Σφαιρόπουλος: «Οι λεπτομέρειες έκριναν το ντέρμπι»

Σφαιρόπουλος: «Οι λεπτομέρειες έκριναν το ντέρμπι»

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η εκτός έδρας αναμέτρηση του Πανιωνίου με το Ρέθυμνο, στο «Μελίνα Μερκούρη».

Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν σημαντικό «διπλό» στο Ρέθυμνο, με το οποίο «κλείδωσαν» την 3η θέση στην κανονική περίοδο της Basket League ΟΠΑΠ. Απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής τους, Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Ξέραμε ότι θα είχαμε πολύ δύσκολη αποστολή σήμερα (05/04), γιατί μετά την έλευση του Γιώργου Καλαφατάκη στην ομάδα το Ρέθυμνο έχει βρει διαφορετικό ρυθμό από ό,τι έπαιζαν παλιά. Τα καταφέραμε, υπήρχαν κάποια σημεία του παιχνιδιού που δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να τρέξει και να βάλει εύκολα καλάθια, όμως ήμασταν προσηλωμένοι αμυντικά κάνοντας καλό αμυντικό παιχνίδι που, ουσιαστικά, έκρινε το ματς. Αποκορύφωμα της καλής άμυνας ήταν οι επτά πόντοι που δεχθήκαμε στην τελευταία περίοδο. Ήταν ένα ντέρμπι που οι λεπτομέρειες το έκριναν τελικά και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της νίκης τους στην Κρήτη: «Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική, γιατί και μαθηματικά πλέον κατοχυρώσαμε την τρίτη θέση. Αυτή η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά στους παίκτες μου. Τους είπα, όμως, μέσα στα αποδυτήρια ότι η χρονιά τώρα αρχίζει και πρέπει να ετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι να δικαιολογήσουμε την πορεία μας και τη θέση μας. Σίγουρα μας βοήθησε και η συμμετοχή μας στο Eurocup γιατί τα διπλά και δύσκολα παιχνίδια που είχαμε όλη τη χρονιά μας έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Συνδυαζόμενη η επιτυχία της τρίτης θέσης με την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Eurocup είναι και αυτό πολύ μεγάλη επιτυχία».

Από την πλευρά των παικτών ο Γιάννης Αθανασούλας τόνισε: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε την τρίτη θέση και με τη σημερινή (05/04) νίκη τα καταφέραμε. Μπράβο σε όλους τους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό τιμ. Στο σημερινό (05/04) παιχνίδι έπρεπε να το κρατήσουμε σε χαμηλό τέμπο και να περιορίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού του Ρεθύμνου. Κλειδί για το θετικό αποτέλεσμα ήταν η τέταρτη περίοδος, οπότε καταφέραμε  κρατήσουμε τον αντίπαλο στους επτά πόντους. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά τη διακοπή να συγκεντρωθούμε εν όψει των πλέι οφ, γιατί η χρονιά εκεί κρίνεται και πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved