Thibodeau: Μέρες και έργα του στην πόλη των ανέμων (photos+videos)

Thibodeau: Μέρες και έργα του στην πόλη των ανέμων (photos+videos)

Η εποχή-Thibodeau αποτελεί κι επίσημα από τις 29/5 παρελθόν για τους Chicago Bulls οι οποίοι καλούνται πλέον να αλλάξουν σελίδα έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια.Μια πενταετία κατά την οποία κατάφεραν να επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο του ΝΒΑ, δίνοντας την εντύπωση πως οι μέρες-Jordan θα επανέρχονταν σύντομα στην πόλη των ανέμων.

Η αλήθεια είναι ωστόσο πως τόσο η ομάδα όσο και ο ίδιος ο «Thibs» δεν είχαν ακριβώς την τύχη με το μέρος τους καθώς κακά τα ψέματα εάν είχαν τον Derrick Rose υγιή , ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά. Αυτό ωστόσο δεν έγινε και οι δυο πλευρές από τη νέα σεζόν θα πορευτούν ξεχωριστά. Το onsports.gr σας παραθέτει τα κατορθώματα των Bulls την περασμένη πενταετία υπό τις οδηγίες του έμπειρου τεχνικού.

Ρέκορντμαν με το καλημέρα!

Ήταν 2 Ιουνίου του 2010 όταν ο Thibodeau έβγαζε επισήμως την ταμπέλα του assistant έπειτα 12 σεζόν και μετατρεπόταν σε head coach στους Chicago Bulls, αναλαμβάνοντας την πρόκληση να… απογειώσει τον Derrick Rose και την παρέα του. Ο πρόλογος της καριέρας του δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος, καθώς στο τέλος της σεζόν 2010-11, οι Bulls τερμάτισαν στην πρώτη θέση ολόκληρου του ΝΒΑ, πετυχαίνοντας 62 νίκες, με τον Rose να αναδεικνύεται MVP της regular season και τον ίδιο να λαμβάνει το βραβείο του προπονητή της χρονιάς! Στους Τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας ωστόσο οι Miami Heat του Lebron James τους απέκλεισαν αφήνοντας μια πίκρα στο τέλος της σεζόν.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο οι Bulls θα επέστρεφαν δριμύτεροι, και η απόδοσή τους “φώναζε” πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της κατάκτησης του τίτλου θα ήταν αποτυχία. Το τέλος της σεζόν βρήκε τον Thibodeau να οδηγεί την ομάδα του για μία ακόμα χρονιά στην κορυφή του ΝΒΑ, ενώ ο ίδιος έγινε ο πρώτος προπονητής που φτάνει γρηγορότερα στις 100 νίκες (σε 130 παιχνίδια), σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Avery Johnson που το είχε πετύχει το 2009 σε 131.

Η νύχτα που άλλαξαν όλα

Πρώτη αντίπαλος εκείνη τη σεζόν στα Play Off ήταν οι Philadelphia 76ers, με το πρώτο παιχνίδι να πραγματοποιείται στο Chicago. Οι Bulls έδειχναν πως θα έπαιρναν εύκολα την πρώτη νίκη στη σειρά καθώς 1 λεπτό και 22 δεύτερα πριν από τη λήξη του αγώνα βρίσκονταν μπροστά με 12 πόντους. Και σε εκείνο το σημείο η μοίρα τους επιφύλλαξε ένα άσχημο παιχνίδι.

Ο Derrick Rose σε μία ανύποπτη φάση, διέλυσε κυριολεκτικά το γόνατό του με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός δράσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πληγή εκτός από σωματική ήταν και ψυχολογική, καθώς η ομάδα βρέθηκε ξαφνικά χωρίς τον ηγέτη της, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξαναπαίξει με βάση της δυνατότητές της. Τελικώς έπειτα από σύνολο 6 αγώνων, βρήκε τους να 76ers πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση και τους Bulls μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η χρονιά είχε κλείσει απογοητευτικά ενώ υπήρχαν αμφιβολίες και για την επόμενη σεζόν, καθώς οι προβλέψεις για την επιστροφή του Rose στους αγωνιστικούς χώρους δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές.

Η ζωή χωρίς τον Rose

thibodeau01

Την τρίτη χρονιά με τον Thibodeau στο «τιμόνι» τους, οι Bulls έπρεπε να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού καθώς πλέον δεν θα μπορούσαν να στηρίζονται στον Derrick Rose, ο οποίος δεν εκείνη τη σεζόν περισσότερο ταλαιπώρησε την ομάδα με τα “Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω φέτος”, ενώ μεσούσης της σεζόν έπρεπε να συνηθήσουν τη ζωή χωρίς και τον Luol Deng, ο οποίος μετακόμισε με ανταλλαγή στους Cavvaliers. Η κίνηση αυτή ωστόσο αποδείχτηκε θετική καθώς έκτοτε οι Bulls βρήκαν ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα βρήκε χώρο και χρόνο ο νέος αστέρας της ομάδας, Jimmy Butler.

Η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει με μειωνέκτημα έδρας τους πανίσχυρους Brooklyn Nets των Deron Williams και Brook Lopez. Οι “ταύροι” ωστόσο κόντρα στα προγνωστικά, κατάφεραν έπειτα από μια συγκλονιστική σειρά να προκριθούν με 4-3 νίκες στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετώπιζαν τους πρωταθλητές Miami Heat. Οι Heat δεν ήταν Brooklyn, και απέκλεισαν τελικά με 4-1 νίκες τους Bulls, οι οποίοι ωστόσο έβλεπαν με θετικό μάτι την επόμενη σεζόν, καθώς είχαν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, που σε συνδυασμό με την επιστροφή του Derrick Rose στην ενεργό δράση θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή.

Οι τελευταίες δύο σεζόν και το άδοξο τέλος

Ο Rose ήταν δεδομένο ότι θα χρειαζόταν ένα χρονικό διάστημα έτσι ώστε να βρει τα πατήματά του, αλλά μαζί του ψαχνόταν και η ίδια η ομάδα. Εκεί ωστόσο που έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, ήρθε και ο νέος τραυματισμός του για την υπόλοιπη σεζόν, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των Bulls για μία ακόμη χρονιά. Ο αποκλεισμός στον πρώτο γύρο των Play Off από τους Wizards ήταν η εύλογη κατάληξη μίας ακόμη αποτυχημένης χρονιάς.

Το περασμένο καλοκαίρι στο Chicago κατάλαβαν πως δεν μπορούν να στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην περιφερειακή τους γραμμή (και τον Rose), με αποτέλεσμα να γίνουν σημαντικές κινήσεις για θωράκιση της front line τους. Pau Gasol και Nicola Mirotic κατέφτασαν στην πόλη των ανέμων και δεν ήταν λίγοι που χαρακτήριζαν τους φετινούς Bulls ως εκ των διεκδικητών του τίτλου. Τα προβλήματα ωστόσο του Rose δεν σταμάτησαν ούτε φέτος, με αποτέλεσμα η ομάδα να παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα, ενώ αραιά-πυκνά ακούγονταν φήμες περί απομάκρυνσης του «Thibs» σε περίπτωση μιας ακόμα αποτυχίας.

thibodeau02

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι φαν των Bulls είδαν τον φυσικό τους ηγέτη να επιστρέφει φορμαρισμένος στα Play Off, δίνοντάς τους την πρόκριση απέναντι στους σκληροτράχυλους Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούμπο με 4-2 νίκες. Οι Cleveland Cavvaliers στον επόμενο γύρο αποτελούσαν ένα γερό τεστ για το αν μπορούν να κάνουν την υπέρβαση, και αρχικά φάνηκαν να το καταφέρνουν καθώς προηγήθηκαν με 2-1 στη σειρά. Το buzzer-beater του Lebron ωστόσο στο 4ο παιχνίδι μέσα στο Chicago έγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ των Cavs, οι οποίοι προκρίθηκαν στους Τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας με 4-2 νίκες.

Ύστερα από λίγες μέρες, ο GM των Bulls, Gar Forman ανακοίνωσε την απόλυση του Tom Thibodeau, ο οποίος ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει για πολύ χωρίς δουλειά καθώς Orlando Magic και Oklahoma City Thunder “καραδοκούν” εδώ και καιρό. Συνολικός απολογισμός του την τελευταία πενταετία ήταν 255 νίκες σε 394 παιχνίδια.

Bulls vs Cavvaliers highlights Game

Chicago Bulls Top 10 Plays regular season 2015



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved