Λιανός: «Πρέπει να φύγω»

Λιανός: «Πρέπει να φύγω»

Οριστική είναι η απόφαση του Γιάννη Λιανού να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα Πατρών, για επαγγελματικούς λόγους.

Ο 29χρονος φόργουορντ, που δημοσιοποίησε χθες (05/06) την αποχώρησή του από τους «μελανολεύκους», παραδέχθηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως ο Απόλλωνας είναι η οικογένειά του, αλλά αποτελεί πλέον παρελθόν για εκείνον: «Ο Απόλλων είναι η ζωή μου όλη. Όμως πρέπει να φύγω. Είμαι σε μια ηλικία που δεν μου αρκεί απλώς να λέω ότι αγωνίζομαι σε μια ομάδα Α1 Εθνικής. Το επαγγελματικό μου μέλλον είναι εκτός μπάσκετ. Υπάρχει μια σημαντική προοπτική επαγγελματικά αρκετά μακριά από την Πάτρα και συνειδητοποιημένα έκανα την επιλογή μου και αυτή είναι οριστική. Ο Απόλλων αποτελεί για εμένα παρελθόν». Είπε ακόμα…

-Πότε το αποφάσισες;
«Είναι κάτι που με απασχολούσε εδώ και καιρό. Δεν ήταν απόφαση της στιγμής. Άλλωστε αυτή η απόφαση έχει να κάνει με τη ζωή μου γενικότερα και όχι μόνο με το μπάσκετ. Σε συζήτηση που είχα την Τετάρτη το βράδυ (04/06) το ανακοίνωσα και στον κόουτς Βετούλα».

-Τι σου είπε;
«Πρώτα από όλα με ρώτησε εάν ήμουν σίγουρος. Όταν του εξήγησα τους λόγους με κατάλαβε».

-Ο πατέρας σου, Βασίλης Λιανός, που είναι και στέλεχος του Απόλλωνα τι σου είπε;
«Ρεαλιστικά και βγάζοντας από τη συζήτηση που κάναμε, πατέρας με γιο, το μπάσκετ συμφώνησε μαζί μου ότι η επιλογή που κάνω είναι η καλύτερη για εμένα. Από την άλλη, είχε τις ενστάσεις του όταν στην κουβέντα μπήκε και η παράμετρος μπάσκετ και ο Απόλλων».

-Μπάσκετ θα συνεχίσεις να παίζεις;
«Το πιθανότερο είναι να συνεχίσω, αλλά σε μικρότερη κατηγορία. Πλέον το μπάσκετ θα περάσει για εμένα σε δεύτερη μοίρα. Θα είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά θα το συνηθίσω».

-Από πότε είσαι στον Απόλλωνα;
«Δελτίο έβγαλα 7 χρονών. Είμαι Απολλωνιστής από κούνια και το μικρόβιο θα το έχω όπου και εάν πάω, ό,τι και να κάνω. Ο Απόλλων είναι η οικογένειά μου».

-Μπορούμε να πούμε δηλαδή καλή αντάμωση;
«Κοίταξε, σαν παίκτης είναι δύσκολο να επιστρέψω στον Απόλλωνα, τα χρόνια περνούν. Όμως κανείς δεν ξέρει. Αν κάποια στιγμή έρθουν έτσι τα πράγματα και ακολουθήσω τη διαδρομή του πατέρα μου, ίσως στο μέλλον οι δρόμοι μας να σμίξουν και να μπορώ να προσφέρω από άλλο πόστο. Το βέβαιο είναι ότι θα παρακολουθώ την ομάδα και θα την έχω πάντα στην καρδιά μου».



Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved