Ζιάγκος: «Σε παρατεταμένη ανανέωση η ΑΕΚ»

Ζιάγκος: «Σε παρατεταμένη ανανέωση η ΑΕΚ»

Δυσκολεύεται να βρει τα στοιχεία εκείνα που θα της χαρίσουν την απαιτούμενη ομοιογένεια η ΑΕΚ, σύμφωνα με το Βαγγέλη Ζιάγκο.

Η «Ένωση» ηττήθηκε στη Γούβα από τον Πανελευσινιακό, με τον προπονητή της να εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου πως βρίσκονται σε παρατεταμένη ανανέωση: «Συγχαρητήρια στον Πανελευσινιακό για τη νίκη. Ξέραμε ερχόμενοι εδώ πως θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν θα έχει καμία σχέση με την έως τώρα εικόνα της, δεδομένου ότι μια αλλαγή προπονητή σε μια τέτοια χρονική στιγμή κατά τεκμήριο επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογία της ομάδας, όπως και αποδείχθηκε. Γνωρίζαμε ότι η Ελευσίνα θα αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι ως παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Εμείς κάνουμε τεράστια προσπάθεια να βρούμε την αγωνιστική ταυτότητά μας, η ομάδα ανανεώνεται όπως και ξέρουμε, αν και κάποιοι κάνουν πως δεν ξέρουν κάτω από ποιες συνθήκες χτίστηκε αυτή η ομάδα και κάτω από ποιες συνθήκες κλήθηκε να είναι ανταγωνιστική. Αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες οδήγησαν σε κάποιες επιλογές τις οποίες αναγκαστήκαμε να διορθώσουμε και σε μια τέτοια φάση παρατεταμένης ανανέωσης είναι αυτονόητο ότι η ομάδα δυσκολεύεται να βρει χημεία, συνοχή, ρόλους και αυτοματισμούς, γιατί αυτό θέλει χρόνο και πρέπει να το καταλάβουμε καλά».

Μιλώντας για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, και το πώς ήρθε η ήττα, πρόσθεσε: «Δεχθήκαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω ότι σε αυτό συνέβαλε σε καθοριστικό βαθμό η αποβολή του Ίνγκλις σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για την εξέλιξη του παιχνιδιού, που όπως ήταν προφανές μας απορύθμισε και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Σε συνδυασμό με την ευστοχία των τριών πόντων του Αθανασούλα και του Δορκοφίκη σε σουτ που σε σκοτώνουν ψυχολογικά και με την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που είχαμε, αλλά και την αστοχία μας, τελείωσε το παιχνίδι. Η καθημερινή δουλειά και η τριβή μέσα στο γήπεδο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μονόδρομος. Στην ΑΕΚ η πίεση είναι στοιχείο που δεν λείπει ποτέ, στην ΑΕΚ η πίεση θα υπήρχε ακόμα κι αν κάναμε τέσσερις νίκες, την πίεση την έχουμε ζήσει στο πετσί μας και ξέρουμε πώς να τη διαχειριστούμε».

Από τους παίκτες της ΑΕΚ το λόγο πήρε ο Ντούσαν Σάκοτα: «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ανταποκριθήκαμε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο. Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Ελευσίνα έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και άλλαξε και προπονητή, που αυτό λειτουργεί πάντα θετικά. Δεχθήκαμε κάποια πολύ δύσκολα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό μας κόστισε την ψυχολογία και στο τέλος δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε. Χάσαμε και πολλά αμυντικά ριμπάουντ κι αυτό ήταν το κλειδί. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε να δούμε τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών».



Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved