Λινάρδος: «Περισσότερο πάθος ο Παναθηναϊκός»

Λινάρδος: «Περισσότερο πάθος ο Παναθηναϊκός»

Το πάθος των παικτών του Παναθηναϊκού τους οδήγησε στη νίκη στο ΣΕΦ, επί του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το Νίκο Λινάρδο.

Το συγκρότημα του Φραγκίσκου Αλβέρτη επικράτησε στο φαληρικό στάδιο του «αιώνιου» αντιπάλου κι έστειλε την τελική σειρά των φετινών πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ σε πέμπτο ματς, στο ΟΑΚΑ. Ο 50άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, στάθηκε στο πάθος του «εξάστερου» και την έλλειψη καθαρού μυαλού των Πειραιωτών. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ: «Ήταν ένας μεγάλος αγώνας. Πήγε πάλι να ανατραπεί μια μεγάλη διαφορά στο τέλος, με τον Ολυμπιακό να αφυπνίζεται, αλλά να χάνει στα σημεία. Ο Ολυμπιακός δεν είχε το ίδιο καθαρό μυαλό όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έδειξε περισσότερο πάθος και ήταν ευχάριστη έκπληξη για τους φιλάθλους του. Δυστυχώς στο τέλος ανακατεύτηκαν διάφοροι άνθρωποι και κυρίως η εθνική ομάδα. Αυτό είναι το χειρότερο».

Για το τι έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος: «Ενεργοποιήθηκε η άμυνα με ψηλό πάνω στον κοντό. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό το ρίσκο και λειτούργησε. Είναι κάτι που είχε κάνει ο Πεδουλάκης παλαιότερα, απλώς εκείνος το έκανε κυρίως ύστερα από αλλαγές στα μαρκαρίσματα. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σπανούλης ήταν σε κακή ημέρα και δεν βοηθήθηκε από άλλους παίκτες, όπως ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου. Το τρίποντο, που του έδωσε τις προηγούμενες δύο νίκες, αυτή τη φορά δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό».

Για τη διαιτησία: «Όταν χάνεις και υπάρχουν μικρές διαφορές πάντα θα είναι εύκολο να κατηγορήσεις τους διαιτητές. Είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, μπορούν να είναι κι εκείνοι σε κακή βραδιά, όπως συμβαίνει και σε παίκτες. Οι παίκτες πρέπει να είναι πρωταγωνιστές κι όχι οι διαιτητές, αλλά στην Ελλάδα συχνά συμβαίνει το αντίθετο. Έγιναν κάποια λάθη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να αδικήθηκε σε κάποιες χαρακτηριστικές φάσεις, αλλά για να φθάσουμε εκεί πρέπει να δούμε τι έγινε σε όλο το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη. Δεν θα πω ότι οι διαιτητές είχαν πρόθεση να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα. Απλώς είναι η μοίρα τους να δέχονται κριτική όταν ένα παιχνίδι κρίνεται σε τόσο μικρή διαφορά».

Για τον πέμπτο τελικό, στο ΟΑΚΑ: «Για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς πρέπει να εμφανίσεις και κάποιους παίκτες «κλειδιά» πέρα από τους παίκτες που όλοι περιμένουν να ξεχωρίσουν. Οι δύο ομάδες δεν έχουν να εμφανίσουν πολλά πράγματα στο πέμπτο παιχνίδι. Εκεί θα μετρήσει το καθαρό μυαλό και οι προσωπικότητες».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved