Mavericks: McGee για αντι-Chandler; Γιατί όχι…(photos+videos)

Mavericks: McGee για αντι-Chandler; Γιατί όχι…(photos+videos)

Στους Mavericks η αλήθεια είναι πως το φετινό καλοκαίρι έχει περάσει λίγο πολύ από χίλια κύματα.

. Δεν είναι λίγο το σοκ που πέρασαν με το «πούλημα» του DeAndre Jordan, έναν παίκτη στον οποίο στήριζαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το παιχνίδι τους για τη σεζόν που έρχεται με αποτέλεσμα να ψάχνονται βρίσκονται ακόμα στην αναζήτηση αξιόπιστου center. Τις τελευταίες μέρες το όνομα που ακούγεται έντονα για τους Mavs είναι αυτό του κάποτε ελπιδοφόρου αλλά… αναξιόπιστου Javale McGee. Μπορεί όμως ο αθλητικός center να χωρέσει στα «παπούτσια» του Tyson Chandler;

mcgee dunk

Από το επίκεντρο στα αζήτητα

Ο κάποτε φέρελπις center με το εντυπωσιακά αθλητικό σωματότυπο για το ύψος του (2,13), κατάφερε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να βρεθεί από το επίκεντρο στο (κυριολεκτικά) περιθώριο, με τους περισσότερους να έχουν ξεχάσει ακόμα και την ύπαρξή του! Για την ιστορία ο McGee αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 2008 όταν και επελέγη από τους Washington Wizards στο Νο. 18 του draft, και έκανε εμφανή την παρουσία του από τη σεζόν 2010-11 όταν παρέα με τον John Wall φαίνονταν ως οι πλέον ανερχόμενοι παίκτες των «μάγων». Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του είναι το ότι έχει βρεθεί δύο φορές στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. τη διετία 2009-10, ενώ το 2011 βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του διαγωνισμού καρφωμάτων, με τον Griffin ωστόσο (άδικα) να επικρατεί στον τελικό. Τα εκπληκτικά σωματικά του προσόντα ωστόσο δεν ήταν ποτέ ανάλογα με το… IQ του καθώς σε πάρα πολλούς αγώνες φάνηκε πως η έλλειψη συγκέντρωσης αποτελούσε συχνό φαινόμενο για τον ίδιο.

Αυτό δεν εμπόδισε ωστόσο τους Nuggets να επενδύσουν στο ταλέντο του, στέλνοντας για χάρη του τον βασικό τους σέντερ, Hilario Nene στη Washington, προσφέροντάς του μάλιστα τετραετές συμβόλαιο 44 εκατ. δολαρίων! Ήταν τέτοια η πίστη στις δυνατότητες του McGee που στο τέλος της σεζόν 2012-13 απέλυσαν τον George Karl με τις φήμες να λένε ότι ένας από τους λόγους ήταν το γεγονός ότι εμπιστευόταν περισσότερο τον Κώστα Κουφό για τη βασική πεντάδα παρά τον McGee!

Εν τέλει όμως δεν δικαιώθηκαν καθώς τις επόμενες δύο σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε 22 παιχνίδια λόγω τραυματισμού, ενώ πέρσι το Φεβρουάριο έγινε ανταλλαγή για… ψίχουλα στην ομάδα συνώνυμο του tanking, 76ers οι οποίοι μετά από 6 παιχνίδια τον άφησαν ελεύθερο και από τότε βρίσκεται στα αζήτητα.

Ρίσκο ή όχι με την απόκτησή του;

Οι Mavericks οι οποίοι ψάχνουν εναγωνίως έναν center με τα χαρακτηριστικά του Tyson Chandler ο οποίος ελέω της ενδεχόμενης απόκτησης του Jordan υπέγραψε με τους Phoenix Suns. Με λίγα λόγια αναζητούν έναν «rim protector» ο οποίος να μπορεί να τελειώσει εύκολα τις φάσεις κοντά στο καλάθι και να αποτελεί το «σκιάχτρο» της άμυνας, και στη περίπτωση του McGee ενδέχεται να πετύχουν διάνα, εάν βεβαίως προχωρήσουν στην απόκτησή του. Έτσι κι αλλιώς το ρίσκο δεν είναι μεγάλο. Ο Mark Cuban άλλωστε δήλωσε πως στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά η είσοδος στα Play Off, με σκοπό του χρόνου το καλοκαίρι να επιστρέψει… δριμύτερος και να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας όπως εκείνος επιθυμεί. Είναι ευκαιρία λοιπόν με μία μονοετή συμφωνία, ο πρώην παίκτης των 76ers να αποτελέσει τη λίρα εκατό για τον προπονητή της ομάδας Rick Carlisle ο οποίος θα μπορέσει να τον αξιολογήσει στο τέλος της σεζόν η οποία ούτως ή άλλως δεν θα έχει ιδιαίτερη πίεση, και εάν του κάνει να τον ανανεώσει χωρίς να ψαχτεί για άλλον παίκτη, ειδάλλως να τον αφήσει ελεύθερο. Μηδενικό το κακό, μηδενικό (περίπου) και το ρίσκο.

Όσο για τον 27χρονο πλέον center αυτή ίσως να αποτελέσει την τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει πως δίκαια βρισκόταν πριν λίγα χρόνια ανάμεσα στους ανερχόμενους center του ΝΒΑ, και μια κατάσταση όπως αυτή τον Mavericks είναι ίσως η τέλεια συγκυρία για εκείνον. Με μια καλή σεζόν πλάι σε παίκτες όπως ο Dirk Nowitzki και ο Deron Williams είναι βέβαιο πως θα του ανεβάσει και πάλι τις μετοχές στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, και ενδεχομένως να τον εμπλέξει σε μια κατάσταση η οποία θα στοχεύσει σύντομα στο δαχτυλίδι του πρωταθλητή! Το αν θα τα καταφέρει κανείς δεν ξέρει. Τόσα χρόνια αν χαρακτηριζόταν για κάτι αυτό ήταν ήταν η αναξιοπιστία του, παρά τα εντυπωσιακά του προσόντα. Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει την άποψη του κόσμου εάν και εφόσον του δοθεί η ευκαιρία…



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved