Μέξας: «Έχουμε τύχη για πλέι οφ»

Μέξας: «Έχουμε τύχη για πλέι οφ»

Άνοιξε η… όρεξη στον ΚΑΟΔ για συμμετοχή του στα πλέι οφ, μετά το «διπλό» στην Περιβόλα, σύμφωνα με τον Κώστα Μέξα.

Οι Δραμινοί πήραν σπουδαία νίκη στην αχαϊκή πρωτεύουσα επί του Απόλλωνα Πατρών, για την 22η αγωνιστική της Basket League, με τον προπονητή τους να κάνει λόγο στη συνέντευξη Τύπου για πλέι οφ. «Ήρθαμε στην Πάτρα να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, η οποία γνωρίζαμε ότι δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Οι έξι συνεχόμενες ήττες που έχει κάνει, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, σίγουρα είναι πολλές για οποιαδήποτε ομάδα. Περιμέναμε αντίδραση από τους παίκτες του Απόλλωνα. Στο ξεκίνημα ήμασταν χαμένοι, τουλάχιστον ένα βήμα πίσω. Αλλά νομίζω ότι από τη στιγμή που καταφέραμε να ισορροπήσουμε το μυαλό μας, να παίξουμε πιο συγκεντρωμένα και να πάμε σε όλες τις μπάλες ελέγξαμε το ρυθμό. Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίξαμε πολύ καλή άμυνα και με λίγα τακτικά λάθη από τους παίκτες. Σε κάποιες στιγμές ήμασταν και τυχεροί, γιατί σε λάθη που κάναμε δεν δεχθήκαμε κάποια ελεύθερα τρίποντα. Νομίζω ότι μέσα από την άμυνα καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Υπήρξε εκείνο το τρίλεπτο στο τέλος του τρίτου προς το ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου που βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, πήραμε τη διαφορά και σε ένα σημαντικό ποσοστό πήραμε το μομέντουμ του παιχνιδιού οριστικά για να κερδίσουμε τον αγώνα», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει…

Για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του: «Να σας πω την αλήθεια δεν ήξερα τι θα συναντήσουμε σήμερα (18/04), ειδικά για την ομάδα μας, καθόλου δεν ήξερα. Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ήταν πολύ δύσκολο έπειτα από τρεις εβδομάδες αποχής από επίσημα παιχνίδια να μείνουν συγκεντρωμένοι στην προπόνηση. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν, αυτή είναι η αλήθεια, και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Για τη συνέχεια, στην Basket League: «Εμείς συνεχίζουμε. Είπαμε ότι θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όσο καλύτερα γίνεται. Πλέον, έχουμε τύχη για πλέι οφ, αυτή είναι η αλήθεια, και θα κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα Πατρών και τον κόουτς Βετούλα».

Ο Θοδωρής Ζάρας, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, σημείωσε: «Παίζαμε με μια ομάδα που είχε διαδοχικές ήττες. Ξέραμε ότι στο γήπεδό της θα αντιδράσει. Παρ’ όλα αυτά μπήκαμε πολύ δυνατά, πολύ συγκεντρωμένοι, ειδικά στην άμυνα. Βάλαμε κάποια κρίσιμα σουτ και πήραμε μεγάλη νίκη».



Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved