Παναθηναϊκός: Παίκτες για… μεγάλα πράγματα!

Παναθηναϊκός: Παίκτες για… μεγάλα πράγματα!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών αγώνων της προετοιμασίας του, μετράει αντίστροφα για τον νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου με το Ρέθυμνο και το Onsports αναλύει τις 6 μεταγραφές των πρωταθλητών

Το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» ανήκει στο παρελθόν. Όπως στο παρελθόν ανήκει και η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετά το τέλος των υποχρεώσεών του στους αγώνες της Κρήτης, ετοιμάζεται για τον πρώτο μεγάλο αγώνα της σεζόν.

Η αποστολή του τριφυλλιού δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά θα παραμείνει στο Ρέθυμνο, καθώς ακολουθεί ο αγώνας Κυπέλλου με την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ. Ένας αγώνας νοκ άουτ. Και φυσικά άπαντες στο «τριφύλλι» δεν έχουν στο μυαλό τους τίποτα άλλο πέραν της νίκης που θα τους δώσει το εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού.

Μετά από μια σκληρή προετοιμασία που κράτησε περίπου 40 ημέρες, ο Αργύρης Πεδουλάκης αν και δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει με όλους τους παίκτες του (ελέω τραυματισμών και υποχρεώσεων με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα) κατάφερε να προετοιμάσει την ομάδα του σε πολύ μεγάλο βαθμό, θέτοντας τις βάσεις για μια πολύ δύσκολη σεζόν.

Κύριο μέλημα του Έλληνα τεχνικού όλες αυτές τις ημέρες ήταν να βάλει στο πνεύμα του Παναθηναϊκού τους νέους και τους «νέους» παίκτες της ομάδας. Οι «πράσινοι» το καλοκαίρι που μας πέρασαν προχώρησαν σε έξι πολύ δυνατές μεταγραφές, εκ των οποίων μόνο οι τέσσερις μπορούν να θεωρηθούν νέοι. Μιας και οι άλλοι δύο έχουν γράψει την δική τους ιστορία με το τριφύλλι στο στήθος. 

Τα κεντρικά πρόσωπα των μεταγραφών δεν ήταν άλλα από τους Μάικ Μπατίστ και Αντώνη Φώτση οι οποίοι επέστρεψαν στο.. σπίτι τους. Ο πρώτος έπειτα από μια σεζόν (να πάει και να μην ξαναέρθει) στην Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε και ο άλλος μετά από δύο χρόνια παρουσίας στο Μιλάνο με την φανέλα της Αρμάνι. Την ίδια ώρα οι Νίκος Παππάς, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Πινγκ Σανγκ έπαιρναν την πρώτη τους.. γεύση από το τι εστί Παναθηναϊκός.

Ελάχιστες ώρες, λοιπόν, πριν από την πρώτη επίσημη υποχρέωσή τους με τα χρώματα του Παναθηναϊκού το Οnsports σας παρουσιάζει μια πρώτη ανάλυση των έξι, έπειτα από όσα έδειξαν οι «πράσινοι» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών των νταμπλούχων Ελλάδας.

Ο «Μιχάλης» είναι και πάλι εδώ!

Στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό «έγραψε» με… ολόχρυσα γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. Ο Μάικ Μπατίστ φόρεσε την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος από το 2003 μέχρι και το 2012 κατακτώντας τα πάντα. Παράλληλα, έγινε ο μακροβιότερος Αμερικανός στην Α1. Έπειτα από μια… παρένθεση (όπως οι ίδιος την χαρακτήρισε) στην Τουρκία και την Ούλκερ/Φενέρμπαχτσε, ο «Μιχάλης» του Παναθηναϊκού είναι και πάλι εδώ. Ο έμπειρος σέντερ από την πρώτη ημέρα που επέστρεψε και πέρασε την πόρτα του ΟΑΚΑ φάνηκε ότι είναι στην καλύτερή του κατάσταση από άποψη… σωματοδομής. Το τι μπορεί να κάνει και το τι μπορεί να προσφέρει ο Μπατίστ ήταν γνωστό εξ αρχής.  Απλά στην πορεία της προετοιμασίας το απέδειξε κι όλας. Ο Αμερικάνος θα κάνει ένα απίστευτο… τρίδυμο στην θέση «5» , μαζί με τους Λάσμε και Μαυροκεφαλίδη, ενώ με τις.. πινελιές των Σκορδίλη και Γκιστ στην θέση του σέντερ ο Παναθηναϊκός θα είναι αχτύπητος. Την ίδια ώρα, έδειξε με το… καλημέρα πως θα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο να γίνει ακόμα πιο ισχυρό το «οικογενειακό» κλίμα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Σαν να μην έφυγε… ποτέ!

Ο «Batman» επέστρεψε!

Ο Μάικ Μπατίστ, όμως, δεν ήταν ο μόνος που… επέστρεψε στο ΟΑΚΑ. Ο Αντώνης Φώτσης έπειτα από δύο χρόνια στην Ιταλία και την Αρμάνι Μιλάνο πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής και φόρεσε και πάλι την φανέλα με το Νο9 στην πλάτη. Ο «Batman» δεν μπόρεσε να δώσει το παρών από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας στο 38ο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Ένα Ευρωμπάσκετ που όλοι θέλουμε να… ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όπως και ο Φώτσης. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» από την πρώτη του κιόλας προπόνηση στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων έδειξε έτοιμος να… σκοτώσει έξω από την γραμμή των 6,75 μέτρων, να δώσει υπερπολύτιμες λύσεις στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά και να θέσει τους δικούς του νόμους στον… αέρα, μαζί με τους Στεφάν Λάσμε και Τζειμς Γκιστ. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε…

Η καριέρα που δεν… έζησε

Από τις σημαντικότερες μεταγραφές όχι μόνο της Α1, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα ήταν αυτή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Έλληνας παίκτης όλο το καλοκαίρι ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, αλλά ο Παναθηναϊκός με πολύ απλές και… ξεκάθαρες κινήσεις έντυσε τον Μαυροκεφαλίδη στα… πράσινα. Ετσι, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στο τελείωμα της περσινής σεζόν με την Μπαρτσελόνα και η αλήθεια είναι πως τόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης όσο και ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένουν πολλά από αυτόν. Το μόνο… μείον στην όλη υπόθεση είναι πως λόγω του τραυματισμού του στην Σλοβενία δεν έχει καταφέρει ακόμα να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα. Κάτι που αναμένεται να γίνει από την Τετάρτη, όταν και η αποστολή θα έχει επιστρέψει από την Κρήτη. Πλέον, ο Μαυροκεφαλίδης θα κάνει έναν μίνι… αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. 

Η πιο μεγάλη… ώρα του Παππά

Μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν με τον Πανιώνιο, ήρθε η ώρα για τον Νίκο Παππά να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Ο Έλληνας play maker δεν σκέφτηκε και.. πολύ την πρόταση που του κατέθεσαν οι «πράσινοι» και λίγο μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος έγινε και αυτός μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Και από τις πρώτες κιόλας ημέρες φρόντισε να διαψεύσει όλες εκείνες τις φήμες που τον ακολουθούσαν μέχρι πρόσφατα, αναφορικά με τον χαρακτήρα του, αλλά και να αφήσει πάρα πολλές υποσχέσεις για την σεζόν που ξεκινάει, αλλά και αυτές που έρχονται. Ο Παππάς μπήκε άμεσα στο πνεύμα του Παναθηναϊκού και κατάφερε να κερδίσει τον προπονητή του, τόσο με τη συμπεριφορά του όσο και με την αγωνιστική του παρουσία. Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα ο Παππάς δείχνει να έχει κατανοήσει πλήρως την επιθετική λειτουργία της ομάδας, ενώ παράλληλα δουλεύει πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Εκεί όπου πρέπει να καταβάλλει και τη μεγαλύτερη προσπάθεια. Και σύμφωνα με όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής μαζί με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς και Κάρι, ο Πεδουλάκης θα έχει στα χέρια του μια από τις καλύτερες περιφέρειες της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Ο Παναθηναϊκός το είχε βάλει στόχο από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου να ενισχύσει το… ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Και δεν έχασε χρόνο να φέρει στο ΟΑΚΑ ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Ο λόγος για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς ο οποίος την περσινή σεζόν οδήγησε τον Πανιώνιο στην τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Γιάνκοβιτς, όπως απέδειξε και στις πρώτες του ημέρες στο ΟΑΚΑ, είναι ένας παίκτης με.. σπάνιο επιθετικό ταλέντο. Η εκτελεστική του δεινότητα είναι απίστευτη, ενώ κάποιες φορές μοιάζει συνεχώς συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι. Ακόμα είναι δεδομένο πως έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, μιας και πρέπει να καλύψει τα… κενά του, αλλά και να «παλέψει» για να κερδίσει τους συμπαίκτες του. Βλέπετε μπροστά του βρίσκονται οι Γιόνας Ματσιούλις και Μπάικ Μπράμος.

Το όνειρο της ζωής του

Αγωνιστικά μπορεί να μην είναι από τις πλέον… κορυφαίες μεταγραφές της χρονιάς, αλλά πρόκειται για την πλέον… ιστορική. Ο Πινγκ Σανγκ άφησε την χώρα του την Κίνα, έκανε το μεγάλο ταξίδι, φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού και έγινε ο πρώτος Κινέζος παίκτης στην ιστορία που θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.  Κάνοντας παράλληλα το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα. Ο Κινέζος παίκτης, πάντως, είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει και αυτός στην υλοποίηση των στόχων του Παναθηναϊκού. Προσγειωμένος, πολύ καλός χαρακτήρας και με όρεξη για δουλειά πολλή, ο Πινγκ Σανγκ είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει «πονοκεφάλους» στον Αργύρη Πεδουλάκη.



Παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga ο Βιρτς
Παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga ο Βιρτς
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα πριν το Euroleague Final Four 2024
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα πριν το Euroleague Final Four 2024
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved