Σταυρόπουλος: Τα ματς ΠΑΟΚ - Άρη είναι πάντα διαφορετικά παιχνίδι

Σταυρόπουλος: Τα ματς ΠΑΟΚ - Άρη είναι πάντα διαφορετικά παιχνίδι

Με πληρότητα, αναγνωρίζοντας την απαιτητική προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλει για να «σπάσει» την έδρα του αντιπάλου του, ετοιμάζεται να παραταχθεί αύριο, στην πρώτη αναμέτρηση για την προημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1, στο Αλεξάνδρειο, απέναντι στον Αρη, ο ΠΑΟΚ (19.00).

Η προετοιμασία του «Δικεφάλου» ολοκληρώθηκε σήμερα χωρίς προβλήματα, με συνέπεια ο Σούλης Μαρκόπουλος να υπολογίζει στα πλάνα του όλους τους παίκτες του, συμπεριλαμβανομένου και του Απόλλωνα Τσόχλα, ο οποίος έχασε τις προπονήσεις της ομάδας στις αρχές της εβδομάδας, λόγω μυϊκού σπασμού στην πλάτη. Ταλαιπωρημένος, αντίθετα, από την γαστρεντερίτιδα που τον «χτύπησε» τις τελευταίες μέρες, είναι για τους «ασπρόμαυρους» ο νεαρός γκαρντ, Δημήτρης Καραμανώλης.

Για τις αναμετρήσεις με τον Αρη, μίλησε σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Νίκος Σταυρόπουλος. «Τα ματς Αρης-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-Αρης είναι διαφορετικά παιχνίδια. Δεν έχει σημασία αν κέρδισες ή έχασες στην κανονική περίοδο, αν έχεις αλλάξει παίκτες. Θα είναι δύσκολο το πρώτο παιχνίδι, παίζουμε εκτός έδρας, απέναντι σε μια πολύ καλή και ιστορική ομάδα. Θεωρώ, όμως, ότι τη δεδομένη στιγμή, αγωνιστικά, ίσως είμαστε λίγο καλύτεροι. Αυτό δε σημαίνει πως μπορούμε να πάμε και να κερδίσουμε εύκολα. Πρέπει να βάλουμε τα κορμιά μας, να παίξουμε ποιοτικό μπάσκετ για 40’ λεπτά, γιατί το αυριανό θα είναι ένα παιχνίδι με κόσμο, θα έχει τις δυσκολίες του και πρέπει να ετοιμαστούμε, κυρίως ψυχολογικά, για να κερδίσουμε», τόνισε, αρχικά, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Πρόσθεσε επισημαίνοντας: «Η εμπειρία μου από τέτοιους αγώνες λέει πως πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ψυχολογικά και σωματικά, για να φτάσουμε στο στόχο μας. Πρέπει, σε τέτοια ματς, να έχουμε διάρκεια, να είμαστε σε καλή μέρα, γιατί και ο αντίπαλος θέλει να βγει τέταρτος, όπως και εμείς και παραπάνω ακόμη αν μπορέσουμε. Μην ξεχνάμε, η ιστορία των αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Οι αθλητές που συμμετέχουν, τουλάχιστον από τη δική μας ομάδα, ξέρουν τι σημαίνει παιχνίδι με τον Αρη. Λίγο τους καινούργιους προετοιμάσαμε, θα δούμε αύριο το παιχνίδι πως θα εξελιχθεί. Θεωρώ, όπως και να έχει πως ο αγώνας αύριο θα είναι δύσκολος».

Ερωτηθείς για το αν το πλεονέκτημα έδρας που έχουν οι «κίτρινοι» μπορεί να τους στρεσάρει περισσότερο, απάντησε:

«Συνήθως η πίεση μεταφέρεται λίγο στην έδρα. Δεν ξέρω να θα κερδίσουμε ή όχι αύριο, αλλά σίγουρα η έδρα έχει λίγο την πίεση. Αυτές οι σειρές των πλέι οφ είναι ιδιαίτερες. Μπορείς να σπάσεις έδρα και να σπάσει ξανά την έδρα σου ο αντίπαλος. Οι ομάδες είναι περίπου ίσης αξίας. Επειδή έχουν έξι Αμερικανούς, μπορεί κάποιοι από αυτούς να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει ο κόσμος στο γήπεδο, ποια είναι η ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων. Είναι, βέβαια, επαγγελματίες παίκτες, τους ενδιαφέρουν τα νούμερά τους, για να πάρουν συμβόλαιο την επόμενη χρονιά, άρα θα μπουν και θα παίξουν για το καλύτερο. Συνέπεια όλων αυτών είναι το ότι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε αύριο στο δρόμο μας, όπως ισχύει και για τον αντίπαλο».

Εξήγησε, επιπλέον, ο «Μάτζικ» πως: «Βοήθησαν αρκετά τα παιχνίδια που δώσαμε, για την πρώτη φάση των πλέι οφ, με το Λαύριο. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να παίζεις για να έχεις ρυθμό. Δε σας κρύβω πως ήθελα να χάσουμε έναν πόντο, για να παίξουμε και τρίτο παιχνίδι, για να έχουμε ρυθμό. Μια ομάδα που κάθεται θεωρώ πως δεν είναι ετοιμοπόλεμη. Οι αναμετρήσεις με το Λαύριο μας έδωσαν την ευχέρεια ή έδωσαν σε μερικά παιδιά την ευχέρειαμ να βρουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν λίγο προσωπικότητα. Κερδίσαμε έτσι παίκτες που σημαίνει ότι πιθανά θα έχουμε αύριο παραπάνω… εργαλεία στο παιχνίδι».



Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved