Ντελαβέντοβα, ο ήρωας του Ίντερνετ! (photos&videos)

Ντελαβέντοβα, ο ήρωας του Ίντερνετ! (photos&videos)

Το Onsports παρουσιάζει το πιο «hot» όνομα του διαδικτύου αυτόν τον καιρό, Μάθιου Ντελαβέντοβα, που πρωταγωνιστεί στους φετινούς τελικούς του NBA

Υπήρχε μια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο του 3ου τελικού των φετινών τελικών του NBA κατά την οποία το boxscore της αναμέτρησης του Κλίβελαντ με το Γκόλντεν Στέιτ έγραφε: Στίβεν Κάρι 3 πόντοι, Μάθιου Ντελαβέντοβα 5 πόντοι.

Τελικά ο Κάρι θύμισε τον… εαυτό του, πετυχαίνοντας 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, οδηγώντας τους Γουόριορς στην ανατροπή από το -20, όμως η ιστορία των τελικών «γράφεται» από έναν Αυστραλό. Η ταχύτητά του, η άμυνα που έπαιξε στον Κάρι και η απότομη «έκρηξη» που έχει στις επιθετικές του επιδόσεις έχουν μετατρέψει τον Μάθιου Ντελαβέντοβα σε ήρωα του Ίντερνετ!

«Μπαίνει από το παράθυρο»

Χαρακτηριστική φράση του πόση θραύση έχει προκαλέσει ο 24χρονος Αυστραλός γκαρντ είναι αυτή που γράφτηκε στη Washington Post: «Ο Έρβινγκ χορεύει στο παρκέ και εκτελεί με την ψυχραιμία ενός… δολοφόνου. Το παιχνίδι έρχεται στον Έρβινγκ. Ο Ντελαβέντοβα χτυπάει την πόρτα του παιχνιδιού, απαιτώντας να μπει κι όταν δεν τα καταφέρνει ρίχνει πέτρα στο παράθυρο και μπαίνει μέσα από εκεί».

Ας αρχίσει το τρολάρισμα!

Έχοντας «κλειδώσει» τον Κάρι στον 2ο τελικό, ο Ντελαβέντοβα πέτυχε το καλάθι του ματς. Με 2:29 να απομένουν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο καλάθι και να πάρει και το φάουλ από τον Κάρι, παρότι βρέθηκε πεσμένος στο παρκέ. Και κάπου εκεί ξεκίνησε το τρολάρισμα…

dellav 1

delav 2

delav 3

Value for money!

Αν δεν έχετε πειστεί ακόμη πως ο Ντελαβέντοβα είναι πράγματι ο ήρωας των τελικών, αρκεί να διαβάσετε το παρακάτω στοιχείο. Ο Αυστραλός είναι ο παίκτης με τον μικρότερο μισθών από αυτούς που βρίσκονται στους τελικούς. Λαμβάνει 816.000 δολάρια τον χρόνο. Οι συμπαίκτες του οδηγούν Λαμποργκίνι, Φεράρι και στην περίπτωση του ΛεΜπρόν ένα ΚΙΑ αξίας 60.000 δολαρίων που πληρώνεται για να οδηγεί. Ο Ντελαβέντοβα οδηγεί ένα Mazda.

«Προϊόν» του Σεντ Μέρις

Γεννημένος στο Μέριμπορο της Βικτόρια στην Αυστραλία ο Ντελαβέντοβα μπήκε στο κολέγιο του Σεντ Μέρις το 2009. Τέσσερα χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε την κολεγιακή του θητεία όντας ο κορυφαίος του Σεντ Μέρις σε πόντους, ασίστ, συμμετοχές, ποσοστό βολών και τρίποντα!

Η φανέλα με το νούμερο 4 που φορούσε αποσύρθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2014 και είναι μόλις η δεύτερη στην ιστορία του κολεγίου που αποσύρεται. Ήταν μοιραίο λοιπόν όταν το 2013 ο Ντελαβέντοβα υπέγραψε στο Κλίβελαντ, το NBA να υποδεχθεί έναν δουλευταρά ικανό να φτάσει στην κορυφή χωρίς να είναι σούπερ σταρ, χωρίς να διαθέτει την απίστευτη crossoverν τρίπλα του Κάρι ή το τρομερό σουτ του Έρβινγκ.

Με τους Καβαλίερς να προηγούνται 2-1 στους τελικούς και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να δίνει… ρέστα σε κάθε ένα από τα ματς, ο Ντελαβέντοβα είναι ο ήρωας που ξεχωρίζει. Και το δαχτυλίδι του NBAείναι κάτι που αποκτάται ΜΟΝΟ μέσα από σκληρή δουλειά.

Bonus: Η χειραψία με τον Λεμπρόν μετά τον δεύτερο τελικό είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

{youytube}5b1bStIl6DU{/youtube}



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved