Μανουσέλης: «Παράδειγμα ο Ντιρκ»

Μανουσέλης: «Παράδειγμα ο Ντιρκ»

Οι Ντάλας Μάβερικς κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τον Μάνο Μανουσέλη να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 και στην εκπομπή «Ξύπνα αγόρι μου», για τους τελικούς του ΝΒΑ που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το Ντάλας.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Μάνος Μανουσέλης:

Για τον Ντίρκ Νοβίτσκι: «Ψάχνοντας λίγο τους αριθμούς, βλέπουμε πως ο Νοβίτσκι έχει πετύχει πράγματα που δεν τα έχει πετύχει κανένας άλλος, κυρίως στο θέμα της συνέπειας και της συνέχειας. Πήγε στο ΝΒΑ από το πουθενά, από τη Β' κατηγορία της Γερμανίας και όχι μόνο έμεινε, αλλά έγινε κομμάτι της Λίγκας. Πήρε μόνος του μια ομάδα και την κουβάλησε στην πλάτη του, γιατί είναι ο μοναδικός παίκτης αυτού του επιπέδου που έχει το Ντάλας.

Έκανε τους συμπαίκτες του καλύτερους και μίλησε την ώρα που έπρεπε. Και χθες στην τελευταία περίοδο έκανε τη ζημιά, εκεί που ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν εμφανίστηκε. Είναι αληθινός ηγέτης και πολύ σπουδαία προσωπικότητα. Και όταν δεν παίζει και είναι εκτός παρκέ, είναι εξίσου σοβαρός και δεν το παίζει βεντέτα και ηγέτης. Είναι του παλιού σχολείου ο Νοβίτσκι.

Μπορεί να τελειώσει δύο και τρία παιχνίδια χωρίς να δεις κανένα εντυπωσιακό κάρφωμα, αλλά όταν σουτάρει είναι για σεμινάριο. Επίσης, όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο ΝΒΑ βελτιώθηκε. Στην αρχή ήταν ανέκδοτο στο ΝΒΑ σε ότι αφορούσε την άμυνά του, αλλά σιγά σιγά βελτιώθηκε και σε αυτό τον τομέα. Κατάφερε να έχει επιδόσεις και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι.

Το βασικό κομμάτι του Νοβίτσκι είναι ο χαρακτήρας του. Είναι ταλαντούχος και εξαιρετικός άνθρωπος. Αν δεις το φιλανθρωπικό του έργο και το πως φέρεται θα το καταλάβεις. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Κάνει τα πράγματα να φαίνονται πολύ απλά και μας θυμίζει πόσο απλό είναι το μπάσκετ».
Για τις διαφορές ανάμεσα στο Ντάλας και το Μαϊάμι: «Το Ντάλας είναι αληθινή ομάδα. Θυμίζει παλιούς καιρούς, τότε που ομάδες έπαιζαν σωστά το παιχνίδι, χωρίς να στηρίζονται τόσο στο ένας εναντίον ενός. Βλέπεις μια ομάδα η οποία έχει αρκετά στοιχεία καθαρού μπάσκετ και στηρίζεται στο περιφερειακό σουτ. Όλες οι μεγάλες νίκες που έχει κάνει στηρίχθηκαν στο τρίποντο.

Παίζει ομαδική άμυνα, χωρίς να υπάρχουν τα πολύ μεγάλα κορμιά και οι πολύ δυνατοί παίκτες. Επίσης, στο Ντάλας δεν υπάρχουν οι εξωπραγματικοί παίκτες, αυτοί που θα κάνουν κάτι και θα πεις «τι είδα τώρα!». Βλέπεις φάσεις οι οποίες είναι καθαρά μπασκετικές και έχουν να κάνουν με τη δουλεία που γίνεται στην προπόνηση και στην αυτοσυγκέντρωση. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το είναι ομάδα, ενώ το Μαϊάμι είναι μια μάζωξη από σούπερ σταρ που δεν ξέρουν ποιοί είναι οι ρόλοι τους.

Η μια ομάδα ήταν μαζί και η άλλη λειτουργούσε πάνω από τον προπονητή και κάπου εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Είναι δύσκολο σε μια σεζόν να γίνει μια ομάδα που να παίξει ανάλογα με ταλέντο των παικτών. Το μήνυμα που έστειλε το Ντάλας στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι ότι πάντα κερδίζει μια ομάδα. Θα ήταν λυπηρό για τον Νοβίτσκι να μπει στο κλαμπ εκείνων που έκαναν ότι μπορούσαν και στο τέλος δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved