Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στο ΝΒΑ (videos+photos+poll)

Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στο ΝΒΑ (videos+photos+poll)

Δέκα ομάδες έχουν αναδειχθεί ως οι καλύτερες που πάτησαν ποτέ στα παρκέ του ΝΒΑ – Το Onsports σας τις παρουσιάζει και σας δίνει την ευκαιρία να διαλέξετε την πρώτη των… πρώτων!

Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον πλανήτη και σε λίγες ημέρες αρχίζουν οι τελικοί του...

Είναι αυτό που διδάσκει μπάσκετ και γεννά σούπερ σταρ. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί ομάδες που σε κάνουν να λες πως «αυτή είναι η καλύτερη ομάδων όλων των εποχών»...

Όμως, ποια είναι τελικά η καλύτερη από όλες αυτές;

Είναι η απίστευτη παρέα των 76ερς στα τέλη της δεκαετίας του ’60; Είναι τα «κακά παιδιά» των Πίστονς στα τέλη της δεκαετίας του ’80; Είναι οι Μπουλς του Τζόρνταν; Είναι οι Σέλτικς του Μπερντ; Ή μήπως είναι οι Λέικερς του Μάτζικ;

Συγκεντρώσαμε κάποια στοιχεία, φυσικά αρκετές φωτογραφίες και βίντεο, από τις δέκα καλύτερες ομάδες όλων των εποχών και σας τις παρουσιάζουμε. Διαβάζοντας το αφιέρωμα, θα σχηματίσετε τη δική σας άποψη – με κριτήριο και όσα ενδεχομένως έχετε προλάβει να δείτε δια ζώσης – έτσι ώστε να μας δώσετε τα… φώτα σας. Στο τέλος του κειμένου, μπορείτε να ψηφίσετε ποια είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στο ΝΒΑ!

Οι δέκα καλύτερες ομάδες:

Ντιτρόιτ Πίστονς 1988-1989

pistons1989

Με ρεκόρ 63-19 και τον Τσακ Ντέιλι στον πάγκο, τα... κακά παιδιά από το Ντιτρόιτ έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπλο ήταν η εκτελεστική δυνότητα και η μπασκετική ποιότητα των Αζάια Τόμας και Τζο Ντούμαρς, αλλά και η δύναμη και η αθλητικότητα που είχαν παίκτες όπως ο Μπιλ Λάιμπερ, ο Ρικ Μαχόρν αλλά και ο Ντένις Ρόντμαν.

Μιλγουόκι Μπακς 1970-1971

bucks1971

Η ομάδα του Λάρι Κοστέλο έκανε ρεκόρ 66-16, έχοντας ως βασικούς πυλώνες τους Όσκαρ Ρόμπερτσον και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ο τελευταίος ήταν και ο MVP σε μια σεζόν όπου τα «ελάφια» ήταν πρώτα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες!

Λος Άντζελες Λέικερς 1999-2000

lakers2000

Έχοντας πάρει τον Φιλ Τζάκσον αλλά και με τεράστια ονόματα στο ρόστερ, οι «λιμνάνθρωποι» έκαναν ρεκόρ 67-15 στην κανονική διάρκεια πριν... μιλήσουν Κόμπι και Σακίλ στα play off, όπου κατέκτησαν ένα ακόμα δαχτυλίδι πρωταθλητή στο ΝΒΑ.

Φιλαντέλφια 76ερς 1966-1967

76ers1967

Η ομάδα του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, με τον Άλεξ Χάναμ στη θέση του head coach, έκανε ρεκόρ 68-13 στην κανονική περίοδο, με ένα τρομερό 48% ευστοχίας σε όλο το πρωτάθλημα. Ηταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να βάλει φρένο στη δυναστεία που προσπαθούσαν να χτίσουν οι Σέλτικς εκείνη την εποχή.

Μπόστον Σέλτικς 1964-1965

celtics1965

Με τον θρυλικό Ρεντ Άουερμπαχ στον πάγκο και τον ασταμάτητο Μπιλ Ράσελ στο παρκέ, οι «Κέλτες» έκαναν 62-18 στην κανονική περίοδο πριν κάνουν... πλάκα στα πλέι-οφ και πάρουν ένα ακόμα δαχτυλίδι που τους έδωσε μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών.

Φιλαντέλφια 76ερς 1982-1983

76ers1983

Πριν εμφανιστούν οι Μάτζικ και Μπερτν, στο ΝΒΑ μεσουρανούσε ο Τζούλιους Έρβινγκ. Ο «Dr. J» οδήγησε την ομάδα του Μπίλι Κάνινγκχαμ στο 65-17 της κανονικής περιόδου και σε έναν ακόμα τίτλο. Πάντως, ο πολυτιμότερος της χρονιάς ήταν ο Μόουζες Μαλόουν!

Λος Άντζελες Λέικερς 1986-1987

lakers1987

Η ώρα του... Μάτζικ είχε φτάσει. Με τον Πατ Ράιλι στον πάγκο και αυτόν στο Παρκέ, οι Λέικερς ήταν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Λ.Α. κέρδιζε με μέσο όρο διαφοράς 11 πόντων κάθε ματς, φτάνοντας στο πρωτάθλημα!

Μπόστον Σέλτικς 1985-1986

celtics1986

Οι «Κέλτες» μια χρονιά νωρίτερα, είχαν πάρει την πρωτοκαθεδρία. Με τον Λάρι Μπερντ να «πυροβολεί» και τον Κέισι Τζόουνς να καθοδηγεί από τον πάγκο, έκαναν ρεκόρ 67-15 και στους τελικούς έδειξαν ποιός ήταν το πραγματικό αφεντικό!

Λος Άντζελες Λέικερς 1971-1972

lakers1972

Οι «λιμνάνθρωποι» δεν είχαν παρουσιάσει μόνο την υπερομάδα του Μάτζικ και του Πατ Ράιλι, αλλά αρκετά χρόνια νωρίτερα είχαν εμφανίσει ένα σύνολο τρομερό και φοβερό. Με τον Μπιλ Σάρμαν σε θέση head coach και πρώτο βιολί τον Γουίλ Τσάμπερλεϊν, έφτασαν σε ένα 69-13 στην κανονική διάρκεια αλλά και σε άνετη επικράτηση στους τελικούς που τους έδωσε τον τίτλο. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, που δεν είχε στη σύνθεσή της τον Τζόρνταν!

Σικάγο Μπουλς, 1995-1997

bulls1997

Είναι η μόνη ομάδα που περιλαμβάνει διετία και όχι μόνο μια σεζόν. Οι «ταύροι» του Μάικλ Τζόρνταν. Αυτό και μόνο φτάνει για να καταλάβει κανείς για ποιούς μιλάμε. Για την  υπερομάδα που δημιούργησε ο Φιλ Τζάκσον, με τους Πίπεν, Χάρπερ, Ρόντμαν και Λόνγκλεϊ να πλαισιώνουν τον αξεπέραστο «Air». Στην πρώτη σεζόν έκαναν το απίθανο 72-10 και στη δεύτερη 69-13, κάνοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ να μοιάζει πιο εύκολη από ποτέ!

Και τώρα που τις είδατε, ψηφίστε για την καλύτερη ομάδων όλων των εποχών στο ΝΒΑ

Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στο ΝΒΑ (videos+photos+poll)



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved