Βετούλας: «Ρεκόρ τα τέσσερα λάθη»

Βετούλας: «Ρεκόρ τα τέσσερα λάθη»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του Απόλλωνα Πατρών, απέναντι στον Άρη, έμεινε ο Νίκος Βετούλας.

Οι «μελανόλευκοι» πήραν σπουδαία επί των Θεσσαλονικιών στο κλειστό της Περιβόλας, για τη 16η αγωνιστική της Basket League. O προπονητής τους τόνισε, στη συνέντευξη Τύπου, πως το… μυστικό της επιτυχίας τους ήταν τα ελάχιστα λάθη τους: «Ξέραμε ότι θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας αγωνιστικά και ψυχολογικά. Προερχόταν από δύο σπουδαίες νίκες επί του ΠΑΟΚ και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Όπως είπε και ο κόουτς Δημήτρης Πρίφτης το «κλειδί» ήταν ότι εμείς κάναμε τέσσερα λάθη σε όλο παιχνίδι, το οποίο νομίζω ότι είναι ρεκόρ. Αντιθέτως, αναγκάσαμε με το ζον πρες τον Άρη να κάνει αρκετά λάθη και όταν βρήκαμε την ευκαιρία εκμεταλλευτήκαμε το ένας εναντίον ενός ορισμένων παικτών, που έχουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε αυτή την αποτελεσματικότητα, γιατί το σκορ έμεινε χαμηλά και οι δύο ομάδες είχαν αμυντικό προσανατολισμό. Είχαμε σαφώς καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο. Όλοι αυτοί οι λόγοι μάς έδωσαν τη νίκη».

Καλούμενος να σχολιάσει τη συνέχεια, στην Basket League, επεσήμανε: «Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι, έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη (18/02). Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι μια ομάδα η Κηφισιά με τους ίδιους στόχους με εμάς. Θα δούμε στο τέλος της χρονιάς ποιος θα έχει καλύτερη τοποθέτηση στη βαθμολογία. Είναι μια ομάδα που έχει βρει ρόλους. Εδώ θα ήθελα να πω ότι γνωρίζουμε πως έχει ανθρώπους με μπασκετικό εγωισμό, θα θέλουν τη ρεβάνς για το Κύπελλο Ελλάδας. Θα ήθελα να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι με τον Άρη. Για αυτό μιλάω για την Κηφισιά από τώρα, ώστε όλοι να καταλάβουν ότι δεν έχουμε πετύχει κάτι. Αντίκρισμα θα έχει αυτή η νίκη εάν κερδίσουμε την Τετάρτη (18/02). Καλή συνέχεια στον κόουτς και τον Άρη».

Από την πλευρά των παικτών το λόγο πήρε ο Γάιος Σκορδίλης: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ερχόταν στο γήπεδό μας με πολύ καλή ψυχολογία. Είχε κάνει σερί νικών από τις οποίες οι δύο ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Γνωρίζαμε ότι θα έρθουν με αυτοπεποίθηση για να κερδίσουν το παιχνίδι. Είχαν στο ρόστερ τους τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ, γιατί υπάρχουν πολλά plays για αυτόν. Νομίζω ότι σε ένα βαθμό τα καταφέραμε και φύγαμε με τη νίκη. Τώρα, έχουμε ένα παιχνίδι και πάλι στην έδρα μας την Τετάρτη (18/02), που θέλουμε να το κερδίσουμε. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί είναι η πρώτη φορά που έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική εμείς. Το καλό είναι ότι το έχουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε».

Σε ερώτηση για τον επιθετικό πλουραλισμό του Απόλλωνα Πατρών απάντησε: «Η ομάδα έχει παιδιά που μπορούν να σκοράρουν. Πολλές φορές τύχαινε να σκοράρουν δύο ή τρεις περισσότερους πόντους και άλλες να μη σκοράρουν. Αφού μπήκαν όλοι στο σημερινό (14/02) παιχνίδι ήταν καλό για εμάς και βοήθησαν όλοι να κερδίσουμε τον αγώνα». Ρωτήθηκε, επίσης, για την αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΝΚ, στην εμβόλιμη 17η αγωνιστική: «Κερδίσαμε την Κηφισιά στον ημιτελικό. Νομίζω ότι θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς. Είναι ομάδα που η βαθμολογική θέση της δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Το ρόστερ τους είναι πολύ καλό. Έχουν έμπειρη ομάδα. Σίγουρα, θέλουν να κάνουν μερικές εκτός έδρας νίκες και να ανέβουν στη βαθμολογία».



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved