Μάγκικη ανατροπή!

Μάγκικη ανατροπή!

Με μία εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά το Ντάλας έσπασε την έδρα του Μαϊάμι (95-93) και ισοφάρισε σε 1-1.

Το συγκρότημα του Ρικ Καρλάιλ με ένα επιμέρους σκορ 24-5 στα τελευταία επτά λεπτά «έκλεψε» το ματς και πλέον πήρε εκείνο το πλεονέκτημα έδρας, χάρη κυρίως στην ψυχή που έδειξε και στους Σον Μάριον και Ντιρκ Νοβίτσκι.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του δεύτερου τελικού. Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι και παρά το γεγονός ότι ο «Big Dirk» κάθισε νωρίς – νωρίς στον πάγκο λόγω του τραυματισμού του στο δάχτυλο, το Ντάλας είχε σταθερά το προβάδισμα. Στο 12’ πάντως ο φωτεινός πίνακας του Αμέρικαν Αιρλάινς Αρίνα έγραφε 28-28.

Η εικόνα στο δεύτερο δωδεκάλεπτο δεν ήταν ιδιαίτερα διαφορετική σε σχέση με το πρώτο. Οι Μάβερικς είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα και αυτό φάνηκε και στο σκορ. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου προηγήθηκαν με εννιά πόντους (51-42), όμως εκεί τα έχασαν και το πρώτο μέρος έκλεισε με 51-51.

Όπως φαινόταν μέχρι εκείνο το σημείο ο δεύτερος τελικός του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο θα ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος. Όμως στην τρίτη περίοδο τα δεδομένα άλλαξαν. Το Μαϊάμι ανέβασε ρυθμό, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο, βρήκε λύσεις από την περιφέρεια με τρίποντα του Μπίμπι και πέρασε μπροστά. Το 75-71 που ήταν το σκορ του τρίτου δωδεκαλέπτου δεν έδειχνε ότι κρίνει το ματς και τελικά όντως δεν το έκρινε…

Στην τελευταία περίοδο ο Ουέιντ αποφάσισε να συνεχίσει το ρεσιτάλ του και στο 41’ η διαφορά είχε φτάσει στους 15 πόντους (88-73) και όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει. Το Ντάλας όμως είχε άλλη άποψη, προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 88-81 και λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 90-90 ένα λεπτό πριν από το τέλος. Ένα τρίποντο του Νοβίτσκι έκανε το 93-93, ο Τσάλμερς ισοφάρισε με δικό του τρίποντο, όμως το μπρέικ έγινε χάρη σε αριστερό λέι απ του Γερμανού σούπερ σταρ ο οποίος αν και δεν έπιασε μεγάλη απόδοση ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους δείχνοντας την κλάση του. Ο πρωταγωνιστής του Μαϊάμι, Ντουέιν Ουέιντ, δεν σκόραρε στα τελευταία οκτώ λεπτά και έχασε και το τελευταίο τρίποντο νίκης. Κάπως έτσι από ωραίος (με τους 36 πόντους που σημείωσε) έγινε μοιραίος…

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο Τέξας, εκεί όπου θα διεξαχθούν τα τρία επόμενα παιχνίδια των τελικών με τους Μάβερικς να θέλουν ισάριθμες νίκες για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Δωδεκάλεπτα: 28-28, 51-51, 75-71, 93-95

Μαϊάμι (Σποέλστρα): Τζέιμς 20 (2), Μπος 12, Άντονι, Ουέιντ 36 (2), Μπίμπι 14 (2), Χάσλεμ 2, Τσάλμερς 9 (1), Μίλερ.

Ντάλας (Καρλάιλ): Μάριον 20, Νοβίτσκι 24 (1), Τσάντλερ 13, Στίβενσον 9 (3), Κιντ 6 (2), Στογιάκοβιτς, Τέρι 16, Χέιγουντ 2, Μπαρέα 5, Κάρδιναλ.

Για να δείτε την εξέλιξη του συγκλονιστικού αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved