Κουστένης: «Γρίφος η ΑΕΚ»

Κουστένης: «Γρίφος η ΑΕΚ»

Ενέργεια και μυαλό θα κρίνουν το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και την ΑΕΚ, σύμφωνα με το Δημήτρη Κουστένη.

Στο κλειστό της Γούβας θα συναντηθούν αύριο (08/11, 17.00) οι δύο ομάδες, για την 5η αγωνιστική της Basket League. Πρόκειται για ιδιαίτερα κρίσιμο ματς για τους «σταχυοφόρους», όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής τους: «Παρ’ ότι βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος το παιχνίδι με την ΑΕΚ αποκτά ιδιαίτερη κρισιμότητα, αφού έχουμε τέσσερις ήττες. Γνωρίζουμε ότι μια νίκη, πέρα από τη βαθμολογική σημασία, θα μας δώσει και μια ψυχολογική ανάταση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θα μπορέσουμε να αντικρίσουμε με πιο αισιόδοξη ματιά τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Προετοιμαζόμαστε για ένα δυνατό παιχνίδι στην έδρα μας και θεωρώ πως εάν παίξουμε με καθαρό μυαλό και κάνουμε αυτά που πρέπει θα έρθει και η πρώτη νίκη μας στο πρωτάθλημα». Είπε ακόμα…

Για το «κλειδί» της νίκης: «Είναι ένα ντέρμπι και η ομάδα που θα δείξει πιο πολλή ενέργεια στο γήπεδο θα είναι αυτή που θα έχει και τον πρώτο λόγο. Επίσης, αυτός που θα έχει και το καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Τον τελευταίο καιρό η ΑΕΚ έχει κάνει κάποιες προσθέσεις και αφαιρέσεις στο ρόστερ, οπότε θα έλεγα ότι για εμάς ένα σημείο έκπληξη θα είναι το άγνωστο, γιατί κάποιους παίκτες δεν τους έχουμε δει να αγωνίζονται και αποτελούν γρίφο. Είναι βέβαια μια ομάδα που είναι οργανωμένη, έχει τον κόσμο της, μια ομάδα που της αρέσει να κάνει πολλά σουτ από την περιφέρεια, αλλά έχει και κάποιες αδυναμίες. Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες και να χτυπήσουμε πάνω σε αυτές».

Για το πού θα στηριχθεί ο Πανελευσινιακός: «Η ομάδα μας θα στηριχθεί στην άμυνα και μέσα από αυτήν θα προσπαθήσουμε να βρούμε ένα ρυθμό και να βγούμε στην επίθεση. Θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες έχει η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα μεγάλο ρόλο και καταλυτικό θα παίξει η έδρα μας, και ο κόσμος μας, για να μας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειαζόμαστε».

Ο Ευθύμης Τσακαλέρης, εκ μέρους των παικτών του Πανελευσινιακού, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας, έχουμε παίξει με την ΑΕΚ φιλικό, ξέρουμε πως είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι για εμάς γιατί προερχόμαστε από τέσσερις ήττες και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη. Το «κλειδί» της αναμέτρησης θα είναι η ενέργεια που θα πρέπει να βγάλουμε μέσα στο γήπεδο, γιατί παίζουμε μέσα στην έδρα μας. Θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει βαριά φανέλα, είναι νεανική ομάδα γιατί στηρίζεται σε νεαρούς Έλληνες παίκτες και έχει και μια βάση ξένων παικτών. Ένα από τα δυνατά σημεία της είναι η ταχύτητα που διαθέτει. Η ομάδα μας θα στηριχθεί στο πάθος, στην ενέργεια και στην ομαδικότητα για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη που τόσο πολύ θέλουμε».



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
Super League: Ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με φόντο τη στέψη ή την παράταση - Το πρόγραμμα και η βαθμολογία
Super League: Ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με φόντο τη στέψη ή την παράταση - Το πρόγραμμα και η βαθμολογία
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/04) - Πού θα δείτε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τη Super League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/04) - Πού θα δείτε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved