Οι ανεπιθύμητοι της Δύσης (photos)

Οι ανεπιθύμητοι της Δύσης (photos)

Μετά την αναφορά στους ανεπιθύμητους της Ανατολής, το onsports.gr (πάντα επηρεασμένο από γνώμες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού) σας παρουσιάζει και τους παίκτες που οι ομάδες της Δύσης θα ήταν καλό να αφήναν ελεύθερους.

Rajon Rondo (Dallas Mavericks)

Είναι ίσως ο μόνος παίκτης της λίστας ο οποίος βρίσκεται και με τα δύο πόδια εκτός ομάδας. Ο άλλοτε αστέρας των Celtics σκόρπισε ενθουσιασμό πέρσι με τον ερχομό του στο Dallas. Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να μπερδέψει τους συμπαίκτες του, και η χρονιά πήγε στράφι παρά τις υψηλές περγαμηνές με τις οποίες ξεκίνησε. Οι κακές σχέσεις που είχε με τον προπονητή του, Rick Carlisle, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ουσιαστικά ο Rondo είναι free agent, με τους Sacramento Kings να είναι ο επικρατέστερος προορισμός του.

Ty Lawson (Denver Nuggets)

Δεν αντιλέγει κανείς πως πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη των Nuggets από την περίοδο που έφυγε ο Carmelo Anthony. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει το Denver στην υπέρβαση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις που θα τον οδηγήσουν μακριά από την ομάδα του την επόμενη σεζόν. Ήδη οι φήμες που τον θέλουν να συνεργάζεται με τον πρώην προπονητή του στους George Karl στους Kings φανερώνουν την διάθεση των Nuggets να αλλάξουν σελίδα. Το ίδιο ισχύει και με την επιλογή της ομάδας του να επιλέξει στο Νο.7 του draft τον Emanuel Mudiay (αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Lawson) ο οποίος προορίζεται για νέος ηγέτης.

David Lee (Golden State Warriors)

Επί θητείας Mark Jackson, αποτελούσε τη μεγαλύτερη απειλή της front line των φετινών πρωταθλητών. Ο ερχομός ωστόσο του Steve Kerr, έφερε τον παραγκωνισμό του με αποτέλεσμα να μεταβληθεί εφέτος στον πιο υψηλόμισθο παγκίτη της Δύσης, αφού λαμβάνει ετησίως 15 εκατομμύρια! Οι παράγοντες των Warriors του υποσχέθηκαν πως θα τον ανταλλάξουν, σχέδιο που εξυπηρετεί τόσο τον Lee (για να βρει ενεργό ρόλο σε κάποια ομάδα), όσο και για τους «πολεμιστές» που προσπαθούν να αδειάσουν το salary cap τους με σκοπό να προσφέρουν καλύτερες συμφωνίες στους Draymond Green και Harrison Barnes.

Pablo Prigioni (Houston Rockets)

Τα τελευταία χρόνια οι Rockets κατάφεραν σταδιακά να ανέβουν επίπεδο, μετά τις μεταγραφές των Harden και Howard. Οι περσινές προσθήκες των Ariza και Smith ισχυροποίησαν τις «ρουκέτες» στις θέσεις των forward. Η ομάδα ωστόσο έδειξε να υστερεί στη νευραλγική θέση του playmaker, καθώς τον ρόλο αυτό επωμίστηκαν ο Beverley και οι άνω των 36, Terry και Prigioni. Ο τελευταίος μοιάζει να περισσεύει καθώς εάν Rockets χρειάζονται κάποιο παίκτη (εκτός και αν ο Smith δεν ανανεώσει μαζί τους), αυτός θα είναι στη θέση που αγωνίζεται ο έμπειρος Αργεντίνος. Η προχωρημένη ηλικία του (38 ετών) είναι βέβαιο πως λειτουργεί αρνητικά για εκείνον.

Spencer Hawes (L.A. Clippers)

Πέρσι το καλοκαίρι αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μεταγραφή των Clippers. Η μεγάλη (πλέον) ομάδα του Los Angeles του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ομάδα με στόχους πρωταθλητισμού, ωστόσο φέτος… εξαφανίστηκε! Ο Hawes με τα στοιχεία του θα μπορούσε να ξεκουράζει σημαντικά τον βασικό center DeAndre Jordan, ή ακόμα να παραμένει ο ίδιος στα κρίσιμα λεπτά των αγώνων καθώς είναι καλύτερος επιθετικά από εκείνον. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, ενώ το γεγονός πως οι Clips θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον «DeAndre the Giant» ο οποίος είναι πλέον free agent, ίσως τους ωθήσει να βρουν κάποιον άλλον παίκτη για τη θέση του backup center.

Carlos Boozer (L.A. Lakers)

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη απογοήτευση των τελευταίων ετών (μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του, Deron Williams) όσον αφορά την εξέλιξή του. Από την ώρα που έφυγε από τους Jazz για τους Bulls, οι αριθμοί του forward-center από την Alaska παρουσιάζουν κάθετη πτώση, κάτι που συνεχίστηκε και φέτος στους Lakers. Το γεγονός πως οι «λιμνάνθρωποι» δεν επέλεξαν στο Νο.2 του draft τον Jahlil Okafor, ίσως του δώσει μία ακόμα ευκαιρία, ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Mitch Kupchak δεν θα συγχωρέσει άλλη μέτρια παρουσία όπως και ότι θα έχει «ανοιχτά» τα μάτια του σε τυχόν προτάσεις για τον Boozer.

Κώστας Κουφός (Memphis Grizzlies)

Ο Έλληνας center απέδειξε και φέτος πως… έχει ριζώσει στο ΝΒΑ. Μπορεί να μην είναι superstar, ωστόσο τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω. Οι Grizzlies σαφέστατα θα ήθελαν να τον κρατήσουν, ωστόσο όπως υποστηρίζουν και οι Αμερικάνοι για τον Κουφό, ίσως ήρθε η ώρα να ψάξει αλλού την τύχη του, καθώς μπορεί εύκολα να αποτελέσει τον βασικό ψηλό σε οποιαδήποτε ομάδα. Το ότι πρέπει (αναγκαστικά) να ξεκουράζει τον Marc Gasol θα αποδειχτεί καταδικαστικό για την εξέλιξη και… το πορτοφόλι του. Η αναζήτηση του πρώτου μεγάλου συμβολαίου στην καριέρα του, είναι δεδομένο πως θα τον βρει μακριά από το Memphis, εκτός και αν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα και ο… hot free agent Gasol, δεν ανανεώσει με τις «αρκούδες», κάτι που θα σημάνει και την προαγωγή του Κουφού σε βασικό «πεντάρι».

Nikola Pekovic (Minnesota Timberwolves)

Το «θηρίο» από το Μαυροβούνιο, υπέγραψε πριν από δύο χρόνια πολυετή συμφωνία 48 εκατομμυρίων για 4 χρόνια με τους Wolves, όντας τότε εκ των πλέον περιζήτητων παικτών στη θέση «5». Το παιχνίδι του με πλάτη στο καλάθι είναι ιδιαίτερα σπάνιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και όταν είναι υγιής μοιάζει ασταμάτητος. Το πρόβλημα με την περίπτωσή του είναι ωστόσο πως από την ώρα που υπέγραψε το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του, περισσότερο αγωνίζεται στα ιατρεία παρά στα παρκέ! Η επιλογή του Karl-Anthony Towns (και αυτός «πεντάρι») φανερώνει πως τα σχέδια των Timberwolves δεν περιλαμβάνουν τον πρώην center του Παναθηναϊκού τον οποίον θα ψαχτούν να ανταλλάξουν για να απαλλαχτούν από το «βαρύ» συμβόλαιό του.

Jrue Holiday (New Orleans Pelicans)

Υπάρχει διχογνωμία για το αν θα έπρεπε σε αυτή τη θέση να βρίσκεται ο Holiday ή ο Tyreke Evans, την ώρα μάλιστα που αμφότεροι έχουν θετική παρουσία στην ομάδα! Ωστόσο δεδομένης της καλής χρονιάς που έκανε ο Evans στο πλευρό του Anthony Davis, φέρνουν τον πρώην παίκτη των 76ers στη θέση της… ηλεκτρικής καρέκλας! Και αυτός, όπως και ο ανταγωνιστής του, αποτελούν παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά, γεγονός που κάνει δύσκολη την ταυτόχρονη συμβίωσή τους στην πεντάδα. Εάν καταφέρει να βρει ο νέος τεχνικός των Pelicans Alvin Gentry το σημείο «κλειδί» για τη συνεργασία τους έχει καλώς. Ειδάλλως είναι αυτονόητο πως και οι δύο μαζί δεν χωρούν, με τον Holiday να έχει προβάδισμα… αποχώρησης.

Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)

Η επιλογή αυτή σίγουρα θα ξενίσει πολύ κόσμο, ωστόσο δεν αποτελεί πρωταπριλιάτικο αστείο. Η φετινή χρονιά-έκρηξη του Westbrook ο οποίος έκανε πράγματα και θαύματα φανέρωσε το πόσο υποτιμημένος ήταν με την παρουσία του Durant δίπλα του. Φέτος ήταν πράγματι ασταμάτητος. Όχι ότι ο Durant δεν είναι. Ωστόσο πλέον είναι φανερό πως με βάση είδαν όλοι φέτος, στους Thunder αρχίζουν σιγά-σιγά να καταλαβαίνουν πως Westbrook και Durant δεν χωράνε στην ίδια ομάδα. Και οι δύο θέλουν μια μπάλα στα χέρια και είναι ιδιαίτερα αμφίβολο το αν μπορούν πλέον να συνεργαστούν αποδοτικά. Η απομάκρυνση του Scott Brooks από τον πάγκο των Thunder ίσως σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη.

Marcus Thornton (Phoenix Suns)

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο 27χρονος guard είναι ένας αποτελεσματικός σκόρερ. Ωστόσο στους Suns δεν είναι και τόσο χρήσιμος. Στο Phoenix γνωρίζουν πως για να ανέβουν επίπεδο χρειάζονται έναν παίκτη που να στηρίζει επάξια τον Eric Bledsoe, με τους Brandon Knight και Archie Goodwin να αναμένεται να επωμιστούν αυτό το ρόλο. Οι Suns θέλουν να δώσουν χώρο στους δύο τελευταίους, κάτι που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τον Thornton στην έξοδο.

Chris Kaman (Portland Trailblazers)

Στο Portland το περασμένο καλοκαίρι έφεραν τον Γερμανό center με σκοπό να δίνει ανάσες στους Aldridge-Lopez. Το γεγονός ότι ο πρώτος είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας, ενώ ταυτόχρονα το ότι οι Blazers απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον Mason Plumlee σε συνάρτηση με την παρουσία του νεαρού Meyers Leonard, κάνουν την παρουσία του… να περισσεύει. Ειδικά στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Aldridge, στο Portland θα αναζητήσουν μία άλλη λύση, με τον Kaman να είναι πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση.

Jason Thompson (Sacramento Kings)

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζονται στο Sacramento, με τον Cauley-Stein να είναι η επιλογή της ομάδας στο draft και τους παράγοντες της να κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν μία δυνατή front line. Αυτό σημαίνει πως ο Thompson είναι ένα δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί σε περίπτωση ανταλλαγής. Πρόκειται για ένα παίκτη που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο με γνώμονα το ότι υπάρχει θέληση να πάρει χρόνο ο Caley-Stein αλλά και το ότι πλάι στον Cousins χρειάζεται ένας παίκτης με περισσότερα χαρακτηριστικά από τον ίδιο δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με την παραμονή του. Επομένως δεν θα φανεί παράξενο εάν η επόμενη χρονιά βρει τον πιο παλιό παίκτη της ομάδας, μακριά από το Sacramento.

Cory Joseph (San Antonio Spurs)

Όπως και στην περίπτωση του Κουφού, έτσι και του Joseph, η παρουσία του στους Spurs μπορεί να του δώσει ευκαιρία για κάποιο τίτλο, ωστόσο δημιουργεί πρόβλημα στην εξέλιξη και το συμβόλαιό του. Ο νεαρός guard έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί εύκολα ως βασικός, αφού δεν είναι και λίγες οι φορές που ο Gregg Popovich έχει αφήσει εκτός για λόγους ξεκούρασης τον Tony Parker με τον Joseph να τον αντικαθιστά επάξια. Ωστόσο η δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο, ταυτόχρονα με έναν αυξημένο ρόλο ίσως αποτελέσει μεγάλο δέλεαρ για εκείνον.

Trevor Booker (Utah Jazz)

Στο δεύτερο μισό της σεζόν οι Jazz στηριζόμενοι στο νεανικό τους σύνολο έκαναν αίσθηση, καταφέρνοντας μάλιστα έπειτα από το All-Star Game να επιτύχουν ρεκόρ 19-10. Ωστόσο η παρουσία του νεαρού power forward στη Utah δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Πέραν ενός εκπληκτικού καλαθιού εναντίον των Thunder, λίγοι είναι εκείνοι που θα θυμούνται την παρουσία του στους «μορμόνους». Ο Booker έχει συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο αξίας 5,6 εκατομμυρίων το οποίο δεν είναι εγγυημένο. Ο Trey Lyles που επελέγη στο Νο.12 στο draft είναι όπως κι εκείνος, power forward και είναι σαφές πως οι Jazz θα θελήσουν να του δώσουν χώρο και χρόνο, κάτι που δυσκολεύει την παραμονή του Booker στη Salt Lake City.



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved