Παίκτες που θα θέλαμε (επιτέλους) να δούμε πρωταθλητές

Παίκτες που θα θέλαμε (επιτέλους) να δούμε πρωταθλητές

Με δεδομένο πως οι περισσότεροι φίλαθλοι του ΝΒΑ υποστηρίζουν και από μία ομάδα, δεν αποτελεί ψέμα πως βασικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι παίκτες συμπαθείς, τους οποίους θέλουμε στο τέλος της σεζόν να δούμε στην κορυφή του βάθρου.

Ποιοι είναι όμως οι κορυφαίοι δέκα που παίζουν στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή και ακόμα δεν έχουν στεφτεί πρωταθλητές;

10. Zach Randolph (Memphis Grizzlies)

randolph

Πρόκειται για έναν εκ των πλέον υποτιμημένων παικτών στο ΝΒΑ, για το λόγο (κυρίως) ότι η ομάδα του, Grizzlies δεν έχει τη λάμψη άλλων ομάδων που βρίσκονται σε καλύτερες αγορές (βλ. Los Angeles, Νέα Υόρκη κ.λ.π.). O Z-Bo ωστόσο στα 14 χρόνια που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ, ήταν πάντοτε εκ των κορυφαίων των ομάδων του με μέσους όρους All-Star επιπέδου (17,5 πόντους και 9,5 ριμπάουντ), ωστόσο ποτέ του δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή του μπασκετικού Everest. Τις καλύτερες πιθανότητες για να το πετύχει τις είχε όταν ήταν μέλος των περίφημων Trailblazers (πιο γνωστούς ως Jail-blazers) στις αρχές της νέας χιλιετίας και την τωρινή του ομάδα όπου παρέα με τον Marc Gasol έχουν δημιουργήσει το πιο επιτυχημένο τα τελευταία χρόνια δίδυμο ψηλών. Μήπως φέτος ήρθε η ώρα για τους Grizzlies να ξεπεράσουν το φράγμα (τα τελευταία χρόνια) των ημιτελικών της Δύσης και τον Randolph να φτάσει μέχρι τέλους;

Καριέρα: Portland Trail Blazers (2001-07), New York Knicks (2007-08), Los Angeles Clippers (2008-09), Memphis Grizzlies (2009-σήμερα)

Διακρίσεις και καλύτερες πορείες στο ΝΒΑ: Πιο Βελτιωμένος Παίκτης (2004), 2 φορές All-Star, συμμετοχή στους Τελικούς της Δύσης με τους Grizzlies (2013)

9. Amar’e Stoudemire (Miami Heat)

Amare

Ο κάποτε αέρινος forward-center θα κληθεί φέτος να αποδείξει ότι δεν έχει «τελειώσει» μπασκετικά, όσο και αν μερικοί επιμένουν. Ο Stoudemire στα 32 του χρόνια επιστρέφει στην Ανατολική Περιφέρεια, όπου παρέα με τους Wade, Dragic, Bosh και Deng θα προσπαθήσουν να φτάσουν το Miami όσο πιο ψηλά γίνεται, με τον πρόεδρο της ομάδας μάλιστα, Pat Riley να μην κρύβει πως στόχος τους είναι το πρωτάθλημα! Ο Αmar’e ωστόσο έχει ένα λόγο παραπάνω να… το επιθυμεί καθώς είναι ίσως η τελευταία μεγάλη του ευκαιρία να το καταφέρει καθώς με βάση την ηλικία του αλλά και το βεβαρυμμένο ιατρικό του παρελθόν το τέλος δεν είναι και πολύ μακριά. Ωστόσο θα ήταν μια πολύ ωραία εικόνα να δει κανείς το κάποτε alter ego του Steve Nash στους Phoenix Suns αλλά και τον άνθρωπο που ξαναέβαλε τους Knicks στον χάρτη του ΝΒΑ, να καταφέρει να επιτύχει ότι δεν κατάφερε μετά από τόσα χρόνια επιτυχιών και υψηλών πτήσεων, που ποτέ δεν συνδυάστηκε με την κατάκτηση της κορυφής.
Καριέρα: Phoenix Suns (2002-2010), New York Knicks (2010-2015), Dallas Mavericks (2015), Miami Heat (2015-σήμερα)

Διακρίσεις και καλύτερες πορείες στο ΝΒΑ: 6 φορές All-Star, Καλύτερος Rookie (2003), 2 συμμετοχές στους Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας με τους Phoenix Suns (2005, 2010)

8. LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs)

aldridge

Αποτέλεσε ίσως το πιο hot όνομα της φετινής Free Agency, αφού την επαφή του με το καλάθι λίγα κορμιά με το δικό του ανάστημα την έχουν. Ο Aldridge τόσα χρόνια που αγωνίζεται στο ΝΒΑ (2006) έχει φορέσει μόνο τη φανέλα των Portland Traiblazers, ωστόσο από φέτος θα βρίσκεται πλάι στον Tim Duncan και συγκεκριμένα στους San Antonio Spurs, οι οποίοι φαντάζουν ως το μεγαλύτερο φαβορί για να διαδεχτούν το θρόνο των Warriors. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του στη Rip City, δεν κατάφερε ποτέ να οδηγήσει τους Blazers πέρα του δεύτερου γύρου της post season, ωστόσο είχε πάντοτε το ελαφρυντικό ότι ποτέ η ομάδα του δεν ήταν απολύτως υγιής. Δεν είναι και λίγο το ότι οι βασικοί του συμπαίκτες από τότε που ξεκίνησε, Brandon Roy και Gregg Oden βγήκαν στη σύνταξη πριν καν πατήσουν τα 30 τους! Ωστόσο φέτος μόνο δικαιολογίες δεν υπάρχουν, με τους Spurs να δείχνουν πιο δυνατοί από ποτέ, και τον ίδιο να πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει την βαριά κληρονομιά του Big Fundamental για τα επόμενα χρόνια.

Υ.Γ. Ο Oden δοκιμάζει φέτος μετά από 2 χρόνια απουσίας από τα γήπεδα να αγωνιστεί στο CBA (Κινέζικο Πρωτάθλημα).

Καριέρα: Portland Trailblazers (2006-2015), San Antonio Spurs (2015-σήμερα)

Διακρίσεις και καλύτερες πορείες στο ΝΒΑ: 4 φορές All-Star, συμμετοχή στους ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας με τους Blazers (2014)

7. Deron Williams (Dallas Mavericks)

deron

Κάποτε ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στη θέση του playmaker. Οι ηγετικές του ικανότητες σε συνδυασμό με την θανατηφόρα του crossover ντρίπλα ήταν κάτι παραπάνω από αρκετές για να του εξασφαλίσουν κάποια στιγμή στην καριέρα του, ένα πλουσιοπάροχο πολυετές συμβόλαιο, όπως αυτό που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2012 με τους Brooklyn Nets. Έκτοτε, πέραν κάποιων εκλάμψεων δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που θαύμασε ο κόσμος στα πρώτα χρόνια του στους Utah Jazz. Τότε που παρέα με τον Carlos Boozer επανέφερε την ομάδα της Salt Lake City στο προσκήνιο για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των Stockton-Malone. Η πίεση για άμεσα αποτελέσματα καθώς και η συνύπαρξή του με διάφορους παίκτες, δεν λειτούργησαν ποτέ υπέρ του, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος από την ομάδα του Brooklyn. Για καλή του τύχη ωστόσο όταν οι περισσότεροι δεν πίστευαν σε αυτόν, υπήρχε κάποιος που τον εκτιμά απεριόριστα. Πρόκειται για τον… ιδιαίτερο ιδιοκτήτη των Mavericks Mark Cuban, ο οποίος του πρόσφερε άμεσα συνεργασία με το που έμεινε ελεύθερος. Έτσι λοιπόν ο Deron έχει την ευκαιρία πλάι στον Nowitzki να αναγεννήσει την καριέρα του, αλλά και να κυνηγήσει ένα πρωτάθλημα αφού είναι βέβαιο πως ο Cuban θα απλώσει τα δίχτυα του σε πολλούς καλούς παίκτες στη Free Agency του ερχόμενου καλοκαιριού.

Καριέρα: Utah Jazz (2005-2011), New Jersey/Brooklyn Nets (2011-2015), Dallas Mavericks (2015-σήμερα)

Διακρίσεις και καλύτερες πορείες στο ΝΒΑ: 3 φορές All-Star, συμμετοχή στους Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας με τους Utah Jazz (2007)

6. Dwight Howard (Houston Rockets)

howard

Άλλος ένας παίκτης της λίστας που έχει χάσει τη λάμψη του, ωστόσο βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος για να την επανακτήσει. Ο «Superman» ήρθε το 2013 να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο κοντού-ψηλού στους Rockets με τον James Harden, ωστόσο μέχρι σήμερα περισσότερο δείχνει να ψάχνεται, μη δείχνοντας ότι έχει επανέλθει πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε από τότε που αγωνιζόταν ακόμα στους Magic. Το γεγονός ότι στους περσινούς Τελικούς της Δύσης ο Drew Bogut κατάφερε να τον κοντράρει με τα mind games του, λειτούργησε αρνητικά για εκείνον που φέτος θα κληθεί παρέα με τον «Μούσια» αλλά και τον Ty Lawson να επαναφέρουν τους Rockets στην κορυφή, αλλά και να κατακτήσει το τρόπαιο που δεν κατάφερε να κερδίσει στους Τελικούς του 2009.

Καριέρα: Orlando Magic (2004-2012), Los Angeles Lakers (2012-2013), Houston Rockets (2013-σήμερα)

Διακρίσεις και καλύτερες πορείες στο ΝΒΑ: 8 φορές All Star, 3 φορές Καλύτερος Αμυντικός της Χρονιάς (2009-2011), συμμετοχή στους Τελικούς του ΝΒΑ με τους Orlando Magic (2009), συμμετοχή στους Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας με τους Rockets (2015)

4&5. Kevin Durant & Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

durant westbrook

Βίοι παράλληλοι μέχρι στιγμής για τους δύο σταρ των Thunder, οι οποίοι μετά από ουσιαστικά διάστημα μίας σεζόν θα ξαναενώσουν τα «ξίφη» τους με σκοπό να φέρουν το πολυπόθητο δαχτυλίδι στην Oklahoma. Με δεδομένο πως φέτος η ομάδα δείχνει να είναι πιο δυνατή από ποτέ αλλά και ότι ο Westbrook πλέον έχει φτάσει σε top επίπεδο, ίσως να σημάνει πως έφτασε επιτέλους ώρα για να πετύχουν το στόχο τους. Βεβαίως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα τους χειριστεί ο νέος προπονητής της ομάδας Billy Donovan ή το αν θα καταφέρει ο team manager Sam Presti (ανεξαρτήτου αποτελέσματος) στο τέλος της σεζόν να κρατήσει και τους δύο παίκτες στην Oklahoma, ωστόσο αυτό είναι μια μακρινή (ακόμα) ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα και το φίλαθλο κοινό πιστεύει πως έχει φτάσει πλέον η ώρα για τους δύο αυτούς superstars, να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με το επιτυχημένο μέχρι στιγμής πέρασμά τους από το ΝΒΑ.

Καριέρα Durant-Westbrook: Seattle Supersonics/Oklahoma City Thunder (2007-σήμερα) – Οklahoma City Thunder (2008-σήμερα)

Διακρίσεις Durant – Westbrook: MVP της χρονιάς (2014), 6 φορές All-Star, Rookie της χρονιάς (2008), 4 φορές Πρώτος σκόρερ της χρονιάς (2010-2012, 2014) – 4 φορές All Star, Πρώτος σκόρερ της χρονιάς (2015)

Καλύτερες Πορείες: 2 συμμετοχές σε Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας (2011, 2014), 1 συμμετοχή σε Τελικούς του ΝΒΑ (2012)

3. Chris Paul (Los Angeles Clippers)

paul

Αν θεωρήσουμε ότι η σεζόν θα κυλίσει τόσο καλά όσο και η Off Season, τότε οι Clippers θα έχουν βάσιμες ελπίδες να προχωρήσουν πολύ στα Play Off, γιατί όχι μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο Chris Paul θα πάψει να είναι πλέον ένας star χωρίς δαχτυλίδι. Ο κατά τεκμήριο καλύτερος point guard της λίγκας και ηγέτης των Clips, μετακινήθηκε στο Los Angeles το 2011 με σκοπό να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κατακτήσει κάποιον τίτλο από ότι θα είχε με τους (τότε) New Orleans Hornets. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες, καθώς επί θητείας του οι Clippers δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ το φράγμα του δεύτερου γύρου της post season. Με την ανανέωση του συμβολαίου του DeAndre Jordan αλλά και τον ερχομό των Pearce-Stephenson-Johnson-Prigioni η ομάδα αναμένεται πιο ανταγωνιστική από ποτέ, ενώ ο Paul ετοιμάζεται να δώσει φέτος τη δική του απάντηση στους επικριτές του, θέλοντας να αποβάλλει μια και καλή την ταμπέλα του «loser» που έχει… τοποθετηθεί πάνω από το Stamples Center.

Καριέρα: New Orleans Hornets (2005-2011), Los Angeles Clippers (2011-σήμερα)

Διακρίσεις και καλύτερες πορείες στο ΝΒΑ: 8 φορές All-Star, Rookie της χρονιάς (2006), συμμετοχή σε ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας με Hornets (2008) και Clippers (2012, 2014)

2. Carmelo Anthony (New York Knicks)

melo

Η άφιξή του στο «Μεγάλο Μήλο» το 2011 έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των Knicks οι οποίοι πίστευαν πως το «πάντρεμα» των Anthony-Stoudemire θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Η κίνηση αυτή ωστόσο αποδείχτηκε λανθασμένη καθώς το παιχνίδι του ενός ουσιαστικά μπλόκαρε αυτό του αλλουνού, με επακόλουθο να μην μπορέσουν να επιτύχουν κάτι περισσότερο πέραν μιας πρόκρισης στους ημιτελικούς της Ανατολής. Με τον Stoudemire πλέον εκτός ρόστερ, οι Knicks φέτος έφτιαξαν ένα ρόστερ που σίγουρα δεν φοβίζει, ωστόσο σε μια αδύναμη περιφέρεια όπως η Ανατολική, μπορεί και οι πιθανότητες για επιστροφή στα Play Off να είναι μαζί τους. Ο Anthony βέβαια ακόμα δεν το βάζει κάτω, πιστεύοντας πως η μέρα που θα στεφθεί πρωταθλητής δεν είναι μακριά. Μην ξεχνάμε πως ο Melo είναι ο μόνος από την παρέα που επιλέχτηκε στις πρώτες θέσεις του draft του 2003 (με εξαίρεση τον Milicic), Lebron-Wade-Βosh που ακόμα δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Καριέρα: Denver Nuggets (2003-2011), New York Knicks (2011-σήμερα)

Διακρίσεις και καλύτερες πορείες στο ΝΒΑ: 8 φορές All Star, Πρώτος σκόρερ της χρονιάς (2013), μία συμμετοχή σε ημιτελικούς Ανατολικής Περιφέρειας με τους Knicks (2013), μία συμμετοχή σε Τελικούς Δυτικής Περιφέρειας με τους Nuggets (2009)

1. Vince Carter (Memphis Grizzlies)

carter

Το κενό (από κάποιο δαχτυλίδι) ράφι στην τροπαιοθήκη του, είναι ίσως το μοναδικό ψεγάδι της μέχρι τώρα σπουδαίας καριέρας του «Air Canada». Ο ακόμα και στα 38 του αέρινος Vince Carter είναι από τους τελευταίους παίκτες που έχουν απομείνει από την προηγούμενη γενιά του ΝΒΑ (βλ. Kobe, Iverson ή Jermaine O’Neal), ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι το τέλος της καριέρας του βρίσκεται πολύ κοντά. Πόσο μάλλον αν αυτό αναμένεται να γίνει χωρίς την κατάκτηση ενός τίτλου. Θα ήταν πραγματικά κρίμα και άδικο, για έναν παίκτη ο οποίος έγινε συνώνυμο των highlights και των συναρπαστικών καρφωμάτων, αλλά και των μεγάλων παραστάσεων που έχει δώσει στο ΝΒΑ, να αποχωρίσει δίχως κάποιο πρωτάθλημα. Το Memphis μπορεί να μην ακούγεται ως η πλέον κατάλληλη ομάδα για τον μέσο φίλαθλο που θα στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου, παρόλα αυτά τόσο η παρουσία και όσο και η πορεία της τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν πως ίσως ο Carter να έχει πολλές περισσότερες ελπίδες να τα καταφέρει, από ότι κάποιοι νομίζουν.

Καριέρα: Toronto Raptors (1998-2004), New Jersey Nets (2004-2009), Orlando Magic (2009-2010), Phoenix Suns (2010-2011), Dallas Mavericks (2011-2014), Memphis Grizzlies (2014-σήμερα)

Διακρίσεις και καλύτερες πορείες στο ΝΒΑ: 8 φορές All-Star, Rookie της χρονιάς (1999), συμμετοχή στους Τελικούς της Ανατολής με τους Orlando Magic (2010)



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved