Αυτή η ομάδα δεν χωράει και τους δύο! (photos)

Αυτή η ομάδα δεν χωράει και τους δύο! (photos)

Κάθε ομάδα στο ΝΒΑ χτίζει το παρόν και μέλλον της πάνω συνήθως σε ένα παίκτη. Άλλες στηρίζονται σε δύο. Όταν όμως οι δύο παίκτες έχουν κοινά χαρακτηριστικά (ή θέσεις), όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις, σε βάθος χρόνου γίνεται κατανοητό πως δύο τέτοιοι παίκτες δεν είναι δυνατόν να χωράνε στην ίδια ομάδα.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η ανάδειξη του περσινού και φετινού MVP, Stephen Curry λόγω της απομάκρυνσης του Monta Ellis, ενώ τέτοια παράδειγμα έχουμε και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τις περιπτώσεις Διαμαντίδη-Σπανούλη.

Δείτε παρακάτω μία λίστα παικτών που θα είναι καλύτερο για αυτούς να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους καθώς το σύστημα ή ο έτερος σταρ της ομάδας ουσιαστικά... τους εμποδίζουν να γνωρίσουν τα όριά τους!

Tyreke Evans

tyreke evans

Ο γκαρντ των Pelicans είχε μπει με φόρα στο ΝΒΑ το 2009 και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν πως είναι ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τους Kings στο δρόμο των επιτυχιών. Η ανάδειξή του σε rookie του 2010 με εντυπωσιακούς μάλιστα μέσους όρους, φανερώνει πως είχε όλα τα φόντα για να το καταφέρει. Ένας τραυματισμός ωστόσο, σε συνδυασμό με τον ερχομό του Marcus Thornton ο οποίος είναι κυρίως εκτελεστικός παίκτης, κατάφερε να περιπλέξει την κατάσταση για τον Evans, ο οποίος τα επόμενα χρόνια ουσιαστικά... χάθηκε.

Η μεταπήδησή του στη Νέα Ορλεάνη τον βρήκε σε μία ομάδα στην οποία ήδη υπήρχε ένας playmaker με ίδια χαρακτηριστικά με εκείνον, ο Jrue Holiday. Το πλάνο του περσινού προπονητή του Monty Williams, ήταν να βρίσκονται τα ταυτόχρονα Holiday-Evans στην πεντάδα, με τον δεύτερο στη θέση «3» (!) καθώς η θέση του shooting guard ήταν καπαρωμένη από τον Eric Gordon. Το εγχείρημα στην πρώτη σεζόν δεν πέτυχε, ωστόσο ο τραυματισμός του Holiday προς το τέλος της σεζόν 2014-15, έδωσε «πάτημα» στον Evans ο οποίος έδειξε στοιχεία που είχε να δείξει από τη rookie χρονιά του, βοηθώντας τα μέγιστα στην είσοδο των Pelicans στα playoff. Η επόμενη χρονιά με τον Alvin Gentry στον πάγκο δεν ήταν καλύτερη ούτε για την ομάδα ούτε και για τον Evans ο οποίος μπορεί να τραυματίστηκε μεν, ωστόσο δείχνει να μην μπορεί με τον Holiday δίπλα του.

Bismack Biyombo

cory joseph

Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη στη σειρά των φετινών playoffs. Με τον Valanciunas νοκ άουτ το βάρος της ρακέτας θα έπεφτε στον αναπληρωματικό σέντερ Bismack Biyombo ο οποίος έχει αποδειχτεί λίρα εκατό για τον Dwayne Casey και τους συμπαίκτες του. Η περίπτωσή του θυμίζει την αντίστοιχη του Tristan Thompson στους Cavaliers πέρσι που με την απουσία του Love έκανε πράγματα και θαύματα στην post season.

Οι Raptors είναι ενθουσιασμένοι με την περίπτωσή του, ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τη στιγμή που επένδυσαν στον Valanciunas πέρσι το καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο να του δώσουν θέση βασικού και πολυετές συμβόλαιο. Και επειδή είδαμε τι γίνεται όταν έχουμε «πάντρεμα» σέντερ στη ρακέτα (βλ. Dwight Howard και Omer Asik στους Rockets) να είστε βέβαιοι ότι 23χρονος σέντερ θα αγωνίζεται μακριά από το Toronto του χρόνου.

Jimmy Butler

Chicago Bulls Jimmy Butler

Είναι με βεβαιότητα ο καλύτερος παίκτης των Bulls τα τελευταία χρόνια. Και είναι σίγουρο πως η εξέλιξή του δεν θα είχε τέτοια βελτίωση αν ο Derrick Rose παρέμενε υγιής. Ο 26χρονος guard/forward εκμεταλλευόμενος την απουσία του ηγέτη των Bulls κατάφερε να μεταβληθεί ο ίδιος σε νέο πρόσωπο των «ταύρων», με τους φιλάθλους της ομάδας να περιμένουν πως και πως τη μέρα που θα φέρουν μαζί το δαχτυλίδι στην «πόλη των ανέμων».

Κάτι τέτοιο για την ώρα φαντάζει πολύ δύσκολο καθώς στα φετινή σεζόν αλλά και στα περσινά playoffs διαπιστώθηκε πως και ο ένας... κολλάει από το παιχνίδι του άλλου! Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως σε περίπτωση που χρειαστεί να διαλέξουν, ποιος θα είναι αυτός; Θα είναι ο Rose ο οποίος μέχρι να τον λυγίσουν οι τραυματισμοί επανέφερε τους Bulls στον μπασκετικό χάρτη, ή τον Butler που ανάλαβε δράση από τον τραυματισμό του Rose και έκτοτε; Η φετινή καταστροφική σεζόν των «ταύρων» αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές στο Σικάγο, χωρίς να αποκλείεται ο Butler να αποχωρήσει από την ομάδα. Τι και αν έχει το πιο ακριβό συμβόλαιο, η ομάδα ανήκει ακόμα στον Rose.

Harrison Barnes

Harrison Barnes

Οι Warriors τρελαίνουν κόσμο με το θεαματικό τρόπο παιχνιδιού τους, με κύριους άξονες τους Curry-Thompson. Γύρω τους μαζεύτηκαν παίκτες οι οποίοι αποδέχτηκαν το ρόλο του ρολίστα, όντας μάλιστα οι κύριοι παράγοντες που έφτασαν στην κορυφή. Ένας εξ αυτών είναι και ο Harrison Barnes.

Ο ταλαντούχος forward ήταν επιλογή των «πολεμιστών» στο draft του 2012, με τον τότε προπονητή του Mark Jackson να τον ρίχνει αμέσως... στα βαθιά. Στα playoff μάλιστα εκείνης της σεζόν ήταν εκπληκτικός εκτινάσσοντας τον μέσο όρο πόντων του από τους 9,2 της regular season στους 16,1 στην post season! Η δεύτερη του σεζόν κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, ωστόσο ο ερχομός του Steve Kerr στον πάγκο τον επανέφερε στην πραγματικότητα, όντας καθοριστικός στην πορεία μέχρι το δαχτυλίδι.

Το γεγονός ωστόσο πως έχει τρομακτικά περιθώρια βελτίωσης τον κάνουν περιζήτητο και δεν είναι λίγες οι ομάδες που θα τον ζητήσουν με ανταλλαγή . Το βέβαιο είναι πως η παρουσία των «Splash Brothers» θα τον κατατάσσει πάντα ως τρίτη τουλάχιστον επιλογή στην επίθεση, ενώ είναι αμφίβολο το αν θα καταφέρει κατά την παραμονή του στο Golden State να φτάσει μέχρι εκεί που μπορεί. Ένα είναι σίγουρο. Ο περσινός βοηθός του Kerr και νυν προπονητή των Pelicans Alvin Gentry αλλά και ο φετινός, Luke Walton που αναλαμβάνει τους Lakers θα τον ήθελε διακαώς για βασικό «τριάρι» σε Νέα Ορλεάνη και Los Angeles.

Russell Westbrook

RussellWestbrook

Όπως στην περίπτωση του Butler, έτσι και εδώ ο περσινός τραυματισμός του Kevin Durant ανέδειξε αυτόματα τον εκρηκτικό point-guard σε ηγέτη των Thunder. Όχι βέβαια ότι δεν ξέραμε ότι ο Westbrook δεν είναι καλός παίκτης. Κάθε άλλο μάλιστα. Απλώς πέρσι κατάφερε αποδείξει ότι μπορεί να είναι ηγέτης και όχι απλά το συμπλήρωμα του KD. Έδειξε ότι μπορεί να πάρει τη μπάλα όταν αυτή «καίει» και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, δίνοντας ενδιαφέρον σε μια χρονιά η οποία φαινόταν χαμένη για τους Thunder. Φέτος δείχνει ακόμα πιο έτοιμος από ποτέ να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, ακόμα και αν ο Durant είναι πλάι του. Οι δυο τους άλλωστε οδηγούν την Oklahoma εκ του ασφαλούς και είναι μία ανάσα από τους τελικούς του ΝΒΑ!

Το καλοκαίρι ούτως ή άλλως είναι «καυτό» με τον Durant να αναμένεται να βγει στην αγορά και όλο το ΝΒΑ να τον θέλει. Δεν αποκλείεται ωστόσο παρά τα όσα ακούγονται περί μετακόμισής του στη Washington να παραμείνει στην ομάδα με την οποία και έχει συνδέσει το όνομά του. Αν πάρουν τον τίτλο ειδικότερα φέτος (ή έστω να πάνε τελικό) τότε δεν θα υπάρχει περίπτωση να μην ξαναπροσπαθήσει παρέα με τον Westbrook να σηκώσουν το δαχτυλίδι. Το μόνο θέμα είναι το πόσο ο Westbrook θα το θέλει.

Του χρόνου μένει και αυτός ελεύθερος και κανείς δεν ξέρει τι έχει στο μυαλό του. Ο Kobe Bryant άλλωστε το βροντοφωνάζει συνεχώς πως ο πρώτος σκόρερ της σεζόν 2014-15 στο ΝΒΑ είναι ο διάδοχός του στους Lakers!



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved