόνο...

Όλα όσα είπε ο Πασκουάλ για τον Παναθηναϊκό Superfoods και όχι μόνο...

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods τα είπε όλα στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM

Μια απολαυστική συνέντευξη έδωσε σήμερα ο Τσάβι Πασκουάλ για τον Παναθηναϊκός της σεζόν που τελειώσε και αυτής που έρχεται.

Διαβάστε την επική ατάκα του Καταλανού για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τι ανέφερε για το Μάριο Χεζόνια αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Σχετικά με το ατού του και αν αυτό βρίσκεται στην άμυνα ή στην επίθεση: «Η ζωή μου ήταν λίγο περίεργη ως προπονητή. Προτού έρθω έδω θαύμαζαν τα επιθετικά μου συστήματα, στην Ισπανία έχω την ετικέτα του αμυντικογενή προπονητή. Δεν ξέρω πως ακριβώς να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση άλλα θα μιλήσω για την φιλοσοφία μου. Προσπαθώ να δουλεύω και στις δύο πλευρές του γηπέδου το ίδιο, δεν με ενδιαφέρει ο κόσμος τι θα σκεφτεί, αν θα σκεφτεί πως είμαι αμυντικογενής η επιθετικογενής προπονητής. Δουλεύω πιστεύοντας πως το σώμα μπορεί να έχει όρια αλλά το μυαλό όχι».

Για την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας μετά τα όσα συνέβησαν με την Φενερμπαχτσέ: «Δεν υπάρχουν συνταγές. Το πρώτο πυο πρέπει να κάνεις είναι να κατορθώσεις να σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά σε κάθε παίκτη. Όλοι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Μερικές φορές πρέπει να δώσεις χώρο στον παίκτη να επιλέξει αυτός. Κάποιοι συντονίζονται άμεσα, σε άλλους πρέπει να επέμβεις. Με δύο λόγια, πρόκειται για διαχείριση ανθρώπων, ώστε να είναι εντάξει η ομάδα».

Σχετικά με το αν ο Παναθηναϊκός ήταν... δική του ομάδα στους τελικούς: «Ποτέ δεν έχω τη νοοτροπία ότι κάτι είναι δύσκολο. Πάντα προσπαθώ να σκεφτώ ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να σκεφτώ για να πετύχω τους στόχους μου. Δεν είχα θέμα με το τι θα είχα κάνει αν είχα αναλάβει την ομάδα από πριν. Ήρθα, προσπάθησα να κρατήσω όσα θεωρούσα πως ήταν καλά στην ομάδα, μετά προσπάθησα να ξεσκαρτάρω κάποια πράγματα που θεώρησα πως δεν ήταν κατάλληλα, ήξερα οτι το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Θα έπρεπε σιγά σιγά να προσθέτω πράγματα, κερδίζοντας. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή, σημασία έχει να κερδίσεις, όχι ο τρόπος».

Για το αν είχε άλλα... τρικ στην άκρη στους τελικούς: «Είναι εφικτό αν φτάνεις σε αυτό το σημείο της σεζόν πρέπει αν εφαρμόσεις πράγματα γρήγορα μαη λίγη προπόνηση. Κάθε μέρα οι παίκτες πρέπει να είναι σε θέση να περάσουν κάποιες νοητικές πόρτες. Στο τέλος της σεζόν, οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν νέα πράγματα σε κάθε φάση. Πράγματα που στην αρχή της σεζόν δεν μοιάζουν εφικτά. Αυτό που μοιάζει σήμερα δύσκολο, αύριο είναι εύκολο».

Για τους Μάικ Τζέιμς και Νίκο Παππά: «Οι επιτυχίες είναι πάντα των παικτών. Πάντα προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι παίκτες. Αυτοί οι δυό βελτιώθηκαν περισσότερο σε όλη την διάρκεια της σεζόν, αλλά είχαμε κατά καιρούς και άλλους καθοριστικούς παίκτες. Ωστόσο αυτοί οι δυό ήταν αυτοί που βελτιώθηκαν περισσότερο».

Για τις φήμες σχετικά με τον Στράτο Περπέρογλου: «Λυπάμαι, αλλά σε σχέση με το μέλλον και τους παίκτες δεν μπορούμε να μιλήσουμε εδώ πέρα. Μη με ρωτήσετε ξανά μετά από δέκα λεπτά. Θα ξαναρχίσω τις προσποιήσεις και δεν θα μιλήσω (γέλια). Είναι δύσκολο».

Σχετικά με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Θα μιλήσουμε πάνω σε αυτό όταν θα έχουμε σχεδιάσει καλά τη σεζόν που έρχεται. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλο ταλέντο, που προπονείται σκληρά και έχει μεγάλο μέλλον. Θέλουμε να τον κάνουμε καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό. Είναι πολύ νεαρός, πολλές προσδοκίες έχουν πέσει πάνω του και μερικές φορές τα πράγματα δεν γίνονται τόσο γρήγορα».

Για το ελληνικό στοιχείο της ομάδας: «Όσους περισσότερους Έλληνες έχει η ομάδα, τόσο το καλύτερο. Κερδίσαμε, αλλά ακόμη δεν έχουμε ταυτότητα. Οι Έλληνες παίκτες δίνουν το dna της ομάδας. Θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτό, με το να παραμείνουμε στις ράγες που οδηγούν στις νίκες. Κάθε πόλη κάθε χώρα έχει την ταυτότητα της και ο προπονητής πρέπει να τα κατανοήσει ώστε να κάνει καλύτερα την δουλειά του. Θα ήταν πολύ καλό να καταφέρουμε να προσθέσουμε παίκτες στην ομάδα, όχ μόνο του χρόνου, αλλά και σε μακρινό ορίζοντα. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές ,ο προϋπολογισμός, να παραμείνεις ανταγωνιστικός. Δεν υπάρχουν μεταβατικές σεζόν, ο κόσμος χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη όταν χάνει και το προτάσσει ως δικαιολογία για το γεγονός ότι έχασε. Και η δεύτερη δικαιολογία έχει να κάνει με την ανάδειξη των παικτών. Η πραγματικότητα είναι πως πρέπει πρώτα να κερδίζεις και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Σχετικά με το συναισθηματικό δέσιμο με τον κόσμο: «Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή που μου επιφύλαξε ο κόσμος από την πρώτη μέρα, τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στην καθημερινότητά μου. Γενικά ο κόσμος στην Ελλάδα μου έδειξαν τον σεβασμό τους. Ξέρουμε πως η ζωή του προπονητή εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ζωή μας. Από την άλλη, είναι σημαντικό για εμένα πως ο κόσμος βλέπει πως ο προπονητής κάνει ό,τι μπορεί. Ο Δημήτρης (Γιαννακόπουλος) και η οικογένεια του κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να είναι χαρούμενος ο κόσμος. Χωρίς αυτούς, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Θέλω να τους τιμήσω και θέλω να ξέρει ο κόσμος πως εγώ και οι παίκτες μου θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Για την απουσία του Διαμαντίδη στη φετινή σεζόν και τον Νικ Καλάθη: «Για το κλαμπ, είναι πολύ σημαντικό πως την πρώτη χρονιά χωρίς τον Διαμαντίδη καταφέραμε τόσα πράγματα. Ήταν ένα σημείο αναφοράς. Πρέπει να συγχαρούμε όλον τον κόσμο που δούλεψε πριν από μένα, γιατί έτσι τέθηκαν τα θεμέλια γι'αυτό που πετύχαμε. Δίχως αμφιβολία, ο Καλάθης είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο πως είχε και τις άσχημες στιγμές του, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις άσχημες στιγμές όταν έχεις παίξει τόσα παιχνίδια. Στην αρχή της σεζόν, έπαιζε πάνω από 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Αν δεν ήταν πιο σταθερός, ήταν γιατί εγώ τον έκαψα. Αλλά δε γινόταν να κερδίσουμε αλλιώς. Τελείωσε την σεζόν πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτόν.΄Είναι ένας πολύ εργατικός και με μεγάλη καρδιά. Έπαιξε με προβλήματα σε κάποια παιχνίδια, ωστόσο η νοοτροπία του είναι εξαιρετική. Προσπαθώ να βλέπω τα θετικά στοιχεία των παικτών μου, όχι τα αρνητικά. Να δουλέψω με τα πρώτα και να κρύψω τα δεύτερα. Ο κόσμος που κάθεται σε μία τηλεόραση, βλέπει πιο εύκολα τα αρνητικά παρά τα θετικά. Εγώ δουλεύω με βάση τις αρετές των παικτών μου».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Από τότε που ήμουν προπονητής και από τότε που έχω τα λογικά μου, πάντα ήθελα να προπονήσω τον Διαμαντίδη. Του το είπα όταν ήρθε, ότι τώρα που ήρθα εγώ μαλ..., έφυγες εσύ. Τον ήθελα στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε».

Για τον Μάριο Χεζόνια: «Οικοδομήσαμε έναν παίκτη και μία προσωπικότητα με τον εαυτό μας. Έφυγε για το ΝΒΑ όταν ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα στην Ευρώπη, αν πότε να επιστρέψει στην Ευρώπη έχουμε πολλές πιθανότητες να τον πείσουμε να έρθει εδώ. Πέρα από όσα έχουν ειπωθεί στην Ισπανία, έχουμε μία σπουδαία σχέση με τον παίκτη».

Για τις προσδοκίες της νέας σεζόν: «Να διατηρήσουμε το επίπεδό μας. Αυτό δε σημαίνει πως θα πάρουμε δύο τίτλους και θα είμαστε στην τετράδα της Euroleague. Ο κόσμος αυτό θα περιμένει πάντα. Είναι λογικό αυτό και είμαι σίγουρος πως αυτό θα άρεσε σε μένα. Όλα είναι δύσκολα πάντως στον αθλητισμό. Το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος να νιώθει περήφανος για τους παίκτες του. Αγωνιζόμαστε γ΄αυτούς και μετά βλέπουμε για τα αποτελέσματα»

Για τους στόχους του και την ελληνική ταυτότητα: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες γενιές που θα αγαπούν το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Το πιο σημαντικό είναι να φτιάξουμε Έλληνες παίκτες που θα δώσουν ταυτότητα στην ομάδα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι αστέρια, αλλά να αντανακλούν το dna της ομάδας και όσα αισθάνεται ο κόσμος. Αυτό θα δημιουργήσει παιδιά που θα θέλουν να τους μιμηθούν. Έτσι φτιάχνεις την δική σου ταυτότητα. Αυτό δεν γίνεται σε 1-2 χρόνια, θέλει πολλά χρόνια δουλειάς και συνέβη απόλυτα στην περίπτωση του Διαμαντίδη».

Για τον Ομπράντοβιτς και για το αν μπορεί να πετύχει όσα πέτυχε αυτός στον Παναθηναϊκό: «Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Αυτά που κατάφερε με τον Παναθηναϊκό είναι ανέφικτα για τα επόμενα 100 χρόνια. Ήταν ένα διάστημα μεγαλείου για τους παίκτες, τον προπονητή, για όλους. Τώρα οι στιγμές είναι διαφορετικές και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες. Αλλά μπορώ να γίνω για τον κόσμο κάποιος που πέρασε από εδώ και άφησε κάτι, άφησε τη σφραγίδα του. Μου αρκούν κάποια βασικά πράγματα, να μείνω στη συνείδηση του κόσμου ως ένας άνθρωπος που δούλεψε τίμια και άφησε κάποια πράγματα στην ομάδα».

Για το πώς βλέπει την Μπαρτσελόνα σήμερα: «Στην Μπαρτσελόνα είχαμε ένα διάστημα με πολλές επιτυχίες, αλλά την τελευταία διετία δεν είχαμε επιτυχίες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάς έτυχε να αντιμετωπίσουμε μια από τις κορυφαίες ομάδες που έχει αναδείξει η Ισπανία, τη Ρεάλ. Είναι ξεκάθαρο πως όταν μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν καταφέρνει να κερδίζει τίτλους, κλείνουν κάποιοι τίτλοι. Κρατώ τα θετικά πράγματα και για τα πολλά αρνητικά των τελευταίων ετών δεν θέλω να πω κάτι, τα κρατάω για μένα. Δεδομένου ότι είμαι τόσα χιλιόμετρα μακριά, δεν μπορώ να πω τι έφταιξε φέτος. Κανείς δεν θα προσβληθεί αν πούμε ότι δεν πήγε καλά η σεζόν, παρότι έγινε μια μεγάλη επένδυση».

Για τους αγαπημένους του παίκτες: «Ο Ντράζεν Πέτροβιτς είναι ένας παίκτης που με εντυπωσίασε περισσότερο στο γήπεδο. Ο Ναβάρο είναι ο παίκτης που ξέρει το περισσότερο μπάσκετ, από αυτούς που έχω προπονήσει φυσικά. Νομίζω ότι ο Ντουράντ είναι ο πιο φαντεζί παίκτης που έχω δει. Ο Ρίκι Ρούμπιο βλέπει περισσότερο το γήπεδο από όσους παίκτες έχω προπονήσει, όταν ήρθε σε μένα έβλεπε πράγματα που δεν είχε δει κανείς άλλος, ακόμα και αν ήταν 17-18 ετών. Ο Διαμαντίδης είναι ο πιο απίστευτος παίκτης στα τελευταία λεπτά ενός παιχνιδιού, ποτέ δεν έπαιρνε λάθος απόφαση».

Για το ελληνικό «αιώνιο» ντέρμπι και τις διαφορές του από το ισπανικό ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ: «Δεν ήταν μεγάλη η διαφορά. Σκοπός ήταν να βρεις τα αδύνατα σημεία αντιπάλου. Για την ατμόσφαιρα... ήταν ξεκάθαρα μία ατμόσφαιρα ενός Game 5, πάντα είναι διαφορετικά τα Game 5. Τα γεγονότα των τελευταίων λεπτών μου προκάλεσαν έκπληξη».

Για τον Κένι Γκάμπριελ, για το αν είναι ευχαριστημένος με την παρουσία του και την πιθανότητα παραμονής του: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως ο προπονητής και η διοίκηση δεν μπορούν να κάνουν πάντα ότι θέλουν. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές, το μπάτζετ, τι θέλει η ομάδα. Γενικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του».

Η γνώμη του Τσάβι Πασκουάλ για κάποιους παίκτες:
-Περπέρογλου: «Είναι σπουδαίος παίκτης, έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας. Είναι καλός άνθρωπος».
-Μάντζαρης: «Είναι ένας καλός παίκτης, που έπαιξε πολύ καλά στο Final Four. Κατανοεί καλά το άθλημα. Υπάρχουν παίκτες που να μην είναι σούπερ φαντεζί, αλλά είναι πολύ σημαντικοί σε μια ομάδα».
-Σλούκας: «Αριστερόχειρας (γέλια). Είναι πολύ καλός παίκτης, έκανε μια πολύ καλή σεζόν. Παίρνει πολύ καλές αποφάσεις, κοντρολάρει πολύ καλά το παιχνίδι. Έχει βελτιωθεί πολύ με τον Ζέλικο. Ήταν ένας παίκτης-κλειδί για τη Φενέρμπαχτσε».
-Τζάκσον: «Μμμμ (γέλια). Αμερικάνος. Έπαιξε πολύ καλά φέτος. Τον ξέρω από τη θητεία του στην Μπιλμπάο και σταδιακά έχει ωριμάσει πολύ».
-Ντιλέινι: «Έπαιξε πολύ καλά στη Λοκομοτίβ, με απέκλεισε από το Final Four (γέλια). Όπως βλέπετε, βλέπω πάντα τα θετικά».
-Μπόγρης: «Έπαιξε εξαιρετικά φέτος στην Τενερίφη, μου άρεσε πολύ».
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Απίστευτη σεζόν».

 



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved