Αποκτήστε μας και δεν θα μετανιώσετε! (photos)

Αποκτήστε μας και δεν θα μετανιώσετε! (photos)

Η Off season στο ΝΒΑ έχει ξεκινήσει και οι ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τα πλάνα αλλά και τις προτάσεις τους για παίκτες. Ποιοι όμως από τη δεξαμενή της free agency και μη «φωνάζουν» για μεταγραφή ή για ανταλλαγή προκειμένου να βρουν τον κατάλληλο χώρο και ομάδα για να φτάσουν (και πάλι) το «ταβάνι» τους!

Η off season μπορεί να μην ξεκίνησε με τη φρενίτιδα της περασμένης σεζόν, όπου βλέπαμε τον έναν παίκτη μετά τον άλλον να υπογράφουν τεράστια συμβόλαια ελέω της εκτόξευσης του salary cap (φέτος και ειδικότερα του χρόνου να δείτε τι έχει να γίνει) ωστόσο και πάλι είδαμε ανταλλαγές που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο χάρτη του ΝΒΑ.

Η αρχή έγινε με τον Derrick Rose ο οποίος δεν χωρούσε στα πλάνα των Bulls. Οι «ταύροι» διάλεξαν rebuilt στέλνοντάς τον στους Knicks καθώς ήταν δεδομένο ότι κάποιος εκ των Rose ή Jimmy Butler αργά ή γρήγορα θα αποχαιρετούσε το Chicago. Για τον Butler έτσι κι αλλιώς τα έχουμε ξαναπεί ότι χρειαζόταν χώρο (ή πολύ απλά να παίζει σε μια ομάδα χωρίς τον Rose) και τελικά έγινε το χατίρι του, χωρίς καν να αλλάξει σωματείο.

Ποιοι άλλοι όμως επιζητούν μία ευκαιρία να αλλάξουν παραστάσεις πηγαίνοντας σε μία ομάδα όπου δεν θα ζουν στη «σκιά» άλλων superstar ή έστω θα καταφέρουν να βρουν τη χαμένη τους αίγλη;

Τον «καίνε» οι Splash Brothers: Harrison Barnes

barne

Έχουν γραφτεί πολλά για την περίπτωσή του. Άλλοι θεωρούν ότι δεν έχει πλησιάσει ούτε καν το 40% των δυνατοτήτων του, άλλοι πιστεύουν ότι είναι λίγος. Η αλήθεια είναι ότι ο Harisson Barnes κάνει καλές σεζόν στους Warriors ωστόσο όσο παίζει υπό των Curry-Thompson-Green δεν θα μπορέσει ποτέ να δείξει στον κόσμο τι πραγματικά αξίζει.

Ο ίδιος φαίνεται να είναι ταπεινός ωστόσο ώρες-ώρες στο παιχνίδι του έδειχνε κάτι σαν να τον πείραζε που είναι η 4η επιλογή στην επίθεση! Επέλεξε τη free agency και πλέον όλα είναι ανοιχτά στην περίπτωσή του.

Στη σκιά του Giannis: Jabari Parker ή Michael Carter-Williams

buxks

Τους Bucks ότι και να γίνει τους στηρίζουμε. Είναι η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το εγχείρημα με την γιγαντο-πεντάδα είναι συγκλονιστικό (Αντετοκούνμπο, Parker, Middleton, Maker, Henson, Monroe). Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί αδικημένοι στην εν λόγω περίπτωση. Βλέπετε τα «ελάφια» κάνουν χώρο στον Giannis για να εξελιχθεί, όπως και στον Parker άλλωστε, ωστόσο κακά τα ψέματα ο Έλληνας φόργουορντ πρέπει να νιώθει για τα καλά ότι έχει το αβαντάζ. Ο Parker επελέγη πριν από δύο χρόνια στο Νο.2 του ντραφτ και αν δεν πάθαινε χιαστούς τώρα θα ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Τη σεζόν που πέρασε έκανε εξαιρετικό comeback δείχνοντας ότι παραμένει εξαιρετικό project, ωστόσο η ταυτόχρονη παρουσία του με τον Έλληνα φόργουορντ ενδέχεται να τον «ρίξει».

Εκτός βέβαια και αν ο Kidd στείλει τον Αντετοκούνμπο στη θέση του playmaker μόνιμα. Εκεί το πρόβλημα το έχει ο Michael Carter-Williams. Ο rookie της σεζόν 2013-14 έχει μείνει στάσιμος, από μακριά δεν απειλεί και δεν αποκλείεται μία μεταγραφή σε άλλη ομάδα να του έκανε καλό. Η παρουσία του Thon Maker ίσως να του βγει σε κακό, καθώς τότε ο Giannis θα πάει σίγουρα στον «άσο».

Η πιο περίεργη περίπτωση: Victor Oladipo

victor oladipo

Ο νεαρός γκαρντ βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση. Δεν ξέρει ακόμα τι θέση είναι καθώς με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής από αυτόν δεν τον λες και πόιντ γκαρντ (περισσότερο σκόρερ είναι) αλλά είναι και κοντός για σούτινγκ γκαρντ.

Η ανταλλαγή που τον έφερε στην Οκλαχόμα μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να φτάσει μακριά την επόμενη σεζόν, ωστόσο παραμένει αβέβαιο αν θα έχει τόσο μεγάλο ρόλο. Σίγουρα το να παίζεις μαζί με τον Westbrook στην περιφέρεια είναι το καλύτερο «σχολείο» ωστόσο πόσο ακόμα θα… μαθαίνει;

Στην Οκλαχόμα δύσκολα θα μπει στην αρχική πεντάδα (στη θέση «2» θα υπάρχει ο αμυντικός Αντρέ Ρόμπερτσον για να υπάρχει ισορροπία) ενώ έχει ακόμα να ανταγωνιστεί και την περσινή επιλογή της ομάδας στο ντραφτ, Cameron Payne ο οποίος θα αναβαθμιστεί φέτος. Μια ομάδα για τον Oladipo παιδιά και γρήγορα! Αλλιώς το Νο.2 του ντραφτ του 2013 χάνεται!

Πέφτει πάνω σε… τοίχο (Wall): Bradley Beal

Bradley Beal 1 1

Ο Bradley Beal βρίσκεται σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Έχει τη δυνατότητα και έχει ζητήσει maximum συμβόλαιο από τους Wizards οι οποίοι θα του το δώσουν (αν και εφόσον δεν αποκτηθεί ο Durant). Τόσα χρόνια στη… σκιά του John Wall τα πήγαινε περίφημα και υπήρχαν παιχνίδια που ξεχώριζε.

Παρόλα αυτά είναι βέβαιο πως στο μυαλό του στριφογυρίζει η ιδέα να πάει κάπου χωρίς το alter ego του. Είναι δεδομένο πως θα παίρνει πολλές παραπάνω πρωτοβουλίες, η μπάλα θα περνάει περισσότερο από τα χέρια του και θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει κι άλλο το παιχνίδι του. Δεν θα του πήγαινε άσχημα κιόλας.

Η τελευταία ευκαιρία: Dwight Howard

dwight howard1

Το καλοκαίρι του 2016 το περίμενε σαν τρελός ο Dwight Howard. Όχι για να πάει διακοπές, αλλά για να κερδίσει την ελευθερία του. Το εγχείρημα στους Rockets δεν πέτυχε καθόλου, η χημεία του με τον James Harden ήταν αναιμική και από τη στιγμή που τα αποδυτήρια μύριζαν… μπαρούτι ο Howard έφυγε τρέχοντας!

Το γεγονός ότι όπου αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να βοηθήσει αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στο να τον εμπιστευτεί κάποια ομάδα, ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι περισσότερες δεν θα το ρισκάρουν κιόλας! Το καλό στην περίπτωσή του είναι ότι αν πάει κάπου δεν θα χρειάζεται να είναι ο Νο.1 καθώς οι παλιοί καλοί καιροί της κυριαρχίας του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η Νέα Υόρκη που τον «περιτριγυρίζει» αποτελεί ίσως τον τελειότερο σταθμό για εκείνον καθώς η πίεση θα είναι πάνω στους Rose και Anthony με τον ίδιο να αναμένεται να κάνει τη δουλειά που έκανε πέρσι ο Robin Lopez και πριν από αυτόν ο Tyson Chandler. Δηλαδή το «σκιάχτρο» στη ρακέτα!

Το μεγάλο δίλημμα: Durant ή Wesbrook

westbrook durant

Αυτό το ερώτημα πλανάται εδώ και μία διετία. Μέχρι το καλοκαίρι του 2014 η ομάδα ήταν 100% του Durant. Δύο χρόνια αργότερα ωστόσο κανείς δεν ξέρει. Έπαιξαν βέβαια το ρόλο τους και οι τραυματισμοί των Durant (κυρίως) και Westbrook, ωστόσο αυτό που έχει καταφέρει ο δεύτερος είναι πραγματικά άξιο συγχαρητηρίων.

Έχει τρεις σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του, και κάθε φορά επέστρεφε στην κυριολεξία καλύτερος από πριν! Και όταν μιλάμε για τραυματισμούς στα γόνατα καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για κατόρθωμα.

Τον Westbrook προλάβαμε να τον δούμε μια σεζόν μόνο του και ομολογούμε να πούμε ότι ακόμα τον φανταζόμαστε να παίρνει τα ηνία της (ή μιας άλλης) ομάδας. Ίσως ο Durant να είναι δύσκολο να φύγει από την Oklahoma ωστόσο η επόμενη σεζόν θα δείξει πολλά για το μέλλον των Thunder. Βλέπετε όπως φέτος το καλοκαίρι είναι ελεύθερος ο «KD», του χρόνου συμβαίνει το ίδιο και με τον Westbrook.

Και ας λένε στο L.A. ότι θα χτίσουν πάνω στους Russel-Clarkson. Ήδη έχουν βάλει στο μάτι τον εκρηκτικό πόιντ γκαρντ της Οκλαχόμα! Λέτε για αυτό οι Thunder να πήραν τον Oladipo;



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved