Κουστένης: «Δίκαιη και καθαρή νίκη»

Κουστένης: «Δίκαιη και καθαρή νίκη»

Έσπασε το… ρόδι στη φετινή Basket League ο Πανελευσινιακός, με το Δημήτρη Κουστένη να κάνει λόγο για δίκαιη και καθαρή νίκη επί της ΑΕΚ.

Οι «σταχυοφόροι» επικράτησαν της «Ένωσης» στο κλειστό της Γούβας, με τον προπονητή τους να εξηγεί πως «κλειδί» της επιτυχίας τους ήτα η ενέργειά τους: «Για εμάς ήταν μονόδρομος και όταν καλείσαι να παίξεις ένα παιχνίδι οριακό για την ύπαρξή σου επιστρατεύεις πολλές δυνάμεις. Αυτό που προσπάθησα στην εβδομάδα που είμαι εδώ ήταν κυρίως να τονώσω την ψυχολογία των παικτών και να βάλω κάποια πράγματα, κάποιες αρχές, χωρίς βέβαια να κινδυνέψω να μπερδέψω το μυαλό των παικτών και να μην μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ. Ήταν δεδομένο ότι η πίεση για εμάς ήταν τεράστια. Αυτό που εξήγησα στους παίκτες είναι ότι θα πρέπει να μάθουν να ζουν έτσι και αυτή την πίεση να την μετατρέπουν σε ενέργεια για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια αυτού του τύπου, όπως θα είναι και όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας, πρέπει να τα κερδίζεις βγάζοντας ενέργεια. Όταν λέω ενέργεια εννοώ τα δεύτερα και τρίτα πράγματα, όπως είναι να πας δυνατά στα ριμπάουντ, να βάλεις το σώμα σου, να παίξεις άμυνα, να υπερισχύσεις του αντιπάλου σου στο ένας εναντίον ενός και να δείξεις αυταπάρνηση για την ομάδα».

Για την απόδοση των παικτών του Πανελευσινιακού, είτε αγωνίστηκαν λίγο είτε πολύ, πρόσθεσε: «Σήμερα (08/11) πραγματικά χάρηκα, γιατί όλα τα παιδιά ακόμα και ο Αβραμίδης που δεν αγωνίστηκε συμμετείχαν ενεργά στο παιχνίδι και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να επιβάλλουμε εμείς το ρυθμό μας και να φθάσουμε σε δίκαιη και καθαρή νίκη. Κάναμε κάποιες διορθώσεις στο ημίχρονο κι έτσι στο δεύτερος μέρος ανεβάσαμε κι άλλο το επίπεδο της άμυνάς μας που ήταν και μέχρι τώρα το κακό ημίχρονο της ομάδας μας βγάζοντας ψυχή και ενέργεια. Θα το χαρούμε απόψε, αύριο θα ξεκουραστούμε και τη Δευτέρα κεφάλια μέσα και δουλειά για το επόμενο παιχνίδι στα Τρίκαλα». Κληθείς να σχολιάσει τη δική του παρουσία στον πάγκο, συμπλήρωσε: «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, ίσως ήταν η μοίρα μου να έρθω στον πάγκο της Ελευσίνας και να διαδεχθώ έναν πολύ επιτυχημένο προπονητή εδώ, το Γιώργο Σκαραφίγκα, που έκανε μεγάλο έργο. Στόχος μου είναι να ανοίξουμε νέο κύκλο και να οδηγήσουμε την Ελευσίνα σε καινούρια μονοπάτια».

Ο Γιάννης Αθανασούλας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους των παικτών, ανέφερε: «Σήμερα (08/11) δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς εκτός από τη νίκη. Αντιμετωπιζόταν το παιχνίδι ως τελικός, γιατί είχαμε κακό σερί μέχρι τώρα και το μόνο αποτέλεσμα που βλέπαμε ήταν η νίκη. Μπήκαμε μέσα παθιασμένοι, γνωρίζοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία είχε και αυτή την πίεση λόγω των κακών αποτελεσμάτων, αλλά μπορέσαμε και είδαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια κι αυτό μας βοήθησε πολύ. Η χρονιά για εμάς τώρα αρχίζει, πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο ματς στα Τρίκαλα και ευελπιστούμε σε καλύτερα αποτελέσματα».



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved