Μέξας: «Ποντάραμε στην κούραση του ΠΑΟΚ»

Μέξας: «Ποντάραμε στην κούραση του ΠΑΟΚ»

Ο ΚΑΟΔ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την κούραση του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να «αλώσει» το κλειστό της Πυλαίας.

Οι Δραμινοί κοίταξαν στα μάτια το «Δικέφαλο του Βορρά» στο κλειστό της Πυλαίας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση. Ο προπονητής τους Κώστας Μέξας στάθηκε, στη συνέντευξη Τύπου, στις λεπτομέρειες που κόστισαν στην ομάδα του: «Εμείς ετοιμαστήκαμε αρκετά καλά και ποντάραμε στο ότι ο ΠΑΟΚ είναι κουρασμένος. Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι κουρασμένα από τα ταξίδια και τα παιχνίδια και οι αντιδράσεις τους είναι λίγο πιο αργές και δεν έχουν μεγάλη διάρκεια στην απόδοσή τους, κάτι απόλυτα λογικό. Όσες φορές μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο βγάλαμε άλλη εικόνα στο γήπεδο. Υπήρχαν κάποια δίλεπτα που ήμασταν χωρίς συγκέντρωση και κακές επιλογές επιθετικά και δώσαμε δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει. Θέλουμε να παίζουμε με πάσα και όχι με ντρίμπλα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ίσως λίγο παραπάνω κατάχρηση της ντρίμπλας. Στο δεύτερο μέρος άλλαξε αυτό και γύρισε το παιχνίδι. Φθάσαμε στο σουτ, χάσαμε δύο τρίποντα ελεύθερα, που ίσως άλλαζαν τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έβαλε την μπάλα στο λόου ποστ, έβαλε τις βολές και κέρδισε δίκαια».

Στη συνέχεια, έκρινε πως η ομάδα του θα πρέπει να επενδύσει πάνω στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. «Πρέπει να χτίσουμε πάνω στη συμπεριφορά που είχαμε από το 22’ και μετά. Μόνο όταν παίζουμε όπως προπονούμαστε βγαίνει στο παρκέ η ποιότητα αυτών των παιδιών που έχουμε. Υπάρχει ακόμα δύσκολος δρόμος μπροστά μας, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι και παιχνίδι με το παιχνίδι να καταφέρουμε το στόχο μας».

Εκ μέρους των παικτών το λόγο πήρε ο Μανώλης Παπαμακάριος: «Ξέραμε ότι παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα σε όλους τους τομείς, σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα με κύριο σκοπό να εκμεταλλευτούμε την κούραση του ΠΑΟΚ από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε, γιατί ο ΠΑΟΚ μας οδήγησε σε λάθος αποφάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον τρόπο που παίζαμε, κλείσαμε το ματς και το φέραμε εκεί που θέλαμε. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, που εάν έμπαιναν ίσως άλλαζαν τη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε την ψυχραιμία να πάει την μπάλα εκεί που έπρεπε και κέρδισε δίκαια. Κάναμε καλή προσπάθεια, έχουμε άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να χτίσουμε σε αυτήν την εμφάνισή μας, να βελτιώσουμε τη διάρκειά μας και πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved