Βον: «Βήμα πρόκρισης στο Eurocup»

Βον: «Βήμα πρόκρισης στο Eurocup»

Ακόμα ένα βήμα προς την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup έκανε ο ΠΑΟΚ, όπως παραδέχθηκε και ο Τζούλιαν Βον.

Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν της λετονικής Βέντσπιλς στο «Basketabola Hall», συμπληρώνοντας τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις τους. Ο Αμερικανός σέντερ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, παραδέχθηκε πως έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16», αν και ξεκαθάρισε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αναλυτικά τα όσα είπε..

Για το «διπλό» επί της Βέντσπιλς: «Το Eurocup είναι σπουδαία διοργάνωση, με ομάδες υψηλού επιπέδου και κάθε νίκη ειδικά όταν είναι εκτός έδρας μετράει. Με αυτή τη λογική, λοιπόν, είναι σίγουρα πολύ σημαντική η νίκη που πετύχαμε στη Λετονία κι επειδή ήταν η δεύτερη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα μας νομίζω ότι κάναμε πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση. Τίποτα, όμως, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, έχουμε μπροστά μας άλλες έξι αγώνες και θα πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τη σπουδαιότητα της επιτυχίας τους στη Λετονία έτσι όπως ήρθε, στο φινάλε: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις στην έδρα του αντιπάλου σου. Αρχικά είναι πολύ δύσκολο, γιατί παίζουν 15 εναντίον χιλιάδων που είναι στις εξέδρες, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο ασχολούμαστε με τον αθλητισμό. Για αυτό ακριβώς το συναίσθημα της νίκης απέναντι στους πολλούς. Η ομάδα μας έχει μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά και καθοριστικά για να κερδίζει και εκτός έδρας, αλλά και στα παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο. Υπάρχει εμπειρία, ξέρουμε πώς να χειριστούμε αυτές τις καταστάσεις και κάθε φορά που το παιχνίδι εξελίσσεται με αυτό τον τρόπο έχουμε τους παίκτες που θα δώσουν τις λύσεις. Και οι νίκες που έρχονται με αυτό τον τρόπο, όπως και η σπουδαία νίκη που πετύχαμε στην Τουρκία ύστερα από δύο παρατάσεις, μας βοηθούν να δεθούμε ακόμα περισσότερο σαν ομάδα και να δυναμώσουμε».

Για την εμφάνισή του κόντρα στη Βέντσπιλς και τα εντυπωσιακά καρφώματά του: «Εντάξει, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να καρφώνεις την μπάλα, να τελειώνεις με αυτό τον τρόπο μια φάση και ειδικά εάν πρόκειται για το τέλος μιας επίθεσης. Το σημαντικό είναι να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να βοηθάς την ομάδα. Για αρκετά χρόνια υπήρχαν πράγματα που δεν τα έκανα σωστά μέσα στο καλάθι και σίγουρα, ακόμα κι αν βελτιώθηκα, πρέπει να δουλέψω ακόμα περισσότερο για να είμαι πιο αποτελεσματικός. Εάν, τώρα, τα καρφώματά μου αρέσουν και βοηθούν την ομάδα τότε είμαι σίγουρα κι εγώ πολύ ευχαριστημένος».

Για το γεγονός πως την Κυριακή (09/11) έρχεται στη Θεσσαλονίκη η οικογένειά του: «Έχω πολύ καιρό να τους δω και μου έχουν λείψει. Περιμένω με αγωνία να τους δω και είναι πολύ σημαντικό που θα έρθουν σε μια χρονική στιγμή που θα έχουμε διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα μας. Και είναι και τα τρία παιχνίδια πολύ σημαντικά. Και οι αγώνες του Eurocup, με την Μπούντουσνοστ και την Καρσίγιακα, αλλά και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πριν από όλα, όμως, έχουμε τον Πανιώνιο».



Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved