Φραγκιάς: «Είμαστε εγωιστές»

Φραγκιάς: «Είμαστε εγωιστές»

Την αισιοδοξία του, πως ο Κολοσσός Ρόδου θα καταφέρει φέτος να πετύχει τους στόχους του, εξέφρασε ο Βασίλης Φραγκιάς.

Ο προπονητής των νησιωτών παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα για τους Ροδίτες φιλάθλους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κολοσσός έχει ανάγκη τη στήριξή τους, αλλά όταν εκείνοι επιλέγουν να πάνε στο Βενετόκλειο μόνο σε συγκεκριμένα παιχνίδια τότε το νησί δεν δικαιούται να έχει ομάδα στην Basket League ΟΠΑΠ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τους στόχους του Κολοσσού Ρόδου: «Εύχομαι να έχουμε καλή σεζόν και γενικά είμαι αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία. Φέτος δυσκολευτήκαμε να φτιάξουμε το ρόστερ μας, γιατί οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, όπως δηλαδή και στις περισσότερες ομάδες. Ουσιαστικά, στήσαμε κάτι νέο από την αρχή και βασιζόμενοι στην επιστροφή του Τσάμη, την παραμονή του Γεωργαλή για τέταρτη χρονιά, αλλά και φέρνοντας παιδιά που εμπιστευόμαστε, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το κατά πόσο είναι έτοιμος ο Κολοσσός Ρόδου στα πρώτα παιχνίδια του στην Basket League ΟΠΑΠ: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω της γεωγραφικής μας θέσης είναι ότι έχουμε δώσει λίγα φιλικά παιχνίδια. Σε διάστημα έξι ημερών δώσαμε τρεις δύσκολους αγώνες με Κηφισιά, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ενώ νωρίτερα αντιμετωπίσαμε ομάδες Α2 κατηγορίας και δεν μπορέσαμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους αντιπάλους μας. Ουσιαστικά, σε κάθε παιχνίδι παίζουμε και βλέπουμε την ομάδα μας. Είναι πραγματικότητα ότι θέλουμε χρόνο για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής ο Κολοσσός Ρόδου: «Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα συνεργασιών στην άμυνα, αφού στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ δεχθήκαμε πολλούς πόντους. Θεωρώ ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει αλλάξει. Οι ξένοι παίκτες που ήρθαν στις ομάδες ψάχνουν την ευκαιρία τους. Στην επίθεση θέλουμε να τρέχουμε, αλλά θα πρέπει να μάθουμε πότε πρέπει και πότε όχι. Ζητάμε υπομονή από τον κόσμο, αλλά γνωρίζουμε ότι η νίκη στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι επιτακτική ανάγκη. Ακολουθεί δύσκολο και περίεργο πρόγραμμα. Αν κάνουμε και μια εκτός έδρας νίκη ίσως αυτό γυρίσει μπούμερανγκ υπέρ μας. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διατηρήσουμε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Είναι δική μου χαρά να βλέπω τους παίκτες μου στο γήπεδο και να δουλεύω μαζί τους».

Για τους Ροδίτες φιλάθλους: «Ύστερα από πολλά χρόνια παρουσίας μου στη Ρόδο και στην ομάδα νιώθω κομμάτι αυτής της κοινωνίας κι έχω το δικαίωμα να πω ότι ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο φέτος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου (19/10, 18.00) με το Ρέθυμνο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Θέλουμε τον κόσμο μας, για να δώσει ώθηση και παλμό στους παίκτες. Έχω ζήσει πώς είναι να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο στη Ρόδο και η εικόνα στην αναμέτρηση με την Κηφισιά ήταν απογοητευτική. Ήταν λυπηρό για όλους μας να παίζουμε με 300 ανθρώπους στην κερκίδα. Όσο και να μιλάμε για περίοδο κρίσης ουσιαστικά ο κόσμος βλέπει δύο παιχνίδια το μήνα στη Ρόδο. Δεν εκτιμάμε αυτό που έχουμε. Αν η ομάδα υποβιβαστεί και πέσει στις μικρότερες κατηγορίες δεν θα είναι καλό για όλους μας. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό και να είναι κοντά στα παιδιά. Το νησί δεν έχει ποδοσφαιρική ομάδα σε μεγάλη κατηγορία και σαν άνθρωπος, αλλά και σαν μισός Ροδίτης πλέον, απευθύνω κάλεσμα σε όλους να μας στηρίξουν και το Σάββατο (19/10) το Βενετόκλειο να γεμίσει. Έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας, ο Κολοσσός είναι δικό μας κομμάτι. Ο κόσμος πρέπει να αγαπήσει την ομάδα και να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο. Αν ο κόσμος επιλέγει περιστασιακά να δίνει το παρών στο γήπεδο δεν δικαιούται να έχει ομάδα στην Α1. Έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές με τον Κολοσσό όλα αυτά τα χρόνια. Από τα χρόνια των ανόδων μέχρι και τη σεζόν που βγήκαμε τρίτοι και κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Έχω το δικαίωμα να τα πω αυτά και ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτή την ομάδα».

Για το παράδειγμα της Γκραν Κανάρια: «Φέρνω για παράδειγμα την Γκραν Κανάρια στην Ισπανία. Όλο το νησί περιστρέφεται γύρω από την ομάδα, η οποία κάθε χρόνο έχει περίπου 6.000 εισιτήρια διαρκείας, Επειδή έχω πάει στο νησί αυτό, σας πληροφορώ ότι η Ρόδος είναι δέκα φορές πιο όμορφη. Εγώ είμαι άνθρωπος που πάντα έχω κίνητρα στη ζωή μου. Θέλουμε να σώσουμε φέτος την παρτίδα, να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και να καθαρίσει τις μικρές αμαρτίες του παρελθόντος. Η διοίκηση καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να καλύψει κάποια χρέη, όμως χρειάζονται κι άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν. Έτσι θα ονειρευτούμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα. Το λούκι το τραβούν συγκεκριμένοι άνθρωποι και πιστέψτε με η Ρόδος δεν έχει καταλάβει την κρίση όσο η υπόλοιπη Ελλάδα. Η ομάδα αυτή αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο νησί κι έχει κάνει τους πάντες υπερήφανους. Είμαστε εγωιστές και πιστεύω ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της και μετά θα πάει το μπαλάκι σε αυτούς που υποσχέθηκαν το γήπεδο. Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό. Η ομάδα μπορούσε να παίξει στο Eurocup, αλλά λόγω έλλειψης γηπέδου δεν τα κατάφερε πριν από δύο χρόνια».

Για τους ξένους του Κολοσσού Ρόδου: «Δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα και έτσι κάναμε επιλογές από τα κολέγια. Ο Κολοσσός Ρόδου δίνει το πάτημα στα παιδιά αυτά να μπουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Βλέπουμε ότι τα παιχνίδια των ομάδων είναι πιο αθλητικά και λιγότερο κρίνονται στην τακτική, ενώ ο ρυθμός είναι γρήγορος. Δεν είναι εύκολο για τους ξένους να αφομοιώσουν το μπάσκετ στην Ελλάδα. Εδώ κοιτάζουμε την τακτική και είναι δύσκολο να περάσεις στο μυαλό τους, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αγωνίζονται. Δεν έχω παράπονο, όμως, όλα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι».

Για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τους συγκεκριμένους ξένους: «Όταν έχεις χρήματα για να αγοράσεις ένα Volkswagen δεν μπορείς να πάρεις Porse. Όλοι ξέρουμε τους πολύ καλούς παίκτες. Ανάλογα με το βαλάντιο που είχαμε έπρεπε να κάνουμε και τις αντίστοιχες επιλογές. Ξέρουμε ότι τα παιδιά που ήρθαν θέλουν πίστωση χρόνου. Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας νεανικής ομάδας, η οποία θα πορευτεί με την παρουσία κάποιων πιο έμπειρων αθλητών».

Για το εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Άλλαξε πολύ το ρόστερ του, όχι όμως και τη φιλοσοφία του. Θέλει να παίζει σε ανοιχτό γήπεδο και με γρήγορο ρυθμό. Εμείς πρέπει να τρέξουμε ελεγχόμενα. Οι ξένοι παίκτες θέλουν το χρόνο τους γιατί είναι ακόμη αγχωμένοι, αλλά θα το ξεπεράσουν».



Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved