Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 63-58: Κέρδισε με την ψυχή στο στόμα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 63-58: Κέρδισε με την ψυχή στο στόμα

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με σκορ 63-58 του Παναθηναϊκού Superfoods και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Basket League.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά νευρικές στον πρώτο τελικό και δεν απέδωσαν εντυπωσιακό μπάσκετ, σε ένα παιχνίδι με πολύ κακό ρυθμό και σκληρές άμυνες.

Ο αγώνας:

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός δέχθηκε πρώτος καλάθι όμως από το 2-4 και έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods εμφανιζόταν νευρικός στις επιθέσεις του και ήταν άστοχος, την ώρα που ο Ολυμπιακός έβρισκε σύνδεση με το καλάθι από τα 6.75 με τους Παπαπέτρου και Πρίντεζη για το +6 (10-4). Οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στις άμυνές τους, πράγμα που έφθειρε νωρίς με φάουλ τους Σίνγκλετον από τον Παναθηναϊκό Superfoods και Μπιρτς από τον Ολυμπιακό).

Οι «ερυθρόλευκοι» σιγά σιγά εκμεταλλεύονταν την αστάθεια των «πρασίνων» στο επιθετικό κομμάτι και κάπως έτσι φτάσαμε στο 19-10, σκορ με το οποίο τέλειωσε η πρώτη περίοδος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στους ίδιους ρυθμούς στην δεύτερη περίοδο, όμως ο Παναθηναϊκός Superfoods με ένα σερί δέκα μηδέν μείωσε στον πόντο (24-23) και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Ένα τρίποντο του Φώτση έβαλε ξανά τους φιλοξενούμενους σε ρόλο οδηγού (26-27) την ώρα που ο Ολυμπιακός εμφάνιζε αδυναμία να πετύχει πόντους. Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» είδαν τον Ρίβερς να σεληνιάζεται ξανά στο ΣΕΦ και να πετυχαίνει το ένα καλάθι μετά το άλλο. Ο Ολυμπιακός βρήκε τους δικούς του πόντους από τον Γκριν, πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 35-33 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Σφαιρόπουλου μπήκε πιο «ζεστά» και με τον Μιλουτίνοφ να δημιουργεί και να εκτελεί κατάφερε να πάρει προβάδισμα επτά πόντων (45-38). Όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα και βασιζόμενοι στους πόντους των Ρίβερς και Σίνγκλετον προηγήθηκαν με ένα σερί 8-0 με 46-45 2.18’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Εκεί ο Σπανούλης με μια βολή κι ένα καλάθι δύο πόντων έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά, με τον Καλάθη να ισοφαρίζει αμέσως σε 48-48, ενώ ο Σίνγκλετον με δίποντο στην εκπνοή έκανε το 48-50 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη περίοδος ήταν δραματική και σκληρή. Οι δύο αντίπαλοι έδωσαν έμφαση στην άμυνα για να πετύχουν καλάθι χρειαζόταν πολύ… κόπος. Σε αυτό βάλτε και το γεγονός ότι παρά τις σκληρές επαφές οι διαιτητές δεν σφύριζαν πολλά φάουλ, με αποτέλεσμα μέχρι το 9ο λεπτό της τελευταίας και κρισιμότερης περιόδου ο Ολυμπιακός να έχει μόλις δύο ομαδικά, την ώρα που οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν πολλές λάθος επιλογές στην επίθεση και ο Μπουρούσης προσπαθούσε μόνος με τον Ρίβερς να σπρώξει τους συμπαίκτες του στη νίκη.

Παίκτης κλειδί τελικά αποδείχθηκε ο Μιλουτίνοφ ο οποίος έβαλε κρίσιμα καλάθια οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» στο 1-0, σε μια βραδιά που το θέαμα σίγουρα δεν είχε την τιμητική του.

Με αυτά και μ’ αυτά ο Παναθηναϊκός Superfoods την 1η Ιουνίου θα υποδεχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, με σκοπό να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1.  

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-33, 48-50, 63-58

Ολυμπιακός:  Παπαπέτρου 5, Μιλουτίνοβ 12, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 2, Σπανούλης 11 (10ασ), Γκριν 3, Μπιρτς 5, Γιανγκ 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης, Παπανικολάου 7. 

Παναθηναϊκός: Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13 (11ρ), Σίνγκλετον 9, Καλάθης 5, Ρίβερς 16, Τζέιμς 6, Φώτσης 5, Παππάς, Γκιστ 2, Γκάμπριελ 2. 



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved