Ένα βήμα μπροστά, ένα πίσω

Ένα βήμα μπροστά, ένα πίσω

Ελπίδες να μην οδηγηθούμε τελικά σε λοκ άουτ διαφάνηκαν μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της ενώσεων ιδιοκτητών και παικτών.

Οι πρώτοι δέχθηκαν να υποχωρήσουν στην απαίτησή τους για μη εγγυημένα συμβόλαια, ωστόσο οι δεύτεροι εξακολουθούν να μην υπογράφουν τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς τα κέρδη τους παραμένουν μειωμένα (μόλις 57%), ενώ δεν έχουν λάβει και τις εγγυήσεις που απαιτούν για τη διάρκεια των συμβολαίων τους. Η τρέχουσα ΣΣΕ λήγει στις 30 Ιουνίου και έως τότε θα πρέπει να βρεθεί λύση, διαφορετικά το ΝΒΑ θα… κατεβάσει ρολά. Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών διήρκησε κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες και, από τη στιγμή που δεν κατέληξαν σε συμφωνία, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη (21/06).

«Ειλικρινά πιστεύω πως την Τρίτη (21/06) θα ξέρουμε εάν θα μπορούμε να μιλήσουμε με αισιοδοξία ή με απαισιοδοξία για το μέλλον. Η Τρίτη (21/06) είναι πολύ κρίσιμη ημέρα για τις διαπραγματεύσεις κι αυτό επειδή σήμερα (17/06) δεν μας έφθασε ο χρόνος. Θεωρώ πως και οι δύο πλευρές θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν, ώστε να έχουμε έρθει σε συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου. Θεωρώ επίσης πως η υποχώρηση που κάναμε ήταν πολύ σημαντική και αποτελεί μια μεγάλη εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε σχετικά ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν.

Ωστόσο, τα χθεσινοβραδινά (17/06) νέα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν ήταν μόνο ευχάριστα. Οι διοργανωτές του σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας, που θα έκανε πρεμιέρα την 1η Ιουλίου, αποφάσισαν την αναβολή του, θεωρώντας προφανώς πως ιδιοκτήτες και παίκτες δεν θα τα βρουν και θα οδηγηθούμε τελικά σε λοκ άουτ. Οι ίδιοι, βέβαια, επισήμως υποστήριξαν πως η αναβολή έγινε λόγω κακού προγραμματισμού, μια και δεν βρέθηκαν διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία για όσους θα έπαιρναν μέρος στο σάμερ λιγκ!



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved