Πού θα καταλήξει ο DeAndre;

Πού θα καταλήξει ο DeAndre;

Ο DeAndre Jordan, δεν αποτελεί απλώς έναν παίκτη της φετινής free agency. Είναι από τους πλέον περιζήτητους, καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες οι οποίες… λιγουρεύονται τον θηριώδη και συνάμα αθλητικό center.

Ο ίδιος δήλωσε πως θέλει να πάει κάπου που να μπορέσει να εξελιχτεί σε All-Star διεκδικώντας με μεγαλύτερες αξιώσεις το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Ποιοι ενδιαφερόμενοι ωστόσο μπορούν να του προσφέρουν αυτά που ζητά;

New York Knicks

Λόγοι να πάει: Η ιδέα της μεταγραφής σε μία ομάδα σαν τους Knicks, πλάι μάλιστα σε έναν προικισμένο σκόρερ όπως ο Carmelo Anthony είναι βέβαιο πως θα δελέαζε τον οποιονδήποτε. Εκτός του «Melo» η παρουσία του Phil Jackson δίνει ένα επιπλέον κύρος στην ομάδα και έναν ακόμα λόγο για να έρθει ο DeAndre στην ομάδα.

Οι Knicks σχεδιάζουν την επιστροφή τους στις διακρίσεις και με τον Jordan στη ρακέτα σίγουρα θα επέλθει μεγάλη βελτίωση, ειδικότερα στην άμυνα.

Λόγοι να μην πάει: Εκτός από το maximum συμβόλαιο, ο DeAndre αναζητεί το μέρος που θα του επιτρέψει να αναδειχτεί πιο γρήγορα πρωταθλητής. Ακόμα και αν το πλάνο του «Zen Master» είναι φαίνεται δελεαστικό, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα το πετύχει άμεσα ή σε βάθος χρόνου, κάτι που μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επιθυμία του να μεταγραφεί στο «Μεγάλο Μήλο».

deandre-jordan - carmelo anthony

Επίσης το στυλ παιχνιδιού του ίσως και να μην εξυπηρετεί τις αρετές της τριγωνικής επίθεσης τις οποίες θέλει να εφαρμόσει ο Derek Fischer, ενώ κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μπορέσει να ικανοποιήσει την επιθυμία του να συμμετέχει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι.

Los Angeles Lakers

Λόγοι να πάει: Η επιστροφή του Kobe Bryant αλλά και η παρουσία του No.2 του φετινού draft D’Angelo Russell. Επίσης επιστρέφει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο Julius Randle (περσινή επιλογή στο No.8) με τον οποίο μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στη ρακέτα των «λιμνάνθρωπων». Με ενδεχόμενη προσθήκη του Jordan οι Lakers ανεβαίνουν τουλάχιστον δύο επίπεδα στην άμυνα, που πέρσι είχαν τη δεύτερη χειρότερη σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

deandre-jordan-kobe-bryant

Ο Kobe το διαμηνύει με κάθε ευκαιρία στα αμερικάνικα Μ.Μ.Ε. πως τον θέλει δίπλα του, και σίγουρα μόνο σε καλό θα του βγει να δουλέψει δίπλα σε έναν απαιτητικό παίκτη όπως ο Black Mamba.

Λόγοι να μην πάει: Αν στους Knicks είναι αμφίβολο, για τους Lakers ίσως και να είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρουν να διακριθούν άμεσα. Επίσης κανείς δεν μπορεί να ξέρει την κατάσταση υγείας του Kobe Bryant, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερο απουσιάζει, ενώ όσο ταλαντούχοι και αν είναι οι Russell-Randle, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν παρά τις υψηλές τους δυνατότητες, διαθέτουν την ωριμότητα να διακριθούν αμέσως. Σίγουρα εάν πάει στους Lakers θα πρέπει να γνωρίζει πως πρέπει ακόμα να περιμένει μέχρι να διεκδικήσει κάποιο δαχτυλίδι.

Dallas Mavericks

Λόγοι να πάει: Είναι ίσως η ομάδα που του δίνει τις περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει ένα δαχτυλίδι συντομότερα από την οποιαδήποτε άλλη. Η παρουσία του Nowitzki ο οποίος είναι πεινασμένος για ένα ακόμα δαχτυλίδι όπως και του παίκτη «τα κάνω όλα και συμφέρω», Chandler Parsons αποτελούν μεγάλα «συν» για να προτιμήσει στο τέλικά τους Mavs.

deandre -dirk-nowitzki

Επίσης ο προπονητής της ομάδας, Rick Carlisle, έχει δείξει πως χρειάζεται οπωσδήποτε έναν παίκτη «σκιάχτρο» μέσα στη ρακέτα, -όπως έκανε με τον Tyson Chandler- με τον Jordan να αποτελεί μια καλύτερη version του, ενώ ταυτόχρονα είναι βέβαιο πως με τον Dirk δίπλα του θα του δώσει χώρο για να βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι.

Λόγοι να μην πάει: Το ότι ο Nowitzki μπαίνει πλέον στα 38 δεν τον ανακηρύσσει πλέον… ως φόβητρο. Επίσης το γεγονός ότι οι Mavs δεν θα μπορούν να του προσφέρουν πολυετές συμβόλαιο παρά μόνο διετές, ίσως να αλλάξει κάπως το σκεπτικό του για την ομάδα του Mark Cuban.

… και οι Clippers

Λόγοι να μείνει: Κύριο ατού της ομάδας του αποτελεί το ότι αποτελεί την μόνη ενδιαφερόμενη που μπορεί να του προσφέρει τα περισσότερα λεφτά από την οποιαδήποτε. Ακόμα αυτό το καλοκαίρι μπορούν να γίνουν κι άλλες καλές κινήσεις (βλ. Lance Stephenson) που να ωθήσουν την ομάδα να φτάσει μέχρι τέλους. Επίσης το γεγονός ότι ο Griffin εμπλουτίζει συνεχώς το παιχνίδι του, του δίνει περισσότερο χώρο στην επίθεση από άλλες χρονιές.

Λόγοι να μην μείνει: Το ότι έχει περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει λόγω του βελτιωμένου Griffin, δεν σημαίνει απαραίτητα πως μπορεί… να φτάσει τις επιθετικές προσπάθειες που ο ίδιος επιθυμεί. Το δίδυμο Griffin-Paul είναι δεδομένο πως θα μονοπωλεί τις επιθέσεις δυσκολεύοντας την επιθυμία του να γίνει All-Star.

deandre cp3

Τέλος οι κακές σχέσεις που φέρεται να έχει με τον CP3 του δημιούργησαν δυσαρέσκεια μέσα στη σεζόν, κάτι που αποτυπώνεται με την άμεση δήλωση-επιθυμία του μετά τον αποκλεισμό από τους Rockets να μείνει ελεύθερος.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved