Λιανός: «Όλοι περιμένουν το κάτι παραπάνω»

Λιανός: «Όλοι περιμένουν το κάτι παραπάνω»

Πολύ πιο δύσκολη θα είναι η νέα αγωνιστική περίοδο για τον Απόλλωνα Πατρών, σε σύγκριση με την περσινή, σύμφωνα με το Γιάννη Λιανό.

Ο 28άχρονος φόργουορντ των «μελανολεύκων», με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εξήγησε πως οι απαιτήσεις του κόσμου είναι πλέον αυξημένες, μετά την επιτυχημένη περσινή επιστροφή τους στην Basket League ΟΠΑΠ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όλοι περιμένουν από εμάς να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι η χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από πέρυσι και θεωρώ ότι η χημεία θα είναι το «κλειδί». Εμείς, από την πλευρά, μας δουλεύουμε πολύ στο γήπεδο και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις». Είπε ακόμα…

-Σε πιο σημείο βρίσκεστε;
«Από πλευράς ετοιμότητας γύρω στο 60%. Υπήρχαν τραυματισμοί και αλλαγές ξένων που δεν μας επέτρεψαν να δουλέψουμε όλοι μαζί όπως θέλουμε. Πλέον ανεβάζουμε ρυθμούς και κάθε ημέρα που περνάει κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

-Η άποψή σου για τους Αμερικανούς;
«Δεν θέλω και δεν είναι σωστό να μιλήσω επί προσωπικού για συμπαίκτες μου. Συνολικά θα έλεγα ότι είναι διαφορετικοί παίκτες από τα παιδιά που ήταν πέρυσι μαζί μας και δείχνουν μεγάλη διάθεση βάζοντας πάντα πάνω από όλα την ομάδα. Όλοι τους είναι παίκτες που μπορούν στη διάρκεια του πρωταθλήματος να κάνουν διαφορά όπως την έκαναν και οι προκάτοχοί τους τη χρονιά που πέρασε».

-Με τον Ηλυσιακό θα παίξετε δύο φορές σε διάστημα οκτώ ημερών. Είναι αυτό ένα θέμα, σας απασχολεί;
«Ίσως να είναι καλύτερα που θα έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση από τον Ηλυσιακό, πριν από το μεταξύ μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Πάντως ακόμη και στην περίπτωση που θα παίζαμε με άλλη ομάδα στο Κύπελλο, στο πρωτάθλημα ο στόχος στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό θα ήταν ο ίδιος και παραμένει και τώρα ξεκάθαρος. Μόνο νίκη, τίποτα άλλο».

-Δηλαδή το Κύπελλο δεν σας ενδιαφέρει;
«Μας ενδιαφέρει και θα τα δώσουμε όλα για να κυνηγήσουμε τη διάκριση και να παίξουμε έναν μεγάλο προημιτελικό στην έδρα μας με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό. Όμως ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα».

-Για το φετινό Ηλυσιακό τι ξέρεις;
«Είναι ομάδα που στηρίζει πολλά στους έμπειρους Έλληνες που έχει στο ρόστερ της, ενώ διαθέτει και κάποιους ποιοτικούς Αμερικανούς».

-Ο προσωπικός σου στόχος;
«Νιώθω πιο έτοιμος από πέρυσι. Δουλεύω καθημερινά και το σημαντικό είναι αυτή η δουλειά να βγει στο γήπεδο στα επίσημα παιχνίδια».

-Το πανεπιστήμιο το τελείωσες;
«Ελπίζω να τα καταφέρω φέτος».

-Τι σπουδάζεις;
«Μηχανολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας».

-Συνδυάζεται ο επαγγελματικός αθλητισμός με τις σπουδές;
«Όλα είναι στο μυαλό. Σαφώς και όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής υπάρχει μεγάλη και συνεχής σωματική καταπόνηση, αλλά εάν το έχεις αποφασίσει μπορείς να βρεις τον χρόνο για να ανταποκριθείς και στις απαιτήσεις του πανεπιστημίου. Απλώς σπάνια χαλαρώνεις. Όμως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών».



Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved