Πασκουάλ: «Χωρίς τον κόσμο ίσως να μην επιστρέφαμε»

Πασκουάλ: «Χωρίς τον κόσμο ίσως να μην επιστρέφαμε»

Ο Τσάβι Πασκουάλ οδήγησε τον Παναθηναϊκό Superfoods σε θρίαμβο επί του Ολυμπιακού με 72-59 κι αποθέωσε τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καταλανός προπονητής του «τριφυλλιού» στη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε ικανοποιημένοι για τη νίκη μας. Δυσκολευτήκαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Πάντα δυσκολεύεσαι στο ξεκίνημα ενός αγώνα, μετά από ήττα, όπως αυτή που είχε προηγηθεί στο Βελιγράδι. Ήμασταν νευρικοί, δεν παίζαμε καλά, δεν είχαμε καλά ποσοστά. Νομίζω ότι από το δεύτερο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε σαν συνολική παρουσία, αλλά όχι στο σκορ. Στην τέταρτη περίοδο ‘’καθαρίσαμε’’ το παιχνίδι και πήραμε μία σημαντική νίκη».

Για τον Παππά και την εξαιρετική εμφάνιση παρά τους δύο πόντους: «Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση αυτή. Θεωρώ ότι βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο από πλευράς ωριμότητας. Αυτό θέλω από αυτόν. Χρειάζομαι παίκτες που είτε βρίσκονται σε καλή ή κακή βραδιά να είναι θετικοί για την ομάδα. Σήμερα δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι που αν και σκόραρε μόνο δύο πόντους, ήταν από τους πιο σημαντικούς».
Για το αν είναι το αποψινό από τα ντέρμπι που αλλάζουν την ψυχολογία ανάμεσα στις δύο ομάδες κι αν μπορεί να επηρεάσει τη συνέχεια της σεζόν: «Πιστεύω ότι είναι πιθανό να παίξουμε πολλές φορές φέτος. Κάθε παιχνίδι θα είναι και μία νέα αναμέτρηση για τις δύο ομάδες. Αυτόν τον Γενάρη παίξαμε τρεις φορές. Σήμερα κλείνουμε ένα φοβερό καλεντάρι που αφήσαμε πίσω μας. Γενικά παίξαμε καλά απέναντι στον Ολυμπιακό σε αυτά τα παιχνίδια όπως αναφέρατε. Αλλά πρέπει να βελτιωθούμε όταν παίζουμε εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα. Και με τη Φενέρμπαχτσε και με τον Ερυθρό Αστέρα παίξαμε κατώτερα των δυνατοτήτων μας. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στον ‘’τελικό’’ με τη Γαλατά. Αλλά σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την ερώτησή σας, δεν θεωρώ ότι το σημερινό παιχνίδι θα καθορίσει τα επόμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό».

Για τον κόσμο της ομάδας και την ατμόσφαιρα: «Συγγνώμη, μου διέφυγε θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ. Ζήσαμε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα για τους παίκτες μας. Μετά από το κακό ξεκίνημα που είχαμε, αν δεν είχαμε αυτόν τον κόσμο θα είχαμε δυσκολευτεί περισσότερο. Χάρη σε αυτούς γυρίσαμε στο παιχνίδι και το κερδίσαμε. Ελπίζω την προσπάθεια που κάνει ο κόσμος για μας να του την ανταποδώσουμε με σκληρή δουλειά και τις νίκες που θέλουν από εμάς».

Για τον Ρίβερς που «εκτελεί» τον Ολυμπιακό: «Όπως βλέπετε όλοι είναι σε μεγάλη φόρμα. Από τότε που έχω έρθει παίζει πολύ καλά. Δεν λέω ότι δεν έπαιζε, αλλά μιλάω γι’ αυτά που ξέρω. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτόν και μακάρι να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό για καιρό. Θεωρώ ότι αυτός και ο Σίνγκλετον ήταν στο δεύτερο ημίχρονο οι πιο ορατοί παίκτες, όμως πολλοί παίκτες έπαιξαν καλά ακόμα κι αν δεν σκόραραν».

Για την μικρή συμμετοχή των Καλάθη και Τζεντίλε και πως εξηγεί το ροτέισον αυτό: «Κάθε παιχνίδι είναι ένας κόσμος. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να πάρω τις πιο σωστές αποφάσεις για να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός με πληρώνει για να κερδίζω. Και όχι να κερδίζω με κάποιον συγκεκριμένο παίκτη ή με παίκτες που έχουν παίξει τον ίδιο αριθμό λεπτών στο γήπεδο. Υπάρχουν στιγμές για όλους τους παίκτες. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Όταν θεωρείς ότι έχεις βρεις δρόμο για να νικήσεις πρέπει να τον ακολουθείς μέχρι τέλους, ειδικά σε ιδιαίτερα παιχνίδια. Ειδικά σε τελικούς ή ντέρμπι, η εμπειρία μου λέει ότι πρέπει να ποντάρεις στους παίκτες που έχουν καλό μομέντουμ πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Ξερω ότι η είδηση είναι πάντα αυτός που δεν παίζει, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις».

Για τα advanced stats που δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικός στο τρανζίσιον παιχνίδι και «φτωχός» στο σετ παιχνίδι: «Σήμερα δεν κατορθώσαμε να παίξουμε πολύ καλά στο τρανζίσιον. Ψάξαμε αλλά δεν βρήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς. Το έχουμε κατορθώσει σε όλο τον πρώτο γύρο να τρέχουμε στα πρώτα λεπτά. Στα τελευταία παιχνίδια το κάνουμε πολύ άσχημα. Σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην χάσουμε πολλές μπάλες. Κάναμε επτά λάθη που δεν είναι πολλά. Άρα έχουμε παίξει λίγο καλύτερα στο σετ παιχνίδι. Χωρίς να παύουμε να βλέπουμε ότι το σημαντικό είναι να κερδίζεις, προσπαθούμε να παίζουμε για τον κόσμο και να παίζεις γρήγορα είναι πάντα πιο απολαυστικό. Πρέπει όμως όλα να τα ελέγξουμε λίγο καλύτερα, καθώς στα τελευταία παιχνίδια παίξαμε λίγο άσχημα».

Για το τι κρατάει ενόψει του αγώνα με τη Γαλατά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν έχω ακόμα το παιχνίδι στο μυαλό μου. Χρειάζεται να το δουλέψω. Ελπίζω η άμυνά μας να είναι εξίσου καλή. Θεωρώ ότι αμυνθήκαμε πολύ καλά. Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο αποτελεσματικοί στα δίποντα. Θα πρέπει να μάθουμε να ψάχνουμε λίγο περισσότερο τον παίκτη που βρίσκεται στην καλή βραδιά και είναι σε καλό μομέντουμ. Ελπίζω να διατηρήσουμε αυτή τη νοοτροπία, να μαχόμαστε στο γήπεδο και να τα δίνουμε όλα. Στην Ευρωλίγκα πρέπει να έχεις αυτό το χαρακτηριστικό και να παίζεις καλά, αλλιώς δεν κερδίζεις».

 



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved