Τριάντα πιθανά «μπαμ»

Τριάντα πιθανά «μπαμ»

Το Onsports σας παρουσιάζει τριάντα παίκτες του ΝΒΑ οι οποίοι μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη και να κάνουν τη διαφορά!

Από την απίθανη περίπτωση του Κόμπι Μπράιαντ μέχρι τον Μπράιαν Σκαλαμπρίνι...

Με αφορμή το λοκ άουτ αρκετοί μπασκετμπολίστες από το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ θα σκεφτούν σοβαρά να έρθουν στην Ευρώπη. Ανάμεσά τους και κάποια τεράστια ονόματα… Για να δεχτούν βέβαια να αγωνιστούν μακριά από τις ΗΠΑ θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Δείτε χωρισμένους σε κατηγορίες –χωρισμένες ανάλογα με τις πιθανότητες που υπάρχουν για να παίξουν στη Γηραιά Ήπειρο- τους συγκεκριμένους παίκτες…

Οι απρόσιτοι

Κόμπι Μπράιαντ

Ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς γεννήθηκε στην Ιταλία και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί εκεί. Παρ’ όλα αυτά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο θεωρείται απίθανο, από τη στιγμή που καμία ομάδα δεν είναι διατεθειμένη να του δώσει τα λεφτά που θα τον πείσουν να αφήσει τις ΗΠΑ για την Ευρώπη…

Ντιρκ Νοβίτσκι

Η Μπάγερν Μονάχου διέψευσε πριν από μερικές ημέρες τις φήμες που την ήθελαν να πιέζει τον «Big Dirk» να παίξει γι’ αυτήν. Παρ’ όλα αυτά ο Γερμανός σούπερ σταρ είχε αφήσει παλαιότερα ανοικτό «παράθυρο» για να παίξει στην Ευρώπη… Να συμβεί αυτό φέτος θεωρείται μάλλον απίθανο!

Αλ Χόρφορντ

Ο 25χρονος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σέντερ που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Για να δεχόταν να παίξει στην Ευρώπη θα ήθελε ένα συμβόλαιο που θα του προσέφερε περίπου πέντε εκατ. ευρώ… Οι πιθανότητες να δεχθεί τέτοια πρόταση είναι απειροελάχιστες, όμως οι ιταλικές ομάδες ψάχτηκαν.

Μάικλ Μπίσλι

Χαρισματικός φόργουορντ με καλές κινήσεις και ευχέρεια στο σκοράρισμα κοντά και μακριά από το καλάθι… Δεν έχει ακουστεί ποτέ για κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι θα σκέφτονταν προκειμένου να παίξουν και να μην παραμείνουν άπραγοι.

Κάρλος Μπούζερ

Το σενάριο που θα ήθελε τον πάουερ φόργουορντ των Σικάγο Μπουλς να έρχεται στην Ευρώπη, μοιάζει με κάποιο σενάριο ταινίας φαντασίας. Λόγω του υψηλού κασέ του 13,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο, οι ομάδες δεν ασχολούνται με την περίπτωσή του.

Τρέβορ Αρίζα

Το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό, (περίπου επτά εκατ. δολάρια), ενώ και στο παρελθόν έχει γραφτεί το όνομά του για διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες. Η χρονιά του στη Νέα Ορλεάνη δεν ήταν πολύ καλή, αλλά θα μπορούσε πολύ εύκολα να κάνει τη διαφορά.

Λουόλ Ντενγκ

Σε λίγο καιρό θα βρεθεί στην Ευρώπη για να παίξει στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας. Το ενδεχόμενο όμως να παραμείνει για να παίξει σε κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο μοιάζει να μη συγκεντρώνει πιθανότητες.

Ντάνι Γκρέιντζερ

Το μεγάλο αστέρι των Ιντιάνα Πέισερς κατέκτησε πέρσι τον Σεπτέμβρη το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Αποτελεί έναν από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ στον κόσμο ο οποίος θα ταίριαζε απόλυτα στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Το κασέ του είναι όμως απαγορευτικό.

Ουέσλι Μάθιους

Ο σούτινγκ γκαρντ του Πόρτλαντ αμείβεται με κάτι περισσότερο από έξι εκατ. δολάρια τον χρόνο στην ομάδα του. Με περίπου τρία εκατ. ευρώ θα εξέταζε την περίπτωση να παίξει στην Ευρώπη. Καμία ομάδα όμως προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένη να του προσφέρει αυτό το ποσό.

Μεχμέτ Οκούρ

Ο Τούρκος σέντερ τα τελευταία χρόνια δεν έχει προσφέρει αρκετά στους Γιούτα Τζαζ εξαιτίας διάφορων τραυματισμών στα πόδια οι οποίοι τον ταλαιπωρούν. Οι τουρκικές ομάδες πάντα τον έχουν στη λίστα τους, αλλά ο ίδιος δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην πατρίδα του και προτιμά να συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Οι προσιτοί

Πάου Γκασόλ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Ισπανός σούπερ σταρ θα βρισκόταν στην παραπάνω λίστα. Ο ίδιος όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να παίξει στη χώρα του για να ενισχύσει την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Αν θα το κάνει, μένει να φανεί… Αλλά σίγουρα είναι προσιτή περίπτωση για τους Καταλανούς.

Τόνι Πάρκερ

«Θέλω να παίξω στη Βιλερμπάν» είχε πει σε ανύποπτο χρόνο πριν από μερικούς μήνες ο πόιντ γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ. Όλα δείχνουν ότι με την Εθνική Γαλλίας δεν θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ, το λοκ άουτ δεν θα του επιτρέψει να παίξει ούτε στο ΝΒΑ, οπότε δεν θα ήταν απίθανο να τον δούμε να βοηθάει τη Βιλερμπάν. Αρκεί βέβαια και ο γαλλικός σύλλογος να είναι διατεθειμένος να προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο.

Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν

Ίσως ο πιο έξυπνος Ευρωπαίος πλέι μέικερ που παίζει στο ΝΒΑ και ένας από τους εξυπνότερους ολόκληρου του πρωταθλήματος. Πρόσφατα δήλωσε ότι δεν τον στεναχωρεί ότι δεν θα αγωνιστεί με τους Τορόντο Ράπτορς λόγω της απεργίας, καθώς θα παίξει απερίσπαστος στην Εθνική Ισπανίας. Η Κάχα Λαμποράλ δεν έχει ξεχάσει την προσφορά του στον σύλλογο και ίσως του κάνει κάποια κρούση.

Ρούντι Φερνάντεθ

Το όνομά του ακούγεται τα δύο τελευταία χρόνια για αρκετές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Οι «αιώνιοι» πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τέτοιο οικονομικό «άνοιγμα» οπότε βγαίνουν από τη μέση. Η Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι πλέον δεν ασχολείται, όμως σήμερα (03/07) βγήκε στην επιφάνεια η πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης να τινάξει την μπάνκα στον «αέρα» και να του δώσει 18 εκατ. ευρώ για εξαετές συμβόλαιο…

Βινς Κάρτερ

Το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας δείχνει ότι ο «Air Canada» από τη στιγμή που δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο και δεν ξέρει αν θα γίνει πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, ίσως χαρίσει μερικές θεαματικές στιγμές στην Ευρώπη. Αν τελικά έρθει, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές όλων των εποχών, παρά το γεγονός ότι τα γόνατά του τον έχουν προδώσει τα τελευταία χρόνια, έχοντας επηρεάσει αισθητά την απόδοσή του.

Σερτζ Ιμπάκα

Σκέψεις ακόμα και για να παίξει στη Μανρέσα κάνει ο πάουερ φόργουορντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Μετά τη διαφαινόμενη παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ με τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας ο Ιμπάκα δεν θα έλεγε «όχι» να παίξει στην ACB, αντί να κάθεται και να κάνει προπονήσεις περιμένοντας πότε και αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Όμρι Κάσπι

Ο Ισραηλινός πάουερ φόργουορντ ανήκει πλέον στους Κλίβελαντ Καβαλίερς καθώς βρέθηκε εκεί μέσω ανταλλαγής. Η Μακάμπι θα ήθελε να τον αποκτήσει ξανά, αλλά δεν έχει εκφράσει ο ίδιος ακόμα τις προθέσεις του. Το κασέ του πάντως μόνο απαγορευτικό δεν είναι.

Τι Τζέι Φορντ

Ο έμπειρος πλέι μέικερ έχει μείνει ελεύθερος από τους Ιντιάνα Πέισερς. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να περιμένει κάποια ομάδα του ΝΒΑ, αφού από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε το λοκ άουτ οι οργανισμοί απαγορεύεται να διαπραγματεύονται με παίκτες. Γι’ αυτό δεν είναι απίθανο να δεχτεί πρόταση από την Ευρώπη, με τις φήμες να θέλουν τους ρωσικούς συλλόγους να σκέφτονται σοβαρά την περίπτωσή του.

Μπράντον Τζένινγκς

Ο 22χρονος πλέι μέικερ αγωνίστηκε την περίοδο 2008-2009 στην Ευρώπη με τη φανέλα της Ρόμα. Κάτι που σημαίνει ότι έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον τρόπο παιχνιδιού. Τα χρήματα που λαμβάνει στο ΝΒΑ είναι περίπου 2,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε κάποια ομάδα να του προσφέρει ανάλογο ποσό για να τον πείσει να παίξει στην Ευρωλίγκα. Μένει να δούμε αν θα το κάνει.

Αντρέι Κιριλένκο

Ο «Α.Κ. 47» είναι ελεύθερος χωρίς περιορισμούς. Έτσι λοιπόν αν υπογράψει σε κάποια ομάδα θα μπορεί να παίξει για ολόκληρη τη σεζόν δίχως να υπάρχει κανένα πρόβλημα μήπως ξεκινήσει ξαφνικά το πρωτάθλημα και πρέπει να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα τον ήθελε στο ρόστερ της για αντικαταστάτη του αποχωρήσαντα Ματίας Σμόντις, ενώ και οι τούρκικες ομάδες (Φενέρ, Γαλατά, Εφές και Μπεσίκτας) τον έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο.

Μπορίς Ντιό

Αποτελεί προσιτή αλλά αρκετά δύσκολη περίπτωση. Τη διετία 2001-2003 ο Γάλλος σούπερ σταρ είχε παίξει με επιτυχία στην Ορτέζ πριν μεταπηδήσει στους Ατλάντα Χοκς. Θα τον ενδιέφερε να παίξει στην πατρίδα του, αλλά καμία ομάδα δεν δείχνει προς το παρόν τη διάθεση να τον προσεγγίσει.

Μικαέλ Πιετρούς

Και αυτός όπως ο Ντιό έπαιξε στην Ορτέζ (1999-2003). Φημίζεται για το εκπληκτικό περιφερειακό του σουτ, ενώ έχει συμβόλαιο με τους Φοίνιξ Σανς ύψους πέντε εκατ. δολαρίων. Δεν έχει εκφραστεί δημοσίως για το αν θα ήθελε να γυρίσει στην Ευρώπη, αλλά θα έκανε εύκολα τη διαφορά.

Οι ρεαλιστικοί

Κάρλος Αρόγιο

Πριν από τρία χρόνια είχε πάρει την απόφαση να γυρίσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το πέρασμά του θεωρήθηκε –δικαίως- πλήρως αποτυχημένο και θα το ξανασκεφτόταν πολύ σοβαρά για να το δοκίμαζε ξανά. Πάντως είναι παίκτης ο οποίος δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο, κάτι που του επιτρέπει να «ξοδέψει» ολόκληρη τη σεζόν σε ομάδα της αρεσκείας του.

Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς

Ο Σέρβος «μπόμπερ» δεν δικαίωσε ποτέ το ταλέντο του στα γήπεδα του ΝΒΑ. Πλέον είναι ελεύθερος να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο περίεργος χαρακτήρας του ίσως δεν τον κάνει και πολύ προσιτό στους περισσότερους συλλόγους, αλλά δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού ακόμα και αν άρχιζε το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ κανονικά, μάλλον δεν θα είχε καμία πρόταση για να παίξει εκεί.

Μπράιαν Σκαλαμπρίνι

Ο Σκαλαμπρίνι πέρασε την τελευταία σεζόν… κοιτάζοντας τους συμπαίκτες του στους Σικάγο Μπουλς να παίζουν. Εκείνος αποτελούσε τον «τελευταίο τροχό της αμάξης». Πλέον όμως μπορεί να αποκτήσει ρόλο, αρκεί να βρει ένα ικανοποιητικό συμβόλαιο σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Αυτό ψάχνει κοιτώντας ιδιαίτερα στην Ιταλία, χώρα που αποτελεί και την πατρίδα του.

Καρλ Λάντρι

Ένας από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ που θα μπορούσαν να έρθουν στην Ευρώπη και να κυριαρχήσουν στη θέση «4». Έμεινε ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς δίχως κανέναν απολύτως περιορισμό. Το ταλέντο του δεν αμφισβητείται από κανέναν και είναι απορίας άξιο που ακόμα δεν έχει ακουστεί ή γραφτεί για κάποια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Πάτρικ Μιλς

Ο Αυστραλός πλέι μέικερ δεν έχει «πιάσει» στο ΝΒΑ. Το συμβόλαιό του με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς εξέπνευσε και μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του. Προς το παρόν δεν έχει στα χέρια του καμία πρόταση και το πιθανότερο είναι να μη δεχτεί από ομάδα κορυφαίου επιπέδου. Τίποτα πάντως δεν πρέπει να αποκλειστεί καθώς εκτός από μεγάλες προοπτικές έχει και σχετικά χαμηλό κασέ.

Ντάντε Κάνινγχαμ

Ο 24χρονος φόργουορντ έχει μείνει ελεύθερος υπό περιορισμούς από τους Σάρλοτ Μπόμπκατς. Την τελευταία σεζόν έπαιξε μόλις σε 22 παιχνίδια σημειώνοντας εννιά πόντους κατά μέσο όρο. Όχι ευρέως γνωστός παίκτης, αλλά θα μπορούσε να ξεχωρίσει, χωρίς να χρειάζονται πολλά χρήματα για την απόκτησή του.

Νταντάι Τζόουνς

Στα 31 του χρόνια αποτελεί έναν «εργάτη» ο οποίος στην Ευρώπη θα μπορούσε να διακριθεί και στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Εξαιρετικός αμυντικός και υπολογίζεται ότι με μία πρόταση γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να έρθει σε κάποια ομάδα που θα διεκδικήσει την Ευρωλίγκα.

Ρέτζι Ουίλιαμς

Ο συγκεκριμένος σούτινγκ γκαρντ δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στους Ευρωπαίους, αλλά αποτελεί προσιτή και εξαιρετική περίπτωση. Αξιοπρεπής σκόρερ, χαμηλό κασέ και ενδιαφέρον για να παίξει στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς έχει μείνει ελεύθερος υπό περιορισμούς από το Γκόλντεν Στέιτ.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved