«Ο Άρης παραβίασε τη συμφωνία»

«Ο Άρης παραβίασε τη συμφωνία»

Για έλλειψη επαγγελματισμού κατηγορούν τον Άρη οι εκπρόσωποι του Ντόμινικ Τζέιμς, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα.

Με ανακοίνωσή τους, οι Ράντε Φιλίποβιτς και Μπιλ Ντάφι, της εταιρίας BDA Sports που εκπροσωπεί τον Αμερικανό πλέι μέικερ, αναφέρουν πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών παραβιάστηκε και ο πελάτης τους δικαιολογημένα εγκατέλειψε τους Θεσσαλονικείς, ερχόμενος σε συμφωνία με την Παρτιζάν, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στο Βελιγράδι.

Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της BDA Sports Ράντε Φιλίποβιτς και το διευθύνοντα σύμβουλο Μπιλ Ντάφι, έχει ως εξής: «Έπειτα από πολλές αναφορές που δημοσιεύθηκαν αναφορικά με την κίνηση του πελάτη μας Ντόμινικ Τζέιμς από τον Άρη, αισθανόμαστε πως είναι κατάλληλο να αναφέρουμε τα πράγματα ως έχουν.

Ο Ντόμινικ Τζέιμς είναι πελάτης μας από το 2009. Είναι ένας επαγγελματίας παίκτης που έχει αγωνιστεί για τρεις χρονιές στην Ευρώπη, από το 2009, με επιτυχία. Ο Ντόμινικ Τζέιμς αγωνίστηκε για τη Μερσίν και τη Λουκόιλ Ακαντέμικ τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους. Το επαγγελματικό συμβόλαιο μεταξύ του Ντόμινικ Τζέιμς, του Άρη και της εταιρίας που τον εκπροσωπεί για τη σεζόν 2011-2012, που εστάλη στην ελληνική λίγκα και τη FIBA, περιελάμβανε μία σειρά από πληρωμές και ημερομηνίες λήξης. Αυτές οι πληρωμές περιελάμβαναν την αμοιβή του παίκτη, μπόνους, και τη μεσιτική αμοιβή.

Επίσης, η συμφωνία προέβλεπε πως εάν κάποια πληρωμή που αναφέρεται στη συμφωνία καθυστερούσε για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τότε η συμφωνία θα θεωρούταν παραβιασμένη. Δυστυχώς, ο σύλλογος δεν πληρούσε καμία από τις ημερομηνίες πληρωμής για τον μισθό του παίκτη και η αμοιβή του γραφείου που τον εκπροσωπεί καθυστέρησε για περισσότερο από τρεις μήνες. Η εταιρία μας έκανε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να προλάβει την κίνηση του πελάτη μας. Ενημερώσαμε τον σύλλογο τόσο προφορικώς όσο και εγγράφως ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τη μεσιτική αμοιβή και τους καθυστερημένους μισθούς του παίκτη.

Η εταιρία μας προχώρησε ένα βήμα περισσότερο από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν έλαβε υπόψη την καταβολή της μεσιτικής αμοιβής, καταθέτοντας μία δεύτερη γραπτή προειδοποίηση, ζητώντας από τον σύλλογο να καταβάλλει άμεσα το ποσό. Η έγγραφη απάντηση από τον σύλλογο ήταν ότι δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό όπως του ζητήθηκε και ότι θα το έπραττε μόνο τη χρονική στιγμή που θα μπορούσε ο σύλλογος. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι παρόμοια απάντηση δόθηκε στην εταιρία μας όσον αφορά τους μισθούς και τη μεσιτική αμοιβή του πελάτη μας Άντριου Μπετς, ο οποίος αγωνίστηκε στον Άρη πριν δύο χρόνια. Μέχρι σήμερα ο σύλλογος δεν τίμησε καμία από αυτές τις πληρωμές.

Ως αποτέλεσμα της άνωθεν συμπεριφοράς, η συμφωνία μεταξύ του Ντόμινικ Τζέιμς και της ΚΑΕ Άρης παραβιάστηκε και ο παίκτης αποχώρησε από τον σύλλογο. Η εταιρία μας έχει δείξει επανειλημμένως υπομονή στην ΚΑΕ Άρης παρά την έλλειψη επαγγελματισμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δυστυχώς ο σύλλογος αποφάσισε να μην τιμήσει την συμφωνία ούτε να δράσει επαγγελματικά, κάτι που οδήγησε τον Ντόμινικ Τζέιμς στην αποχώρηση. Εκτιμούμε όλη τη στήριξη από τους οπαδούς προς τον Ντόμινικ Τζέιμς αυτή τη σεζόν. Λυπούμαστε που όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε τον Ντόμινικ Τζέιμς να αποχωρήσει από τον Άρη».



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved