NBA: Στα πλέι οφ οι Σέλτικς μέσω Μπρούκλιν (video)

NBA: Στα πλέι οφ οι Σέλτικς μέσω Μπρούκλιν (video)

Αν και δεν αγωνίστηκαν σήμερα (14/04) οι Μπόστον Σέλτικς εξασφάλισαν θέση στα φετινά πλέι οφ του NBA χάρη στους Μπρούκλιν Νετς.

Συγκεκριμένα, οι Νεοϋορκέζοι γνώρισαν «βαριά» ήττα με 113-86 στο «Barclays Center» από τους Σικάγο Μπουλς, που απέκτησαν πλεονέκτημα μισής επιτυχίας σε σχέση τους Τορόντο Ράπτορς στην κούρσα για την τρίτη θέση της Ανατολής. Μάλιστα, την ύστατη ώρα αποκλείστηκε λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο ο Γιοακίμ Νοά, ο οποίος επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι δεν θα ενισχύσει τη Γαλλία στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Τη θέση του στη βασική πεντάδα του Τομ Θίμποντο πήρε ο Ταζ Γκίμπσον (15π. σε 31.04’), ενώ περιθωριοποιήθηκε επίσης ο Κερκ Χάινριχ (γόνατο). Αντίθετα, κανονικά συνέχισε ο Ντέρικ Ρόουζ (γόνατο, 13π. σε 23.04’), ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς ξεχώρισε παραγωγικά με 26 πόντους.

Οι Νετς, από την πλευρά τους, υποχώρησαν στην ένατη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας και απέκλεισαν τον Άλαν Άντερσον (αστράγαλος) από έκτο διαδοχικό ματς, ενώ ο Μαρκέλ Μπράουν (8π. σε 16.59’) συνέχισε ως βασικός του Λάιονελ Χόλινς μπροστά από τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος διασώθηκε με 17 πόντους. Στο περιθώριο έμειναν οι Μίρσα Τελέτοβιτς (ίωση) και Σεργκέι Καράσεφ (γόνατο), ενώ το Yahoo! Sports αποκάλυψε πως ον Αύγουστο θα αποχωρήσει από το μπάσκετ ο πρώην GM των Μπουλς, Νετς και Φιλαδέλφεια 76ερς, Ροντ Θορν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διατηρεί υψηλόβαθμη θέση στο NBA.

Ελπίδες για Χιτ

Δέκατοι στην Ανατολή παρέμειναν οι Μαϊάμι Χιτ, που κράτησαν ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες τους για παρουσία στα πλέι οφ με 100-93 επί των Ορλάντο Μάτζικ στο «American Airlines Arena». Έπαιξαν με τη… φωτιά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο του ντέρμπι της Φλόριντα, αλλά ο Χασάν Ουάιτσαϊντ συμπλήρωσε 24 πόντους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του, ενώ στους 22π. έφθασε ο Ντουέιν Ουέιντ, αν και πρόλαβε να εκφράσει την απογοήτευσή του με αφορμή το διαφαινόμενο αποκλεισμό από τα πλέι οφ. Με τη σειρά του, ο Γκόραν Ντράγκιτς (13π. σε 38.31’) επανέλαβε πως θέλει να συνεχίσει στη νυν ομάδα του, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο το καλοκαίρι ως unrestricted free agent. Σημειώνουμε πως όλα τα μέλη του ρόστερ ήταν στη διάθεση του Έρικ Σποέλστρα πλην των Κρις Μπος (ίωση), Τζος Μακ Ρόμπερτς (γόνατο) και Σαμπάζ Ναπίερ (ισχίο).

Όσον αφορά στους Μάτζικ, ο Βικ Ολαντίπο «έγραψε» 30 πόντους, ενώ αποκλείστηκε ο Εβάν Φουρνιέ από δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι λόγω μικροτραυματισμού. Στο περιθώριο έμεινε επίσης ο Λουκ Ριντνάουρ με αφορμή προσωπικό πρόβλημα, ενώ δεδομένα στα… πιτς είναι ο Ντέβιν Μαρμπλ (μάτι). Ακόμα, ο GM, Ρομπ Χένιγκαν, υποστήριξε ότι θέλει να κρατήσει τον Τομπίας Χάρις (26π., 12 ριμπ. σε 40.01’), ο οποίος θα γίνει restricted free agent. Μήνυμα παραμονής έστειλε και ο Τσάνινγκ Φράι (3π. σε 12’), ο οποίος διανύει το πρώτο έτος τετραετούς συμβολαίου 32 εκατ. δολαρίων με περιορισμένο αγωνιστικό ρόλο, ενώ ο Άαρον Γκόρντον (5π. σε 31.56’) πήρε θέση στη βασική πεντάδα του Τζέιμς Μπορέγκο αντί του Ντεγουέιν Ντέντμον (3π. σε 12.33’).

Παράξενη νίκη για Νικς

Ξέφυγαν από την τελευταία θέση της συνολικής κατάταξης οι Νιου Γιορκ Νικς με 112-108 επί των Ατλάντα Χοκς στο «Philips Arena». Ο Λάνγκστον Γκάλαγουεϊ διακρίθηκε με 26 πόντους (4/6 δίπ., 6/6 τρίπ.) που αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας, ενώ πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Αλεξέι Σβεντ (πλευρά) επανέλαβε πως η παραμονή του στους Νεοϋορκέζους αποτελεί καλοκαιρινή προτεραιότητά του. Δεν έπαιξε μαζί με τους επίσης τραυματίες Καρμέλο Άντονι (γόνατο), Χοσέ Καλντερόν (αχίλλειος τένοντας), Αντρέα Μπαρνιάνι (ίωση) και Τράβις Ουέρ (μέση). Εξάλλου, οι πρωταθλητές Ανατολής άφησαν έξω τον Πολ Μίλσαπ (ώμος), ενώ αποκλείστηκαν και οι Ντένις Σρούντερ (ρεπό) και Πέρο Άντιτς (ίωση), αλλά τα υπόλοιπα μέλη του δυναμικού τέθηκαν στη διάθεση του Μάικ Μπουντενχόλζερ, του οποίου ο βοηθός, Κένι Άτκινσον, ανέλαβε τη θέση του κόουτς της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα του NBA.

NBA: Στα πλέι οφ οι Σέλτικς μέσω Μπρούκλιν (video)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved