Δεν παραδίνεται το Ντάλας!

Δεν παραδίνεται το Ντάλας!

Οι Μάβερικς χωρίς να παίξουν καλύτερα από το Μαϊάμι, νίκησαν στον τέταρτο τελικό του ΝΒΑ (86-83) και ισοφάρισαν σε 2-2.

Ο Νοβίτσκι μπορεί να ταλαιπωρήθηκε από πυρετό και ήταν πολύ πιο χαμηλά από τα στάνταρ του, αλλά τραγικότερος όλων ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο υποτιθέμενος ηγέτης των Χιτ –τέτοιος φαίνεται ότι είναι μόνο ο Ουέιντ- σκόραρε μόλις οκτώ πόντους σε 46 (!) λεπτά συμμετοχής έχοντας 3/11 σουτ και δείχνοντας να φοβάται να σουτάρει στα κρίσιμα…

Ισοδύναμες ήταν οι ομάδες στο πρώτο δωδεκάλεπτο. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ξεκίνησε φουριόζος και με έξι πόντους στα πρώτα δύο λεπτά έδειξε ότι θα είναι η βραδιά του. Το Μαϊάμι δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και ισοφάρισε γρήγορα σε 6-6, με τον Κρις Μπος να δίνει πολλές λύσεις σε αυτό το διάστημα. Οι δύο αντίπαλο συμβάδιζαν μέχρι και το 12’, με το σκορ να είναι ισόπαλο 21-21.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι Χιτ έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 7-0 και ξέφυγαν 28-21 αναγκάζοντας τον Ρικ Καρλάιλ να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Νοβίτσκι είχε περιοριστεί, όμως οι λύσεις βρέθηκαν από τον Ντεσόουν Στίβενσον ο οποίος «πυροβολούσε» έξω από τα 7,25 με αποτέλεσμα να διατηρεί τους γηπεδούχους σε επαφή με την ομάδα της Φλόριντα. Ο Μπος παρέμενε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ντάλας (σημείωσε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) όμως οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα μόλις δύο πόντων.

Η εικόνα στο τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν παρόμοια με του πρώτου ημιχρόνου. Οι Χιτ είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Ο Νοβίτσκι επηρεασμένος από τον πυρετό που τον ταλαιπωρεί δεν έβρισκε το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, όμως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το Ντάλας έμενε κοντά στο σκορ. Τελικά στο 36’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 69-65 υπέρ της παρέας του εκπληκτικού για άλλο ένα παιχνίδι, Ντουέιν Ουέιντ.

Η τέταρτη περίοδος άρχισε με το Μαϊάμι να θέλει να τελειώσει νωρίς – νωρίς τον αγώνα. Ένα σερί 5-0 έστειλε τη διαφορά στους εννιά πόντους (74-65). Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 44’ προηγήθηκαν με 80-78, έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους. Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στο καλάθι στη συνέχεια και κάπως έτσι το Ντάλας ήταν μπροστά με 82-81 30’’ πριν το τέλος. Ο καταβεβλημένος Νοβίτσκι μίλησε ξανά 14’’ πριν το τέλος και οι Μαβς προηγήθηκαν 84-81. Τίποτα δεν άλλαξε και η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ έστω και χωρίς να παίξει καλύτερα ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τάισον Τσάντλερ με 13 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ για τους Χιτ, ο Ντουέιν Ουέιντ (32 π.).

Δωδεκάλεπτα: 21-21, 45-47, 65-69, 86-83

Ντάλας (Καρλάιλ): Κιντ, Μπαρέα 8, Μάριον 16, Νοβίτσκι 21, Τσάντλερ 13, Στίβενσον 11 (3), Τέρι 17 (1), Χέιγουντ, Κάρντιναλ, Στογιάκοβιτς

Μαϊάμι (Σποέλστρα): Τζέιμς 8, Μπος 24, Άντονι 4, Ουέιντ 32, Μπίμπι, Τσάλμερς 5, Χάσλεμ 4, Μίλερ 6 (2), Χάουαρντ

Για να δείτε την εξέλιξη του τέταρτου τελικού πατήστε ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved