«Κόμπι μην πας!»

«Κόμπι μην πας!»

Χωρισμένοι σε «στρατόπεδα» είναι στις ΗΠΑ εξαιτίας της –διαφαινόμενης- μετακίνησης του Κόμπι Μπράιαντ στην Μπεσίκτας.

Οι κατηγορίες των οπαδών των Λέικερς είναι τρεις. Εκείνοι –οι περισσότεροι- που δεν επιθυμούν να δουν τον 33χρονο σούπερ σταρ μακριά από το Λος Άντζελες, αυτοί που θα ήθελαν να τον δουν να παίζει και για κάποια άλλη ομάδα μακριά από τον Ατλαντικό και τέλος αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει τι θα κάνει από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή υπάρχει λοκ άουτ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Οι αντίθετοι

Αρκετοί οπαδοί των «λιμνάνθρωπων» δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο και δεν θέλουν ούτε να φαντάζονται τον Κόμπι να παίζει αλλού. Οι λόγοι; Μα φυσικά ο φόβος τους μην τυχόν και τραυματιστοί και μείνει εκτός δράσης όταν αρχίσει ξανά το ΝΒΑ, αλλά και το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ο «μπλακ μάμπα» κουρασμένος και να μην αποδώσει τα αναμενόμενα, κάτι που είναι απαραίτητο να συμβεί, διότι σιγά – σιγά βαδίζει προς το τέλος της μεγάλης καριέρας του.

Συγκεκριμένα ένας οπαδός σε φόρουμ των Λέικερς έγραψε: «Φυσικά και θα με πείραζε να πάει να παίξει πέρα από τον Ατλαντικό. Έχει ευαίσθητο αστράγαλο και αν τραυματιστεί μετά τι θα γίνει; Επίσης νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκουραστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, μιας και δεν γίνεται να μην εμφανιστεί φρέσκος όταν αρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι μία από τις τελευταίες μας ευκαιρίες φέτος για να το κατακτήσουμε και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

Έπειτα από αυτή την άποψη πολλοί συμφώνησαν, ενώ κάποιοι απόρησαν με το τι ενδιαφέρον μπορεί να βρίσκει ο «μπλακ μάμπα» για να θέλει να παίξει στην Ευρώπη. Άλλωστε όπως τόνιζαν: «Το άθλημα εκεί παίζεται με διαφορετικούς κανονισμούς και μέχρι να τους μάθει θα πρέπει να γυρίσει πίσω για να παίξει με αυτούς που παίζει πάντα».

Οι σύμφωνοι

Μικρότερη μάζα φίλων των πρωταθλητών του 2009 και του 2010, είναι υπέρ της φυγής του Κόμπι Μπράιαντ για την Τουρκία, αφού –σύμφωνα με αυτούς- έτσι θα διατηρηθεί σε καλή φόρμα και θα μπει φουριόζος στην επόμενη σεζόν, όταν και αν αρχίσει αυτή στο ΝΒΑ.

«Τι πρόβλημα να έχω και ποιος να τον κατακρίνει για την κίνησή του; Είναι πέντε φορές πρωταθλητής στο ΝΒΑ και δεν μπορεί να τον κρίνει για οποιαδήποτε απόφαση πάρει» ήταν η τοποθέτηση ενός οπαδού των Λέικερς.

Ένας άλλος «πιστός» της ομάδας της Καλιφόρνια έγραψε: «Ο Άλεν Άιβερσον τους έδειξε τον δρόμο και για κάποιον λόγο όλοι θέλουν να κάνουν αυτό που έπραξε εκείνος πέρσι. Δεν ξέρω τους λόγους που θέλει να το κάνει αλλά δεν με προβληματίζει καθόλου. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια περίπτωση να παίξει με όλες του τις δυνάμεις και να ρισκάρει το ενδεχόμενο να τραυματιστεί και να μην είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του στο ΝΒΑ».

Οι αδιάφοροι

Κάποιοι λίγοι οπαδοί των Λέικερς οι οποίοι μάλλον δεν είναι και τόσο φανατικοί εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα πρέπει κανείς να ασχολείται με την απόφαση που θα πάρει ο Κόμπι όσο το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου βρίσκεται στον «αέρα». Άλλωστε δεν έχουν και άδικο, μιας και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα ξεκινήσει η προσεχής σεζόν στο ΝΒΑ. Οπότε όλα αυτά δεν θα έχουν κανένα νόημα και ο παίκτης είτε δεν θα έπαιζε καθόλόυ είτε θα αναγκαζόταν να μετακομίσει σε άλλη ήπειρο όπως ετοιμάζεται να κάνει και τώρα.

Οι αντιδράσεις των Τούρκων!

Στην Τουρκία η κατάσταση έχει πραγματικά ξεφύγει από τη στιγμή που έχει γίνει γνωστό ότι την πρώτη μέρα του προσεχούς Σεπτέμβρη ο Κόμπι Μπράιαντ ίσως βρεθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ήδη στο facebook έχουν δημιουργηθεί είκοσι (!) νέες σελίδες με θέμα την ενδεχόμενη συμφωνία του 33χρονου αστέρα με τους «Αετούς».

Παράλληλα υπάρχει και ένα γκρουπ το οποίο ζητάει να γίνουν μέλη όσοι θα πάνε να τον υποδεχθούν όταν θα φτάσει στη χώρα. Ο άνθρωπος ο οποίος έφτιαξε το γκρουπ με έναν πρόχειρο υπολογισμό του θεωρεί ότι θα τον υποδεχθούν 10.000 οπαδοί του.

Πάντως για τους Τούρκους θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι… απωθημένο να δουν τον Κόμπι να παίζει στην πατρίδα τους, καθώς πέρσι είχαν τυπώσει αφίσες για το Μουντομπάσκετ οι οποίες είχαν απεικονισμένο τον άσο των Λέικερς, αλλά τελικά εκείνος είχε αποφασίσει να μην δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved