Οι πιο απρόβλεπτοι Τελικοί και η μάχη Lebron-Curry (video)

Οι πιο απρόβλεπτοι Τελικοί και η μάχη Lebron-Curry (video)

Επιτέλους, η ώρα για τους μεγάλους Τελικούς έφτασε! Τα Play Off του ΝΒΑ φτάνουν στην κορύφωσή τους με ένα ζευγάρι ομάδων που πραγματικά κόβει την ανάσα.

Golden State Warriors και Cleveland Cavaliers είναι δυο ομάδες που έδειξαν με την απόδοσή τους τόσο κατά τη διάρκεια της regular όσο και της post season ότι άξια έφτασαν εδώ που βρίσκονται, και το μόνο που μας απομένει πλέον είναι να καθίσουμε στον καναπέ και να απολαύσουμε το θέαμα που θα μας προσφέρουν.

Κακά τα ψέματα, οι προσδοκίες που μας δημιούργησαν οι πρώτοι δύο γύροι των Play Off με τα αμέτρητα buzzer beaters και τις εναλλαγές συναισθημάτων, ισοπεδώθηκαν από τους μικρής διάρκειας και χωρίς σασπένς Τελικούς Περιφέρειας (με τους Cavs να «σκουπίζουν» τους Hawks και τους Warriors να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Rockets με 4-1 νίκες), ωστόσο οι Τελικοί του ΝΒΑ αναμένεται να είναι μια άλλη ιστορία. Κι αυτό διότι ύστερα από πολλά χρόνια είναι η μόνη ίσως φορά που δεν υπάρχει σε κανενός εκ των δύο μονομάχων η «ταμπέλα» του φαβορί. Γιατί εκτός των άλλων, καθένας εξ αυτών διαθέτει τους δύο καλύτερους παίκτες της φετινής σεζόν, με τη σύγκρουση Lebron James και Stephen Curry να αναμένεται επική.

Την περασμένη τετραετία, οι Miami Heat του Lebron αποτελούσαν το (όχι πάντα ξεκάθαρο αλλά) φαβορί των αγώνων κυρίως λόγω της παρουσίας των Wade και Bosh πλάι στον «βασιλιά», παρά το γεγονός ότι τις μισές φορές δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. Ουσιαστικά έχουμε να δούμε τελικούς του ΝΒΑ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί από το 2009 και τη δραματική σειρά των Lakers εναντίον των Celtics που βρήκε πρωταθλητές τους «λιμνανθρώπους» με 4-3 νίκες. Οι φετινοί αγώνες ωστόσο είναι μια άλλη ιστορία. Ο Lebron το περασμένο καλοκαίρι γύρισε στην ομάδα της καρδιάς του με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση του τίτλου. Η επιστροφή του «βασιλιά» σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό κορμό που έχει δημιουργηθεί γύρω του (Kyrie Irving, J. R. Smith, Iman Shumpert κ.α.) έχει δώσει στην ομάδα τον κατάλληλο ρυθμό την πιο κατάλληλη στιγμή καταφέρνοντας να «επουλώσει» σε μεγάλο βαθμό το κενό του τραυματία Kevin Love. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εύκολη επικράτηση επί των πρωτοπόρων της κανονικής περιόδου στην Ανατολή, Atlanta Hawks με 4-0 νίκες. Οι Cavs έχουν βρει ρυθμό, και με τον Lebron να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, δείχνουν ότι μπορούν επιτέλους να φέρουν τον τίτλο στο Ohio.

Από τη άλλη πλευρά οι Warriors του φοβερού(και) εφέτος Stephen Curry, κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να επανέλθουν δυναμικά στο χάρτη του ΝΒΑ, ωστόσο η φετινή σεζόν πρέπει να ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Από την έναρξη της περιόδου μέχρι και το τέλος οι «πολεμιστές» αποτελούσαν πραγματικό τρένο τελειώνοντας με το εκπληκτικό ρεκόρ 67-15 τη σεζόν. Οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν όσον αφορά το αν η ομάδα έχει το χαρακτήρα να συνεχίσει με τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό και στα Play Off εξαφανίστηκαν γρήγορα καθώς μέχρι στιγμής στην post season έχουν χάσει μόλις τρία παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο από το Memphis και ένα από το Houston, που αμφότεροι αποτελούσαν διεκδικητές του τίτλου. Η ομάδα του Steve Kerr συνεχίζει να παίζει το μπάσκετ που γοήτευσε φέτος τους θεατές του αθλήματος και με τους διψασμένους για διάκριση Thompson, Iguodala, Green και Bogut πλάι στον φετινό MVP είναι έτοιμοι να αποδείξουν ότι οι προσδοκίες που δημιούργησαν από το ξεκίνημα της σεζόν σύντομα θα δικαιωθούν.

Τέλος αφήσαμε τη μεγάλη μάχη μεταξύ των κορυφαίων των δύο ομάδων. Lebron James εναντίον Stephen Curry. Παρότι λόγω θέσης δεν πρόκειται να μαρκάρει ο ένας τον άλλον, η μονομαχία τους αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι πως ο King James αναμφίβολα αποτελεί το πρόσωπο της λίγκας, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού του σε συνδυασμό με τα υπεράνθρωπα φυσικά του προσόντα τον έχουν αναγάγει ανίκητο. Τα τρία τελευταία χρόνια ωστόσο, ένας θαυματουργός «κοντορεβιθούλης» από το Golden State έχει βαλθεί να τρελάνει ολόκληρο τον κόσμο του ΝΒΑ (αν όχι γενικότερα του μπάσκετ) με τα εκπληκτικά πράγματα που κάνει μέσα στο γήπεδο.

Steph Curry NBA Warriors game1 CNNPH

Το μπασκετικό του IQ, σε συνδυασμό με την εκπληκτική αίσθηση που έχει με τη μπάλα και το καλάθι χωρίς καν να έχει ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα, προκαλούν μία αίσθηση ότι ακόμα και το γήινο μπορεί να κερδίσει το υπερφυσικό. Διότι καλώς ή κακώς αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δυο παικτών. Ο υπερπλήρης Lebron αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλο, ωστόσο ο απρόβλεπτος Curry μπορεί να διαλύσει κάθε λογική, όπως έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές φέτος.

lebron james-640x360

Στη μοναδική αναμέτρηση που αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον φέτος στην Quicken Loans Arena (στο έτερο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Golden State ο Lebron απουσίαζε), ο «βασιλιάς» πραγματοποίησε αυτοκρατορική εμφάνιση τελειώνοντας τον αγώνα με 42 πόντους έναντι μόλις 18 του ανθρώπου που απειλεί τα σκήπτρα του, οδηγώντας τους Cavs στη νίκη με 110-99 . Μήπως όμως πλέον έφτασε η ώρα το στέμμα του βασιλιά να περάσει σε άλλα χέρια; Ένα είναι σίγουρο. Η μάχη τους αναμένεται συναρπαστική, όπως και των ομάδων τους. Οι πιο απρόβλεπτοι Τελικοί τώρα αρχίζουν.

Οι πιο απρόβλεπτοι Τελικοί και η μάχη Lebron-Curry (video)



Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved