Παναθηναϊκός: Γερή... προπόνηση και νίκη επί της Λουκόιλ (photos)

Παναθηναϊκός: Γερή... προπόνηση και νίκη επί της Λουκόιλ (photos)

Με τον Παππά σε μεγάλα κέφια (23 πόντους-3 ασίστ-3 κλεψίματα) οι «πράσινοι» νίκησαν στην πρεμιέρα του «Πέτρος Οικονομάκης» την Ακαντέμικ Λουκόιλ (83-74 ) με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καταγράφει σωστά και λάθη... Επόμενο ματς το Σάββατο (19.00) με το Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πιο κλασικό παιχνίδι προετοιμασίας δεν… γινόταν. Οι «πράσινοι» στην πρεμιέρα του «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο επικράτησαν της Λουκόιλ με 83-74, έχοντας στο ενεργητικό τους πολλά καλά στοιχεία, αλλά και αρκετά… άσχημα. Με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι σίγουρο πως θα σταθεί περισσότερα στα.. κακώς κείμενα. Από τους παίκτες των πρωταθλητών ξεχώρισαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης (16π) και Νίκος Παππάς (23π) που έκαναν τα πάντα στην επίθεση και στην οργάνωση. Καλή εμφάνιση και από τους Λάσμε (12 π), Φώτση (11 π) και Μπράμο (9 π).

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στην Λουκόιλ, αφού από την μία οι Βούλγαροι ήταν… διαολεμένα εύστοχοι (μέσα κι έξω από την γραμμή των 6.75 μέτρων), ενώ από την άλλη ο Αργύρης Πεδουλάκης με τις συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να βγάλει από νωρίς τα δικά του συμπεράσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σχεδόν, δύο λεπτά πριν από την λήξη του δεκαλέπτου ο «Άρτζι» είχε αλλάξει και τους πέντε παίκτες που ξεκίνησαν, έχοντας χρησιμοποιήσει 10 παίκτες.
Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του αγώνα έδειχνε να μην έχει βρει ρυθμό στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Βεργίνης και οι συμπαίκτες του να έχουν αναλάβει δράση και να έχουν στα χέρια τους τα ηνία της αναμέτρησης. 2-5. Ο Διαμαντίδης στο επιθετικό κομμάτι.. τραβούσε την ομάδα του δίνοντας συνεχώς λύσεις, 11-12 στο 4’, με την Λουκόιλ να το γυρνάει σε… ζώνη. Ευκαιρία για τον Έλληνα τεχνικό να δουλέψει πάνω και σε αυτό το κομμάτι και όπως είναι φυσιολογικό… δεν την έχασε. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή στην επίθεση οι «πράσινοι» έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, αλλά στην άμυνα υπήρχε πρόβλημα. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, αλλά τρία λεπτά πριν από την λήξη του δεκαλέπτου οι τυπικά.. φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 14-19. Οι παίκτες του Πεδουλάκη. Όμως, αντέδρασαν άμεσα και έκαναν το σκορ από 16-22, 20-22 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

«Φωτιά» στο τρίποντο, δεν έπαιρνε.. ριμπάουντ

Το πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου δεν είχε… αγωνιστικές αλλαγές. Οι Βούλγαροι ήταν εκείνοι που είχαν επιβάλλει τον δικό τους ρυθμό και οι «πράσινοι» έψαχναν το κατάλληλο σημείο για να «χτυπήσουν». Τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανή, αλλά στην επίθεση οι παίκτες του Πεδουλάκης κάλυπταν τα προβλήματα που δημιουργούσε ο Τάκερ. Με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Μπράμο, Παππά και Φώτση ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με τρεις πόντους, 31-28 και έδειξε ότι αρχίζει να… ζεσταίνεται.  Ο Τάκερ, όμως, συνέχιζε το.. βιολί του και έφερνε και πάλι το ματς στα ίσια, 33-33, αλλά Μάικ Μπατίστ και Αντώνης Φώτσης βρέθηκαν και πάλι με.. κλειστά τα μάτια με τον τελευταίο να «γράφει» το 35-33 και τον Ματσιούλις να κάνει το 38-33 με νέο τρίποντο και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει από την… περιφέρεια λύσεις για να καλύψει την πολύ κακή απόδοσή του στα αμυντικά ριμπάουντ.
«Καθάρισε» ο Μπράμος  
Ο Βεργίνης, όμως, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα επιθετικά ριμπάουντ των συμπαικτών του και μείωσε ακόμα περισσότερο, φέρνοντας και πάλι την Λουκόιλ σε απόσταση αναπνοής, 38-37, στο 18’. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στον Μπράμο ο οποίος με τρίποντο έκανε το 41-37 και στην συνέχεια «καθάρισε» στην άμυνα.

Του κόπηκε η… φόρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με έναν πολύ… ενδιαφέρον τρόπο αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στην ίδια πεντάδα τους καλύτερους του πρώτου ημιχρόνου, Διαμαντίδη και Παππά με τον Ματσιούλις στο «3» και τους Φώτση και Γκιστ να συνθέτουν το «δίδυμο» των ψηλών. Οι «πράσινοι» έδειξαν να έχουν πολύ περισσότερο το μυαλό τους στην άμυνα και με την συνεχή υπομονή στην επίθεση κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 7-2 και να προηγηθούν με 46-39.  Από εκεί και πέρα… καταστροφή. Οι «πράσινοι» έχασαν παντελώς την συγκέντρωσή τους στην επίθεση, μάρκαραν με τα μάτια στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες της Ακαντέμικ όχι μόνο κλάυψαν την διαφορά, αλλά με σερί 2-13, μετέτρεψαν το 46-39 σε 48-52, με τον Πεδουλάκη να είναι.. έξαλλος με όσα έβλεπε. Όσο όμως Διαμαντίδης και Παππάς ήταν καλά, όλα λειτουργούσαν υπερ του Παναθηναϊκού. Μάλιστα με τρίποντο από τον αρχηγό του «τριφυλλιού» το σκορ έγινε 54-53 για τους «πράσινους» στο 27’. Οι  «πράσινοι» ήταν εμφανώς μπλοκαρισμένοι στο επιθετικό κομμάτι, παρ ‘όλα αυτά όμως κατάφεραν και έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 59-57, ύστερα από καλάθι του Νίκου Παππά.  

Παππάς για.. φίλημα

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε όπως η… προηγούμενη. Καλή άμυνα από τον Παναθηναϊκό και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Αποτέλεσμα ήταν οι «πράσινοι» να.. ξεφύγουν και πάλι στο σκορ. Με τον Φώτση να συνδέεται με το καλάθι της Ακαντέμικ από την γραμμή του «τρίποντου» οι «πράσινοι» άνοιξαν την διαφορά στους 13 πόντους, 72-59 και πλέον άπαντες περίμεναν την λήξη.  Άπαντες πλην του Ουάιτ ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα τιμώρησε την χαλαρότητα των παικτών του Παναθηναϊκού και μείωσε σε 76-71, 1:30 πριν το τέλος. Ο Παππάς όμως ήταν «καυτός» και με τον 23ο πόντους έκανε το 79-71.], λίγο πριν το τελικό 83-74.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου, Μάνος, Ψαριανός

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 41-37, 59-57, 83-74

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 9(3), Σανγκ, Μπατίστ, Φώτσης 11(3), Αποστολίδης 1, Λάσμε 12, Ματσιούλις 5(1), Διαμαντίδης 16(3), Γκιστ 4, Παππάς 23(2), Σκορδίλης.

ΛΟΥΚΟΪΛ ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ (Κόστιτς): Ουάιτ 15(2), Γκρόζεφ, Βεργίνης 1, Τάκερ 14(2), Κόλεφ, Μίνκοφ 4, Αβράμοφ 20(3), Μαρτσίνοβιτς, Γκεοργκίεφ 16(2), Αχάρα 4, Μπάνεφ, Γκεοργκίεφ, Γιάνεφ.

Στο άλλο παιχνίδι του τουρνουά ο Πανιώνιος νίκησε με 68-63 το Ρέθυμνο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων:

{coveritlive}5ac83c9c85{/coveritlive}

 



Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved