Πληρωμένη απάντηση

Πληρωμένη απάντηση

Το Μαϊάμι πήρε ξανά το πλεονέκτημα έδρας νικώντας στην έδρα του Ντάλας με 88-86 και κάνοντας το 2-1 στη σειρά των τελικών.

Οι Χιτ εμφανίστηκαν αποφασισμένοι από το ξεκίνημα του αγώνα και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι περιόρισαν τα λάθη τους και είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους. Με τον φυσικό ηγέτη τους Ντουέιν Ουέιντ σε καλή βραδιά, οι παίκτες του Έρικ Σποέλστρα δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα.

Ο «Flash» έκανε τα πάντα στο παρκέ και στο τέλος της πρώτης περιόδου το Μαϊάμι νικούσε με επτά πόντους διαφορά (29-22).

Το Ντάλας αντέδρασε και σιγά – σιγά ροκάνιζε την απόσταση που το χώριζε από τους αντιπάλους του. Χωρίς να παίρνει μέχρι εκείνο το σημείο επιθετικές πρωτοβουλίες ο Ντιρκ Νοβίτσκι, οι Μαβς έκλεισαν το ημίχρονο βρισκόμενοι μόνο πέντε πόντους πίσω (42-47), παρά την κακή τους εικόνα στο παρκέ.

Η εικόνα της τρίτης περιόδου ήταν παρόμοια με τα 24 προηγούμενα λεπτά. Το Μαϊάμι είχε τον έλεγχο και ξέφευγε αλλά οι γηπεδούχοι πάντα όταν έχαναν την επαφή τους με το σκορ έμοιαζαν να ξυπνούν και αμέσως μείωναν. Στο 36’ ο φωτεινός πίνακας του American Airlines Center έγραφε 67-64 υπέρ της ομάδας της Φλόριντα.

Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο τα πάντα άλλαξαν. Το παιχνίδι πήρε μία άγρια ομορφιά, οι γηπεδούχοι μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης και με τον Νοβίτσκι να το παίρνει προσωπικά έφτασαν στο 86-86 με λιγότερο από ένα λεπτό για το τέλος. Ο Ουέιντ παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση δεν πήρε την κρισιμότερη επίθεση. Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Κρις Μπος ο οποίος σημάδεψε σωστά και έδωσε προβάδισμα με 88-86 στους Χιτ. Μάλιστα οι επίδοξοι πρωταθλητές είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφεραν, μιας και πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Λεμπρόν αστόχησε από περίπου επτά μέτρα.

Ο τελευταίος λόγος ανήκε στους Μαβς. Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Νοβίτσκι. Ο Γερμανός σούπερ σταρ πόσταρε γρήγορα τον Χάσλεμ ο οποίος έπαιξε άμυνα στα όρια του φάουλ. Το σουτ που έκανε λίγο πριν την εκπνοή ο 33χρονος άσος πήγε στο «σίδερο» και κάπως έτσι το Μαϊάμι πήρε ξανά το πλεονέκτημα και πλέον θέλει δύο νίκες για να κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ντάλας (Καρλάιλ): Μάριον 10, Νοβίτσκι 34 (3), Τσάντλερ 5, Στίβενσον 3 (1), Κιντ 9 (2), Στογιάκοβιτς 2, Τέρι 15 (1), Μαϊνμί 2, Μπαρέα 6 (1), Κάρντιναλ.

Μαϊάμι (Σποέλστρα): Τζέιμς 17 (1), Μπος 18, Άντονι 2, Ουέιντ 29 (2), Μπίμπι 3 (1), Χάσλεμ 6, Μίλερ, Χάουαρντ 1, Τσάλμερς 12 (4).

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved