Πελεκούδας: «Είμαι 2,08μ., δεν μπορώ να κρυφτώ»

Πελεκούδας: «Είμαι 2,08μ., δεν μπορώ να κρυφτώ»

Στο δεύτερο παιχνίδι του στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα Πατρών ο Ανδρέας Πελεκούδας.

Ο 25άχρονος σέντερ πήρε χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του, Νίκο Βετούλα, στον εντός έδρας αγώνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας έχοντας θετική παρουσία. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», απαντώντας στην ερώτηση πού ήταν εξαφανισμένος τόσο καιρό, ανέφερε: «Δεν ήμουν κρυμμένος πουθενά, είμαι και 2,08 μ., δεν μπορώ να κρυφτώ. Απλώς στον Απόλλωνα Πατρών μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω στο υψηλότερο επίπεδο και πραγματικά χαίρομαι πολύ για αυτό. Με τον Ίκαρο Καλλιθέας ο προπονητής έκρινε ότι μπορούσα να βοηθήσω. Μπήκα μέσα και τα έδωσα όλα. Δεν έκανα κάτι εξωπραγματικό. Απλώς προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου». Είπε ακόμα…

-Τόσο καιρό τι έκανες;
«Το πάλευα. Για να πω την αλήθεια πέρυσι σχεδόν τέτοια εποχή, όταν ήμουν στον Έσπερο ΑΟΠΑ, σκεφτόμουν σοβαρά αν και είμαι 25 χρονών να κόψω το μπάσκετ. Ήρθε όμως η πρόταση του Απόλλωνα και μου έδωσε κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσω».

-Τι ακριβώς σου συνέβη τα προηγούμενα χρόνια;
«Δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες, δεν μου έδειξαν εμπιστοσύνη, ίσως να φταίω κι εγώ. Όμως πλέον δεν έχει σημασία τι συνέβη, αλλά τι θα γίνει από τούδε και στο εξής».

-Ο δικός σου στόχος ποιος είναι;
«Θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει οι άνθρωποι του Απόλλωνα και ο κόουτς Νίκος Βετούλας».

-Πώς είναι η προσαρμογή από τη Γ’ στην Α1 Εθνική;
«Έχω το ρόλο μου στην ομάδα. Γνωρίζω ότι πρώτα πρέπει να βοηθάω στις προπονήσεις και ότι είμαι ο τρίτος σέντερ μετά τον Λάρι (Τέρνερ) και τον Ιβάν (Κρόλο). Ξέρω ότι πρέπει να προσπαθώ και μέρα με την ημέρα να χτίζω. Όταν μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ, όπως με τον Ίκαρο Καλλιθέας, προσπαθώ να κάνω ό,τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα. Όσον αφορά στην προσαρμογή που με ρώτησες, θα απαντήσω ότι με βοήθησαν όλα τα παιδιά. Διάβαζα, άκουγα για το ζεστό κλίμα στον Απόλλωνα, αλλά αν κάποιος δεν το ζήσει από μέσα δεν μπορεί να το καταλάβει. Πραγματικά ο Απόλλων λειτουργεί σαν μια μεγάλη οικογένεια κι αυτό με βοήθησε πολύ στο να αισθανθώ άνετα και αμέσως να νιώσω λες και είμαι χρόνια στην ομάδα».

-Περίμενες τόσο εύκολη νίκη με τον Ίκαρο Καλλιθέας;
«Θα πω ψέματα αν απαντήσω ναι. Περίμενα να νικήσουμε, όχι όμως με 20 πόντους. Η διαφορά πήρε διαστάσεις από τη δική μας συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια, αλλά και γιατί ευστοχήσαμε σε μερικά μακρινά σουτ».

-Το επόμενο παιχνίδι είναι με τον ΚΑΟΔ στην Δράμα, από τον οποίο στην Πάτρα ο Απόλλων ηττήθηκε στη δεύτερη παράταση. Αποτελεί κίνητρο η ήττα σας στον α’ γύρο;
«Ο τρόπος που χάσαμε εκείνο το παιχνίδι μας πίκρανε πολύ. Ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην Α1 ύστερα από χρόνια, κρατούσαμε τη νίκη στα χέρια μας και τη χάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έχουμε λοιπόν έξτρα λόγους να τα δώσουμε όλα για τη νίκη».



Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»
Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved