Άρης - Πανιώνιος: Το… τρίτο ημίχρονο

Άρης - Πανιώνιος: Το… τρίτο ημίχρονο

Νικηφόρα πέρασε από το «Nick Galis Hall» ο Πανιώνιος, κερδίζοντας στο τέλος τον Άρη, για την 5η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο προπονητής των νικητών, Γιάννης Σφαιρόπουλος, παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου πως μέτρησε και πάλι η άμυνα: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, όπως είχα πει και πριν, γιατί ο Άρης είναι ομάδα πολύ καλά δουλεμένη από τον προπονητή, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, ξέρει να λειτουργεί και αμυντικά και ομαδικά πολύ καλά και ασφαλώς έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι είχαμε δύσκολο έργο. Δυστυχώς, όλα αυτά που είχαμε πει να κάνουμε, και είχαμε σχεδιάσει, στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να τα εφαρμόσουμε κυρίως λόγω της νευρικότητας που είχαμε, που μας οδήγησε να χάσουμε ελεύθερα σουτ και να κάνουμε αρκετά αβίαστα λάθη, κάτω από την πίεση του Άρη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε καθόλου ρυθμό και στην επίθεση. Στο ημίχρονο ηρεμήσαμε την ομάδα, μιλήσαμε με τους παίκτες, παίξαμε πιο απλά στην επίθεση.

Η άμυνά μας ήταν γενικά καλή σε όλο το παιχνίδι, δεχθήκαμε μόνο 29 πόντους στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό για εμένα είναι σημαντικό, γιατί παρά το γεγονός ότι δεν ήμασταν καλοί κρατήσαμε τον Άρη στους 29 πόντους. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας ηρεμία στο παιχνίδι μας, να διαβάσουμε καλύτερα την άμυνα του αντιπάλου και να εκτελέσουμε καλύτερα. Στο τέλος ήταν στον πόντο το παιχνίδι και θα κέρδιζε ο πιο ψύχραιμος, ο πιο τυχερός. Ήταν μια ρουλέτα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, στους συνεργάτες μου και το Βαγγέλη Αγγέλου για την καλή δουλειά που κάνει και εύχομαι στον Άρη καλή συνέχεια. Ο λόγος της νευρικότητας στην αρχή ήταν η κρισιμότητα του αγώνα. Ο Άρης είναι καλή ομάδα, έχει στόχο σε άμυνα και επίθεση. Αυτή η νευρικότητα ήταν λογική σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και ήταν εις βάρος μας». Είπαν ακόμα…

Βασίλης Καββαδάς: «Ήταν σημαντική νίκη για εμάς. Τη χρειαζόμασταν, ανέβηκε η ψυχολογία μας. Δείξαμε χαρακτήρα στα τελευταία δευτερόλεπτα, δείξαμε ότι εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, ότι είμαστε ομάδα κι έτσι κερδίσαμε. Έχουμε, όμως, πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Ο δρόμος μας είναι μεγάλος. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε όλους και στον Άρη».

Ούρος Ντούβνιακ: «Ήμασταν καλοί αμυντικά, αλλά όχι επιθετικά, ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο βγάλαμε ενέργεια και μπήκαμε ξανά στον αγώνα. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, που ήταν καθοριστικά. Ήμουν καλός επιθετικά, απόψε (10/11). Ο προπονητής ζήτησε να παίρνω την μπάλα, κάτι που ήθελα κι εγώ. Η νίκη δεν ήταν δική μου, αλλά όλης της ομάδας».

Βαγγέλης Αγγέλου: «Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι εμείς είχαμε μια μπασκετική ανοησία που για εμένα σε μια καινούργια ομάδα δεν μπορεί να επαναληφθεί. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, υπάρχουν τρεις εργάτες που μας αναλύουν τα παιχνίδια και μας δίνουν πληροφορίες για τον αντίπαλο. Ο Πανιώνιος στα σουτ θέσης που δημιουργεί έχει ανά κατοχή 1,45 πόντους, ενώ σε σουτ ύστερα από τρίπλα πετυχαίνει 0,6 πόντους. Εμείς σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις, οι πέντε εκ των οποίων σε τρίποντο, δώσαμε σουτ θέσης από μπασκετική ανοησία, ολιγωρία, απειρία μην πω τίποτα πιο βαρύ. Σε μια ομάδα που ωριμάζει είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει αυτό. Προσπαθούμε να δώσουμε χαρά, στοργή στους παίκτες, αλλά στα αποδυτήρια τσακωθήκαμε. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με αυτό το πράγμα. Χρειάζεται χρόνος, αλλά οι παίκτες αδικούν την προσπάθεια που κάνουν. Υπάρχει εμπλοκή. Χρειάζονται χρόνος, καθαρό μυαλό αλλά και να κοιταχτούν στα μάτια. Όχι, η ομάδα δεν θα ενισχυθεί άλλο. Η ομάδα δεν  έχει πρόβλημα παικτών. Το πρόβλημα είναι ωρίμανσης, μαγκιάς, ευθύνης και υπευθυνότητας. Φταίω κι εγώ για αυτό».

Γιάννης Αθηναίου: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και στον κόουτς. Για ακόμα παιχνίδι χάσαμε στις λεπτομέρειες, στο τέλος. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη διαφορά που πήραμε στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παίζει πιεστική άμυνα. Στο δεύτερο μέρος δεν βρήκαμε τις απαραίτητες λύσεις αμυντικά. Έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε. Να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο που ήταν κοντά μας και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον ευχαριστήσουμε».



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved