Γκίμπσον: «Βρήκαμε ρυθμό»

Γκίμπσον: «Βρήκαμε ρυθμό»

Ενθουσιασμένος από τη διανομή του στη χώρα μας, την ελληνική κουζίνα και κυρίως το σουβλάκι εμφανίστηκε ο Ντάνι Γκίμπσον.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ανακρίθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ, για την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Χαρακτήρισε το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ σκληρό και δυνατό, διευκρίνισε οι «αιώνιοι» δεν είναι άτρωτοι κι άλλες ομάδες μπορούν να τους κερδίσουν και παραδέχθηκε πως έχουν βρει πλέον αυτοπεποίθηση και ρυθμό στο παιχνίδι τους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πώς γιόρτασες τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ίκαρου Καλλιθέας, επί του Παναθηναϊκού
«Με σουβλάκι! Μετά τον αγώνα πήγαμε στο εστιατόριο του χορηγού μας κι είχαμε ένα πολύ ωραίο δείπνο. Είχαν έρθει και κάποιοι φίλοι μας από την Αμερική και περάσαμε σπουδαία».

-Ποιες είναι οι διαφορές στην Basket League ΟΠΑΠ από τη Γερμανία (κυρίως) και την Ολλανδία που έχεις αγωνιστεί;
«Είναι σαφώς πιο σκληρό και δυνατό πρωτάθλημα. Σίγουρα πιο υψηλού επιπέδου από την Ολλανδία, ενώ σε σχέση με τη Γερμανία θα έλεγα ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στις δύο καλύτερες ομάδες, δηλαδή τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Στη Γερμανία υπάρχουν περισσότερες «καλές» ομάδες, αν και εδώ βλέπω ότι οι ομάδες είναι πιο πολύ «δουλεμένες» στο τεχνικό κομμάτι».

-Γερμανία και Ελλάδα: ποια χώρα προτιμάς για μπάσκετ και ζωή;
«Ελλάδα και για τα δύο! Αν και πρέπει να πω ότι το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και με πολύ κόσμο».

-Έπαιξες δύο χρόνια στη Γερμανία, υπάρχει σύγκριση με την ελληνική Α1;
«Υπάρχουν πολλές διαφορές. Είπα και πριν ότι εδώ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός απέχουν πάρα πολύ από την Μπάμπεργκ και την Άλμπα, που είναι οι δύο καλύτερες γερμανικές. Απλώς στη Γερμανία υπάρχουν καλύτερη οργάνωση, περισσότεροι ξένοι και περισσότερος κόσμος στα γήπεδα».

-Μπορεί μια ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος του επιπέδου του Ίκαρου Καλλιθέας να νικήσει, όπως εσείς, τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό; Και για να γίνει κάτι τέτοιο τι πρέπει να έχει;
«Όπως φάνηκε σίγουρα γίνεται. Το είπα και πριν ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται πολύ καλή δουλειά στο τεχνικό κομμάτι κάθε αγώνα. Εμείς είχαμε «διαβάσει» καλά τον Παναθηναϊκό και θεωρώ ότι είμαστε καλή ομάδα. Στην πορεία του ματς αποκτήσαμε καλή ψυχολογία και κάναμε την έκπληξη. Θεωρώ ότι κι άλλες ομάδες μπορούν να νικήσουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

-Η παραγωγικότητά σας εξαρτάται από τον Αλέξη Κυρίτση;
«Είναι σίγουρα σημαντικός παράγοντας της επίθεσής μας, πράγμα που φάνηκε και στα δύο τελευταία παιχνίδια. Νομίζω ότι ο κόουτς Πρίφτης έχει μοιράσει καλά τους ρόλους και ο καθένας στον Ίκαρο ξέρει πού μπορεί να βοηθήσει περισσότερο».

-Έχοντας και τον κατάλληλο χορηγό, σε πόσους συγγενείς και φίλους έχεις πει «Πρέπει να δοκιμάσεις σουβλάκι!»;
«Σε όλους! Γενικά η ελληνική κουζίνα είναι φοβερή και το σουβλάκι ξεχωρίζει».

-Η μεγαλύτερη εμπειρία που θα έχεις να διηγηθείς στους δικούς σου ανθρώπους από την Α1 ποια είναι ;
«Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, αλλά και πολλές μικρές καθημερινές εμπειρίες από την Ελλάδα. Είναι σίγουρα ξεχωριστή χώρας για να ζεις».

-Τι θες να ξεχάσεις από το 2012;
«Αυτό που έγινε με το συμπαίκτη μας Νίκο Στρναντ. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι».

-Είσαι τύπος που δεν διστάζει να σουτάρει ακόμα και από τα οκτώ μέτρα. Η εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου πηγάζει μέσα από το σύνολο;
«Πηγάζει μέσα από την καλή δουλειά που έχουμε κάνει και μέσα από τις εμπειρίες που κουβαλάω. Σε όλες μου τις ομάδες έπαιρνα τα κρίσιμα σουτ και το ίδιο κάνω και στον Ίκαρο».

-Στους πρώτους τρεις αγώνες είχες κατά μέσο όρο 6,7 πόντους και στους τελευταίους επτά έχεις 17,6. Πού οφείλεται η κατακόρυφη άνοδος, ήταν θέμα προσαρμογής στην ομάδα;
«Ναι. Γενικότερα, δεν παίζαμε καλά στην αρχή και η ψυχολογία μας είχε επηρεαστεί. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού η αυτοπεποίθησή μας ανέβηκε και μαζί με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται όλοι μας βρήκαμε ρυθμό».

-Πριν από δύο μήνες η ομάδα σου νίκησε τον Παναθηναϊκό; Αντιλήφθηκες το μέγεθος αυτής της νίκης;
«Ναι, αμέσως, γιατί τις επόμενες ημέρες συνεχώς μου έδιναν συγχαρητήρια γνωστοί και άγνωστοι. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ξέρω ότι έχει πάρει πολλές φορές την Ευρωλίγκα και η νίκη ήταν ξεχωριστή».

-Τι σημαίνει για έναν παίκτη να αγωνίζεται σε ένα κολέγιο της πιο μπασκετικής πολιτείας των ΗΠΑ και γιατί διάλεξε ένα κολέγιο δεύτερης κατηγορίας του NCAA;
«Στην Ιντιάνα υπάρχει μπάσκετ και… μπάσκετ. Αν είσαι αθλητής είναι δύσκολο να πάρεις άλλον δρόμο. Μερικές φορές πρέπει να κάνεις την επιλογή που νιώθεις ότι είναι καλύτερη για εσένα και η θητεία μου στο Σάουθερν Ιντιάνα θεωρώ ότι με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου ως επαγγελματίας».

-Τι θα ήθελες να φέρει ο νέος χρόνος στον Ίκαρο Καλλιθέας;
«Υγεία και τίποτε άλλο. Οι συνθήκες είναι ιδανικές στην ομάδα, αλλά η κακοτυχία με τον Αλέξη και τον Νίκο μας έφερε πίσω. Αν έχουμε υγεία θα πάμε πολύ καλά».



NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved