«Δεν έχει κανένα λόγο να φύγει»

«Δεν έχει κανένα λόγο να φύγει»

Στην παρουσία του Πανελληνίου στο Χαλκιοπούλειο και τις προοπτικές παραμονής του ανέλυσε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης στο Ράδιο ΝΕΤ 101.9.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε η ομάδα του για την απόφασή της να αποχωρήσει από τη φυσική έδρα της, το κλειστό της Κυψέλης, παραδέχθηκε πως η βοήθεια που δέχεται γιγαντώνεται όσο περνά ο καιρός και παρά τις αρχικές δυσκολίες, που της στοίχισαν και αγωνιστικά, έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, ενώ και οι παίκτες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παραμείνουν στη Λαμία! Αναλυτικά τα όσα είπε: «Καταρχήν επειδή είμαστε σε αγωνιστική δράση ακόμη, είναι νωρίς, είναι άκαιρο να προσπαθήσουμε να κάνουμε ταμείο, να βγάλουμε συμπεράσματα για την παρουσία μας στη Λαμία ή όχι. Επίσης, έχω να πω ότι όλη αυτή η μετακόμιση έγινε πάρα πολύ γρήγορα, πάρα πολύ ξαφνικά, χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνιακή και επιχειρησιακή δυνατότητα και εδώ θα θυμίσω με λύπη μου ότι κάποιοι προσέτρεξαν και έβρισαν τον Πανελλήνιο πριν καν περάσει τα διόδια και έρθει στη Λαμία και τάχθηκαν ανοιχτά κατά της υπόθεσης αυτής, επειδή συνέπεσε και με τις τότε δημοτικές εκλογές. Επίσης, αντιμετωπίσαμε ένα πολύ δύσκολο τοπίο στη λογική, ότι έπρεπε να αρχίσουμε όχι από το μηδέν, αλλά από το μείον την προσπάθεια παρουσίας στην πόλη!

Από την άλλη πλευρά, είναι γενική πεποίθηση όχι μόνο των ανθρώπων της ομάδας, των παικτών, των προπονητών, αλλά και των επισκεπτών για το μπάσκετ στην πόλη, ότι εβδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα η παρουσία  της πόλης και των ανθρώπων της πόλης κοντά στην ομάδα όχι απλά αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια, αλλά γιγαντώνεται. Επίσης, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από κοινωνικούς φορείς, αλλά και από επιχειρηματικούς φορείς για την ομάδα. Όλα αυτά τα πράγματα είναι πρόωρο και άκαιρο να τα βάλεις σε ένα καλάθι, να τα ανακατέψεις και να πεις τι και πώς.

Ξεκαθαρίζω πως ο Πανελλήνιος δεν ήρθε στη Λαμία για να φύγει! Δεν ήρθε στη Λαμία για να αποφύγει μια δύσκολη περίοδο, η περίοδος του Πανελληνίου ήταν δύσκολη εξ αρχής, γιατί χρειάστηκε μέσα σε 10 μέρες να μετακομίσει 30 ανθρώπους, να κάνει πράγματα πολύ δύσκολα, που κατά την άποψή μου λίγοι θα μπορούσαν να κάνουν και αυτό η ομάδα το πλήρωσε και αγωνιστικά, γιατί στην αρχή πολλά από τα αποτελέσματα ήταν απόρροια αυτής της ανακατωσούρας, της αυτοσυγκέντρωσης και του αποπροσανατολισμού όλων των εμπλεκομένων στην ομάδα.

Λέω λοιπόν ότι 1ον) ο Πανελλήνιος ήρθε για να μείνει, 2ον) θεωρούμε ότι ημέρα με την ημέρα που περνάει, η πόλη όλο και περισσότερο είναι κοντά μας, 3ον) βλέπω ότι και σε εκδηλώσεις και σε αγώνες και διάφορες άλλες παρουσίες των ανθρώπων του Πανελληνίου στην πόλη όλο και περισσότεροι έρχονται και μας λένε μη φύγετε, καθίστε εδώ. Βλέπω ότι στο γήπεδο υπάρχει τους τελευταίους αγώνες ένα κλίμα έδρας πολύ σημαντικό, υπάρχει κόσμος που φωνάζει πλέον Πανελλήνιος που ξεσηκώνεται από την εξέδρα και αυτό συνέβαινε περισσότερο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η ομάδα ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Νοτίου Ελλάδος στη διοργάνωση.

Θα έλεγα ότι  εάν κάποιοι τελικά αποφασίσουν να εκπληρώσουν κάποιες δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον Πανελλήνιο και τις οποίες τους τελευταίους πέντε μήνες δεν έχουμε δει, σε αντίθεση με τον Πανελλήνιο που εκπλήρωσε και μάλιστα με το παραπάνω τις υποχρεώσεις του απέναντι στους ανθρώπους αυτούς και μάλιστα με πολύ μεγάλες υπεραξίες και πράγματα παραπάνω από τα οποία είχε δεσμευτεί, νομίζω ότι ο Πανελλήνιος θα μείνει στη Λαμία και δεν έχει κανέναν λόγο να φύγει! Είναι μια κουβέντα που τώρα θα ανοίξει, αλλά πρέπει να κλείσει κιόλας, γιατί δεν μπορούμε ακόμη μία χρονιά να περιμένουμε τον Αύγουστο να κάνουμε την ομάδα μας και θα πρέπει όλοι να ξέρουν τι γίνεται.

Επαναλαμβάνω όμως ότι η διάθεση είναι της παραμονής, η διάθεση είναι της εκμετάλλευσης αυτού του άχαρου τριμήνου Μαΐου - Ιούνιου - Ιούλιου που μπορεί η ομάδα να ενταχθεί ακόμη περισσότερο και να γίνει ομάδα της πόλης, όπως ήδη παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση πρόσφατη όπου η χορηγία της ομάδας έγινε από παράγοντες της Λαμίας. Βεβαίως, επαναλαμβάνω να εκπληρωθούν κάποια πράγματα τα οποία έχουμε ακούσει, αλλά δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί που δεσμεύτηκαν κάποια στιγμή θα βγουν και πάλι στην επιφάνεια και  θα κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν και δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε οικονομικά πράγματα για να μην παρεξηγηθώ κιόλας. Η υποστήριξη μιας συνεργασίας, η υποστήριξη μιας ομάδας μιας σχέσης και τήρηση των δεσμεύσεων δεν είναι απαραίτητα χρήματα.

Θέλω καταλήγοντας να σας πω ότι συναντήθηκα με τους Έλληνες παίκτες της ομάδας  και συζητήσαμε και αυτό το θέμα και πιο συγκεκριμένα βασικούς παίκτες της ομάδας, οι οποίοι ήταν 100% αναφανδόν υπέρ της παραμονής της ομάδας της πόλης. Μάλιστα, οι ίδιοι έλεγαν ότι με άνεση θα συνεχίζαμε την ζωή μας στην πόλη. Τέλος, θέλω να καλέσω τον κόσμο στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου (19/02) με τον ΠΑΟΚ που είναι ένα ματς κλειδί. Και το λέω αυτό γιατί με βάση τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει, νίκη του Πανελληνίου σημαίνει οριστικότατη παραμονή, διότι μετά οι αντίπαλοί μας θα πρέπει να κάνουν 4 και 5 νίκες στα εναπομείναντα 6 παιχνίδια για να μας βάλουν από κάτω. Εγώ θα έλεγα μάλιστα ότι θα αλλάξει πλήρως το κλίμα και θα αλλάξουνε και οι στόχοι μας».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Με φόντο την Ακρόπολη ο Όγκαστ (photo)
Με φόντο την Ακρόπολη ο Όγκαστ (photo)
ΠΑΟΚ: «Άγκυρα» στην Τούμπα για Πέλκα και Κουλούρη
ΠΑΟΚ: «Άγκυρα» στην Τούμπα για Πέλκα και Κουλούρη
Καρίσο: «Υπήρχε ενδιαφέρον από Ολυμπιακό»
Καρίσο: «Υπήρχε ενδιαφέρον από Ολυμπιακό»
Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ και Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ στα Ματς του Κουπονιού του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ και Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ στα Ματς του Κουπονιού του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης