Χ. Μαρκόπουλος: «Ιστορική νίκη για την Ηλεία»

Χ. Μαρκόπουλος: «Ιστορική νίκη για την Ηλεία»

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας έγραψε ιστορία για ολόκληρη την Ηλεία, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του στην Α1.

Στην παρθενική παρουσία του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ το ηλειακό συγκρότημα κέρδισε με το… καλημέρα και μάλιστα έναν μεγάλο αντίπαλο όπως η ΑΕΚ. Για ιστορικές στιγμές έκανε λόγο ο Χάρης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου: «Είναι ιστορική νίκη για την Ηλεία. Η πρώτη στην Α1. Θέλουμε να την αφιερώσουμε σε όσους μας έφεραν στο σημείο να είμαστε στο γήπεδο και σε αυτούς που έφεραν την ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και από αύριο (13/10) ξεκινάμε και πάλι δουλειά για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Για την ΑΕΚ: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Ζιάγκο για τα καλά του λόγια και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι το γεγονός πως βρίσκεται σε μια τέτοια ομάδα με τόση πίεση και την έχει αναλάβει από τα χαμηλά στρώματα, επαναφέροντάς τη στα μεγάλα σαλόνια μέσα σε δύο χρονιές. Επίσης, θέλω να τον συγχαρώ γιατί η ομάδα του ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, παρότι ξεκίνησε πιο αργά από τις υπόλοιπες. Είναι πολύ καλή ομάδα, που δημιουργεί προβληματισμούς στον αντίπαλο, γιατί πιέζει πολύ μέσα στη ρακέτα και ανοίγει του χώρους ώστε και οι περιφερειακοί της να βρουν χώρο για να εκτελούν. Έχει και στο «3» και στο «5» προϋποθέσεις για να σκοράρει κοντά στο καλάθι, συν το Σάκοτα ο οποίος της έχει δώσει άλλη ποιότητα και δυσκολεύει πολύ το έργο οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ξέραμε πως πήρε το Μιλόσεβιτς, όμως δεν περιμέναμε πως θα ήταν τόσο έτοιμος για αυτό το παιχνίδι, δίνοντάς τους ό,τι τους έδωσε. Ήταν ένας πραγματικός καταλύτης για να μπορέσει το παιχνίδι να είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Για το πώς κύλησε ο αγώνας: «Τεχνικά, στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από ένα δεκάλεπτο. Μπήκαμε με ενθουσιασμό, είχαμε υπομονή, ψάξαμε τις σωστές επιλογές, ευστοχήσαμε στα σουτ και πήραμε διαφορά. Στη συνέχεια όμως βιαστήκαμε, είχαμε λάθος επιλογές και η ΑΕΚ γύρισε το παιχνίδι. Έκτοτε το παιχνίδι κύλησε πόντο πόντο, μπήκαμε αποφασιστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχαμε καλές άμυνες και βρήκαμε τις προϋποθέσεις για να βάλουμε κάποια μεγάλα καλάθια μπροστά και να πάρουμε μια διαφορά που δεν τη χάσαμε. Είμαι ευχαριστημένος γιατί έχουμε βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι μας. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στην άμυνά μας. Προσπαθούμε να εγκλιματίσουμε τους παίκτες που δεν είναι έτοιμοι πάνω σε αυτά που δουλεύαμε τόσο καιρό. Αυτή η νίκη μάς δίνει χρόνο να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε».

Για τους φιλάθλους του Κόροιβου Αμαλιάδας: «Ο κόσμος δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα και μας ώθησε με πάθος στη νίκη. Σε κάθε δύσκολη στιγμή μάς εμψύχωνε και μας έδινε το κουράγιο να παλεύουμε. Ελπίζουμε να τους κρατήσουμε και να φέρουμε ακόμα περισσότερους στο γήπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους».

Στη συνέντευξη Τύπου τους παίκτες εκπροσώπησε ο Μιχάλης Γιαννακίδης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια από την πλευρά μου στην ΑΕΚ, η οποία είναι μαχητική ομάδα. Το έχει δείξει και στα φιλικά και στα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας. Όταν πήραμε τη διαφορά δεν τα παράτησε. Ίσα ίσα κυνήγησε το ματς μέχρι το τέλος, αλλά ευτυχώς εμείς είχαμε τις λύσεις με κάποια μεγάλα σουτ και τα καταφέραμε, ιδίως με το Σάσα (Βασίλιεβιτς). Συνεχίζουμε έτσι. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά Η νίκη, επειδή είχαμε και το άγχος της πρεμιέρας, είναι πολύ σημαντική. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τη σκληρή δουλειά, στόχο μας είναι η παραμονή του Κόροιβου Αμαλιάδας στην κατηγορία».



Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved