ΠΑΟΚ: Στα... άκρα με ΜακΓκραθ

ΠΑΟΚ: Στα... άκρα με ΜακΓκραθ

Δυσαρεστημένοι είναι στον ΠΑΟΚ με τη στάση του Ντόνι ΜακΓκραθ, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα για να ενταχθεί στη Ζαλγκίρις Κάουνας, τη στιγμή που δεν έχει μείνει ελεύθερος από τον «Δικέφαλο του Βορρά», όπως υποστήριξαν Μπάνε Πρέλεβιτς και Τέλης Ζουρνατσίδης.

Ο πρόεδρος των Θεσσαλονικιών και ο τιμ μάνατζερ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψαν ότι θα κινηθούν νομικά.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Μπάνε Πρέλεβιτς

«Ο ΜακΓκραθ είναι αδικαιολογήτως απών από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Η ομάδα θα κινήσει όλα τα νόμιμα συμφέροντα της. Όσοι βοηθάνε στη φυγή του παίκτη θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχτούν και τις συνέπειες.

Μαζί με τον Τέλη, είχαμε επικοινωνήσει την Παρασκευή με τον αθλητικό διευθυντή της Ζαλγκίρις και τον ενημερώσαμε προφορικά για να γνωρίζει με τι έχει να μπλέξει. Μας είπε ότι είχε εντελώς διαφορετική πληροφορία και ότι ο ατζέντης του παίκτη επιμένει ότι θα μείνει ελεύθερος. Οι άλλες νόμιμες ενέργειες που θα κάνουμε είναι για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας».

Για το αν έγινε κάποια πρόταση από την πλευρά του παίκτη:
«Καμία πρόταση δεν έχει γίνει. Ο ατζέντης του έστειλε ένα φαξ. Δεν το θεωρούμε όμως σοβαρό αυτό. Εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι από 8μηνο συμβόλαιο, πήρε 5 δόσεις. Έφυγε αφήνοντας κάποια έξοδα δικά του εις βάρος της ομάδας. Την Παρασκευή αρνήθηκε να πληρωθεί και έχει γίνει κατάθεση στο λογαριασμό του τη Δευτέρα».

Για το τι έλεγε ο παίκτης:
«Ο παίκτης μίλησε μαζί μου, ήταν προβληματισμένος γιατί θεωρεί καλώς –και καλώς θεωρεί - ότι είναι μία προοπτική για την καριέρα του, αλλά δε μπορεί ο καθένας να φεύγει όποτε θέλει και εις βάρος της ομάδας. Η απόφαση της διοίκησης ήταν να μην τον αφήσει να φύγει».

Για το τι έλεγαν από την πλευρά της Ζαλγκίρις:
«Είχαμε και γραπτή επικοινωνία με τη Ζαλγκίρις που αναφέραμε αυτά που είπαμε και προφορικά».

Ζουρνατσίδης: «Ενδιαφέρονταν για ελεύθερο παίκτη. Θεωρούσαν με τα λεγόμενα του μάνατζερ, ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος».

Πρέλεβιτς: «Υποθετικά δε μπορούμε να συζητήσουμε. Αυτή τη στιγμή ο παίκτης είναι στη Λιθουανία, δηλώνει στο επίσημο σάιτ της ομάδας ότι θα κάνει προπόνηση με την ομάδα. Τώρα πόσο σοβαρό είναι μία ομάδα Ευρωλίγκα, να ανακοινώνει παίκτη που ανήκει σε άλλη ομάδα, εμείς θα κάνουμε όλες τις νόμιμες κινήσεις για να διασφαλιστούμε».

Για το τι θέλει να πετύχει ο ΠΑΟΚ από αυτή την υπόθεση:
«Θέλουμε να πετύχουμε να μη ζημιωθεί η ομάδα. Να μην πάθει οικονομική και αγωνιστική ζημιά. Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Η δύναμη μας φέτος είναι η ομαδικότητα και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια. Θα το δούμε πόσο έχει επηρεάσει. Αγωνιστικά ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου, θα λείπει. Επειδή ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, παίκτες και προπονητής θα βρούνε τη λύση. Δε θυμάμαι να υπήρχε περίπτωση, ένας παίκτης πληρωμένος, να έχει φύγει από την ομάδα χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες».

Για το πώς ζει η ομάδα αυτές τις αλλαγές:
Ζουρνατσίδης: «Οι παίκτες γνωρίζουμε ότι η ομάδα είναι κάτι ζωντανό., Ότι εξελίσσεται προς το καλό ή προς το κακό. Δεν είναι κάτι που τους τρέλανε. Το ότι έφυγε ένας παίκτης δεν το ήθελε κανείς. Χθες που το συζητήσαμε, είναι αυτό που λέμε ότι αυτή η ομάδα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι όλους τους παίκτες τους κάνει καλύτερους. Το δυνατό της σημείο, είναι το περιβάλλον, οι προπονητικές και οι παράγοντες, τους δίνουν τη δυνατότητα να παίξουν καλύτερα από αλλού. Τους δίνουμε υπεραξία που δυστυχώς δε μπορούμε να την πληρώσουμε. Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα με πολύ ισχυρούς δεσμούς, μεταξύ της. Αυτό το στοιχείο είναι και το πρωταγωνιστικό της φετινής ομάδας. Αυτός είναι ο καλύτερος της παίκτης. Αν φύγει αυτό, τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Αυτά τα πράγματα, μας κάνουν πιο δυνατούς, μας πεισμώνουν και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, με την κουβέντα που κάναμε, είμαστε αποφασισμένοι και αυτήν την κακόβουλη ατυχία, θα την αντιμετωπίσουμε και δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα να την ξεπεράσουμε κιόλας».

Για το τι προέβλεπε το συμβόλαιο του παίκτη:
Ζουρνατσίδης: «Κάθε 10 του μήνα να πληρώνεται. Έπρεπε αυτήν τη στιγμή, στις 10 Φεβρουαρίου, μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, να έχει πάρει τον έκτο του μισθό. Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, ο παίκτης ήταν απόλυτα πληρωμένος, βάσει συμβολαίου. Επειδή υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις, θα βγεις και θα πεις ότι τον Οκτώβριο που ήταν πληρωθώ 10 του μηνός, πληρώθηκα 30; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»

Πρέλεβιτς: «Γραπτώς δεν ενημερώθηκε ποτέ η ομάδα ότι υπάρχει πρόβλημα. Μόνο όταν υπήρξε η πρόταση από την άλλη ομάδα. Αντίθετα ο παίκτης έφερε και την κοπέλα του εδώ και η ομάδα πλήρωσε για αυτό».

Για την αποχώρηση του Χαριτόπουλου:
Ζουρνατσίδης: «Για αυτό είμαστε εδώ. Για να εξηγήσουμε ότι δεν τρέχει τίποτα. Η περίπτωση του Δημήτρη ήταν διαφορετική και εμείς θέλαμε να τον κρατήσουμε. Του ΜακΓκράθ ήταν εκτός από μας, τελείως απρόβλεπτο και δεν είχε να κάνει με το τι συμβαίνει στην ομάδα, ποιο είναι το κλίμα της. Δεν υπάρχει λόγος να το γενικεύσουμε»

Πρέλεβιτς: «Και ο Δημήτρης αν τελειώσει νωρίς τις υποχρεώσεις του, θα γυρίσει στα πλέι οφ να μας βοηθήσει»

Για το τι περιμένει ο ΠΑΟΚ από τη FIBA:
«Δεν περιμένουμε τίποτα από FIBA αυτήν τη στιγμή. Κανένας δε μας έχει ζητήσει τίποτα. Δε θα πούμε αυτά που πρόκειται να κάνουμε. Είναι καθαρά νομικό το θέμα από εδώ και πέρα. Τα βήματα που είναι στάνταρ θα γίνουν. Ηδη κινούμαστε, νομικά με τον τρόπο που πρέπει.

Για το αν ο ΠΑΟΚ περιμένει την υπόθεση ΜακΓκράθ ή πάει να πάρει παίκτη:
«Ο ΠΑΟΚ δεν περιμένει καμία υπόθεση του ΜακΓκράθ για το αγωνιστικό. Η προσθήκη παίκτη εξετάζεται».

Για αυτό που περιμένει ο ΠΑΟΚ τώρα από αυτήν την υπόθεση:
«Προσωπικά δεν υπάρχει τίποτα εναντίον του. Κοιτάμε το συμφέρον του σωματείου. Να μην έχει οικονομική ζημιά και στη συνέχεια αγωνιστική. Οικονομική ζημιά σημαίνει ότι έχεις πληρώσει έναν παίκτη, ο οποίος σου έχει φύγει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα μπροστά μας για να ξέρουμε πως θα προστατευθούμε. Η μόνη ενέργεια που έχει γίνει από την ομάδα, είναι αυτή που προβλέπεται για έναν παίκτη που δεν έχει εμφανιστεί στην προπόνηση».



Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved