Boston Celtics: Ανεβαίνουν επίπεδο με Lee; (photos, video)

Boston Celtics: Ανεβαίνουν επίπεδο με Lee; (photos, video)

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου του 2015 επισημοποιήθηκε η ανταλλαγή που θα φέρει τον David Lee στη Βοστόνη με τους Gerald Wallace και Chris Babb να κάνουν το αντίθετο δρομολόγιο προς το Golden State. Τι πρόκειται να φέρει όμως ο περσινός πρωταθλητής του ΝΒΑ στη νεανική και φιλόδοξη ομάδα του Brad Stevens;

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, μέχρι τον ερχομό του Steve Kerr στους «πολεμιστές», ο Lee ήταν ο βασικός power forward του Golden State, αποτελώντας ουσιαστικά τα δύναμη της ομάδας στο ζωγραφιστό. Λόγω του διαφορετικού τρόπου παιχνιδιού που εφάρμοσε ο νέος τεχνικός της ομάδας, ο 32χρονος παίκτης πέρασε στο περιθώριο, με αποκορύφωμα τα Play Off της περσινής περιόδου στα οποία χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα. Ο ίδιος θα μπορούσε να βγει και να παραπονεθεί για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του, ωστόσο προς τιμήν του δεν είπε τίποτα αποδεικνύοντας τον επαγγελματισμό του, και η υπομονή του τελικά ανταμείφθηκε με τη μεταγραφή του στους Celtics. Μία εκ των πλέον ιστορικών ομάδων του ΝΒΑ η οποία μετά το ξεσκαρτάρισμα του 2013 άρχισε πέρσι να βρίσκει τα πατήματά της και θέλει την επόμενη σεζόν να ανέβει ένα ακόμα επίπεδο.

Με τον Lee στην ομάδα οι Celtics αποκτούν ένα παραπάνω όπλο σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Θα μπορέσουν επιτέλους να αποδειχτούν απειλητικοί στο inside game αφού το νέο τους απόκτημα ειδικεύεται στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι κάτι που είχαν να δουν από την περίοδο που ο… Al Jefferson των Charlotte Hornets αγωνιζόταν στη Βοστόνη! Ακόμα και την περίοδο που βρισκόταν στην ομάδα ο Kevin Garnett, ο «Big Ticket» προτιμούσε το κλασικό σουτάκι από τα 3-4 μέτρα παρά να παίζει με πλάτη και τις επαφές.

Ο ερχομός του Lee θα δημιουργήσει πολλά πλεονεκτήματα καθώς ταυτόχρονα με την απειλή μέσα από το ζωγραφιστό, ανοίγουν οι διάδρομοι για τους νέους του συμπαίκτες από πιθανά double team και βοήθειες. Αυτοί που θα επωφεληθούν σίγουρα είναι οι Tyler Zeller, Kelly Olynyk και Jared Sullinger, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να αναμένεται να έχουν πολλά ελεύθερα σουτ με την άμυνα επικεντρωμένη στο post. Στην ουσία ο Brad Stevens θα βρίσκεται σε ευχάριστη θέση την επόμενη περίοδο να βλέπει την ομάδα του να έχει μοιρασμένες επιθέσεις μεταξύ περιφέρειας-ρακέτας, ενώ η απειλή από το ζωγραφιστό είναι ένα ακόμα όπλο σε περίπτωση που η επίθεση θα «κολλάει».

Δεν αποτελεί νέο πωε ο Lee είναι δεν ξεχωρίζει για τα αθλητικά του προσόντα, καθώς το σώμα του δίνει την εντύπωση ότι… δεν πηδάει ούτε εφημερίδα, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να παίρνει σωστές θέσεις και να καθαρίζει τα ριμπάουντ. Στην καριέρα του έχει ποσοστό 9.2 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ αν εξαιρέσουμε τη rookie και την τελευταία του χρονιά (τις δύο σεζόν που έπαιξε λιγότερο) ο αριθμός ανεβαίνει στα 10.4, οπότε καταλαβαίνετε πως τα χέρια του Stevens θα λυθούν όσον αφορά την εναέρια κυκλοφορία στην ρακέτα της ομάδας.

Τέλος ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αν ο παίκτης μπορεί να ταιριάξει στην φιλοσοφία της ομάδας αλλά και του προπονητή. Αυτό ωστόσο ίσως και να είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να ανησυχεί τους φιλάθλους των Celtics καθώς ο Lee όπου και αν έχει πάει είναι ο πλέον συμπαθής ενώ ταυτόχρονα δείχνει να χωράει στα πλάνα κάθε προπονητή. Στο Golden State ο κύριος λόγος που έφυγε ήταν ότι το συμβόλαιό του ήταν πολύ μεγάλο για έναν παίκτη ο οποίος αποτελούσε μέρος του rotation. Όπου και να πήγε αποδέχτηκε το ρόλο και δεν δημιούργησε πότε κανένα πρόβλημα. Μην ξεχνάμε πως ο παίκτης από τον οποίο έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, Draymond Green αποτελούσε το «κολλητάρι» του, με τον Green να εκφράζει δημόσια τη στεναχώρια του που δεν θα βρίσκεται του χρόνου μαζί με τον καλύτερο του φίλο.

Στη Βοστόνη βέβαια θα ζήσει μια κατάσταση στην οποία έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν, έχοντας μάλιστα ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία. Το 2010 μεταγράφηκε από τη Νέα Υόρκη στο Golden State για να ανεβάσει επίπεδο τους Warriors και λίγα χρόνια μετά (και με τις προσθήκες των Curry-Thompson) η παρουσία του αποδείχτηκε καταλυτική, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Στους Celtics λίγο πολύ θα έχει τις ίδιες ευθύνες. Πλέον όντας και πέντε χρόνια μεγαλύτερος και «σοφότερος» θα μπορέσει να μεταδώσει την εμπειρία του εμπνέοντας μεγαλύτερο σεβασμό, ειδικότερα στη νεανική ομάδα των «Κελτών», που με τον Lee στις τάξεις τους ετοιμάζονται να ανέβουν επίπεδο προχωρώντας ακόμα πιο πολύ στα Play Off.

Και κάτι τελευταίο τώρα για τον Lee. Το ότι δεν έπαιξε ιδιαίτερα πέρσι είναι βέβαιο πως περισσότερο τον πείσμωσε παρά τον… απογοήτευσε. Το γεγονός ότι όποτε μπήκε στα παρκέ στη διάρκεια των Τελικών εναντίον των Cavs, έδινε για τα λίγα λεπτά που αγωνιζόταν το 120% των δυνάμεών του φανερώνουν τη διάθεσή του για να παίξει μπάσκετ. Και στη Βοστόνη είναι βέβαιο πως βρήκε την κατάλληλη ομάδα για να κάνει το comeback του στην ελίτ των κορυφαίων, δίνοντας απαντήσεις σε αυτούς που δεν τον πίστεψαν πέρσι. Οι απαντήσεις στα τέλη Οκτωβρίου…

Boston Celtics: Ανεβαίνουν επίπεδο με Lee; (photos, video)



Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved