Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-83: «Άλωσαν» το ΣΕΦ οι «πράσινοι»

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-83: «Άλωσαν» το ΣΕΦ οι «πράσινοι»

Ένας μάγκας Παναθηναϊκός νίκησε 83-81 τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό της Basket League στο ΣΕΦ κι άνοιξε το σκορ στη σειρά των τελικών παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας - Την Κυριακή (22/5) στο ΟΑΚΑ το δεύτερο παιχνίδι

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πολύ διαβασμένοι στην έδρα των αντιπάλων τους και πανηγύρισαν μία φανταστική εμφάνιση φτάνοντας σε μία πεντακάθαρη νίκη που είχε την υπογραφή του Νικ Καλάθη. Ο 27χρονος γκαρντ των κυπελλούχων Ελλάδας τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, οκτώ ασίστ κι οκτώ ριμπάουντ... Σπουδαία εμφάνιση και από τον Αντώνη Φώτση των 13 πόντων και με αρκετά μεγάλα σουτ, ενώ νωρίτερα είχε... τραβήξει από το χέρι το «τριφύλλι» ο Τζέιμς Φελντέιν με 15 πόντους και τέσσερα τρίποντα.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Ματ Λοτζέσκι με 21 πόντους, ο συγκινητικός (έχασε τον πατέρα του τα ξημερώματα) Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους και ο Σπανούλης με 15.

Οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν το δεύτερο μέρος της σειράς των τελικών στο ΟΑΚΑ την προσεχή Κυριακή (22/5, 19.30).

Η εξέλιξη του αγώνα

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό. Ο Νικ Καλάθης είχε σαφείς οδηγίες να πάρει τα σουτ που θα του έδινε η άμυνα του Ολυμπιακού κι αυτό έπραξε με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Παράλληλα οργάνωνε το παιχνίδι των φιλοξενούμενων με πολύ καλό τρόπο και η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη προηγήθηκε 11-4 στο 5’. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν και με δέκα πόντους (23-13) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 24-15 υπέρ του «τριφυλλιού».

Παρόμοιο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (31-19 και 33-21 στο 12’). Σ’ εκείνο το σημείο ο Βασίλης Σπανούλης μπήκε στην… εξίσωση και με διαδοχικούς πόντους «ξύπνησε» τους γηπεδούχους. Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μείωσε σε 30-33 κι ανάγκασε τον «Άρτζι» να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός με καθαρό μυαλό και μπροστάρη τον Παππά άντεξε στην επιστροφή των γηπεδούχων και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ να γράφει 41-47.

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ρυθμό και να προσπερνάει για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα όπου είχε προηγηθεί 2-0 και 4-2. Οι Πειραιώτες με κορυφαίο σε αυτό το κομμάτι του αγώνα τον Παπαπέτρου κατάφεραν να περάσουν μπροστά και μάλιστα με διαφορά τεσσάρων πόντων στο 28’ (62-58), αλλά οι «πράσινοι» απάντησαν άμεσα για το 62-61 που ήταν και το σκορ στο 30’. Όλα πλέον θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο.

Ο Νικ Καλάθης πήρε την ομάδα του από το… χέρι μέχρι το 35’. Με πέντε σερί πόντους μετέτρεψε το 69-67 σε 69-72 κι ανάγκασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τρίποντο του Πρίντεζη και βολές του Λοτζέσκι προηγήθηκαν εκείνοι 74-72, πριν ο Παναθηναϊκός αντιδράσει και προηγηθεί εκ νέου στο 38’ χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη και καλάθι του Φώτση (77-74), με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να καλεί εκ νέου τάιμ άουτ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ξανά και μείωσαν στον πόντο με καλάθι του Χάντερ ένα λεπτό πριν τη λήξη, αλλά ένα τρίποντο του Φώτση στα 38,4’’ φάνηκε να γέρνει την πλάστιγγα προς την πλευρά των κυπελλούχων Ελλάδας. Ο Λοτζέσκι κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό με τρίποντο στα 19’’. Δύο βολές του Παππά στα 14’’ και ισάριθμες του Σπανούλη στα 11’’ διαμόρφωσαν το 81-82 με τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα. Μία βολή του Διαμαντίδη στα 10’’ έγραψε το 81-83 που ήταν και το τελικό σκορ, με τον Παπανικολάου να κάνει τραγική επιλογή στην τελευταία φάση του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 15-24, 41-47, 62-61, 81-83

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Σπανούλης 15 (2), Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης, Παπανικολάου 4, Παπαπέτρου 9 (2), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ 3, Αγραβάνης, Ουόρικ, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 21 (3)

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Γιαννακόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 13 (3), Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 15 (4), Καλάθης 16 (2), Παππάς 10 (1), Διαμαντίδης 4 (1), Γκιστ 11, Ουίλιαμς 1, Χάντερ 5, Χάινς

Θυμηθείτε την εξέλιξη του πρώτου τελικού στο Live Chat του Onsports.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-83: «Άλωσαν» το ΣΕΦ οι «πράσινοι»



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved