Μαρκόπουλος: «Είχαμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης»

Μαρκόπουλος: «Είχαμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης»

Νίκη διπλής σημασίας πανηγύρισε ο Κόροιβος Αμαλιάδας επί του ΚΑΟΔ, στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας.

Οι νεοφώτιστοι στην Basket League επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα, γεγονός που πέραν της βαθμολογικής συγκομιδής τούς τονώνει και την ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Χάρης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου: «Ελπίζουμε αυτή η νίκη να μας βοηθήσει να ανέβουμε κι άλλο και να μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο μας, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός και μας βοήθησε αφάνταστα στις δύσκολες στιγμές. Ελπίζουμε να τον κάναμε χαρούμενο σήμερα (08/11) και στο επόμενο ματς να έρθει και να μας βοηθήσει». Είπε ακόμα…

Για τον ΚΑΟΔ: «Ευχαριστώ τον κόουτς Μέξα για όσα έχει πει. Είμαστε η νέα γενιά των προπονητών, που μέσω της σκληρής δουλειάς προσπαθούμε να κάνουμε έργο. Ο ΚΑΟΔ έχει επιλέξει να εφαρμόσει ένα από τα δυσκολότερα πρότζεκτ όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη. Ο τρόπος που είναι έτοιμος να διεκδικήσει κάθε παιχνίδι είναι για να τον παίρνεις παράδειγμα και να προσπαθείς να τον ακολουθήσεις».

Για το πώς προετοιμάστηκαν: «Γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς προερχόμασταν από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και είχε μπει το «πρέπει» στην ομάδα μας. Μάλιστα, τα δύο τα χάσαμε με τον ίδιο σκληρό τρόπο που κερδίσαμε το σημερινό (08/11). Ενώ ξεκινήσαμε και είχαμε καταρτίσει ένα πλάνο, στη συνέχεια όλα πήγαν περίπατο με τα προβλήματα που είχαμε και προσπαθήσαμε κυρίως με την ομιλία να δούμε τι θέλαμε και τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Συν τοις άλλοις, είχαμε έναν καινούριο παίκτη, ο οποίος δεν είχε προλάβει καν να γνωρίσει τους περισσότερους συμπαίκτες του και τον βάλαμε μέσα να παίξει. Προσπαθήσαμε μέσα από το παιχνίδι να διαβάσουμε τι καλύτερο μπορούσε να κάνει».

Για το πώς εξελίχθηκε το ματς: «Από το ξεκίνημα ο ΚΑΟΔ είχε το προβάδισμα, κι αυτό μας άγχωσε, όμως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ήταν αυτό που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο πως εάν δεν παίξουμε ομαδικά και δεν εφαρμόσουμε κάποια πράγματα που είχαμε πει δεν θα τα καταφέρναμε. Παίξαμε καλή άμυνα, γυρίσαμε το παιχνίδι και κρίθηκε στο ποιος θα βάλει το τελευταίο σουτ. Το μπάσκετ είναι στιγμές και από τη μία στην άλλη μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία μιας ομάδας».

Τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Σάσα Βασίλιεβιτς: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο, όπως και στους αντιπάλους μας για τη μεγάλη προσπάθεια. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και χρειαζόμασταν να κερδίσουμε, από τη στιγμή που είχαμε χάσει οριακά τόσο από τα Τρίκαλα όσο και από το Ρέθυμνο. Τώρα, με αυτή τη νίκη, ανεβαίνει η ψυχολογία μας και μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα στη συνέχεια. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε χαλαροί, χωρίς δύναμη και ενέργεια στην άμυνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΔ ξέφυγε, αλλά στο τέλος είχαμε την ψυχραιμία να επιστρέψουμε και να πάρουμε το τελευταίο σουτ. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη βοήθεια που μας πρόσφερε και ευχόμαστε να γεμίζει το γήπεδο και στη συνέχεια. Ξεχνάμε αυτό το ματς και επικεντρωνόμαστε στον Άρη».



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved