Μιλγουόκι Μπακς: Με Πέιτον θα δουλέψει ο Αντετοκούνμπο (photos)

Μιλγουόκι Μπακς: Με Πέιτον θα δουλέψει ο Αντετοκούνμπο (photos)

Στο training camp των Μιλγουόκι Μπακς θα συμμετάσχει και ο Γκάρι Πέιτον και θα βοηθήσει το Γιάννη Αντετοκούνμπο στη θέση «1».

Ο 46άχρονος παλαίμαχος πλέι μέικερ, που βρίσκεται στην Αθήνα για το τουρνουά «ΝΒΑ 3Χ» που φιλοξενείται στο «Golden Hall», μίλησε στον Τύπο κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα χθες βράδυ (18/09) στα βόρεια προάστια, και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως τον Ιούλιο που βρέθηκε στο Summer League του Λας Βέγκας μίλησε αρκετά με τον καλό φίλο του και προπονητή των «ελαφιών», Τζέισον Κιντ, ενώ συναντήθηκε και με τον 19χρονο γκαρντ/φόργουορντ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ο Τζέισον Κιντ με άφησε να μιλήσω προσωπικά στον Αντετοκούνμπο στο Summer Leaugue του Λας Βέγκας το καλοκαίρι. Ο Κιντ τον έβαλε στη θέση του πόιντ γκαρντ και τα πήγε περίφημα. Μάλιστα, συμφωνήσαμε να πάω στο Μιλγουόκι πριν από την έναρξη της σεζόν και να δουλέψω μαζί του στη βελτίωση των ικανοτήτων του στη θέση «1». Αν και τόσο ψηλός διαθέτει άνεση ως πόιντ γκαρντ και νομίζω πως η επιτυχία του θα είναι εξασφαλισμένη εάν αναπτύξει τις δεξιότητες ενός οργανωτή. Είναι ταλαντούχος, αλλά και νέος και επομένως πρέπει να δουλέψει σε πολλούς τομείς. Έχοντας προπονητή τον Κιντ, που ήταν επίσης πόιντ γκαρντ και θέλει να τον χρησιμοποιήσει στον «άσο», βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Οι Μπακς είναι νέα ομάδα, χωρίς βετεράνους να τον διδάξουν, για αυτό χρειάζεται καθοδήγηση από τον Κιντ κι εμένα. Είναι φυσικό ταλέντο, πρέπει όμως να δουλέψει για να γίνει ακόμα καλύτερος και το ξέρει».

Για την επιβλητική επικράτηση της Εθνικής ΗΠΑ επί της Σερβίας, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Πέιτον απάντησε: «Νομίζω πως οι ΗΠΑ διαθέτουν τους κορυφαίους παίκτες στο παγκόσμιο μπάσκετ σήμερα, έστω κι αν στην Ισπανία δεν είδαμε το Λεμπρόν Τζέιμς, τον Κόμπι Μπράιαντ ή τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Οι παίκτες των ΗΠΑ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, νέα παιδιά, αποτέλεσαν καλή ομάδα, έστω και χωρίς τους μεγάλους αστέρες, όπως ο Κέβιν Ντουράντ ανάμεσα σε άλλους. Αν έπαιζαν και τα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Σίγουρα, βέβαια, είναι θετική και για το ΝΒΑ η συμμετοχή των ΗΠΑ σε διεθνείς διοργανώσεις. Γιατί είναι πολλά παιδιά εδώ στην Ευρώπη, που είναι εκπληκτικοί παίκτες επίσης. Τους χρειαζόμαστε στο παιχνίδι μας, το μπάσκετ είναι ένα άθλημα με παγκόσμια εμβέλεια που μόνο θετικά θα αποκομίσει από το συναγωνισμό».

Τέλος, αναφορικά με το τι θα συμβούλευε ο Γκάρι Πέιτον το νέο κομισάριο του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ να αντιγράψει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και από τι μπορεί να επωφεληθεί το ευρωπαϊκό από το ΝΒΑ, απάντησε: «Δεν νομίζω πως χρειάζεται να κλέψουμε τίποτα. Η λίγκα μας χρονολογείται από την εποχή του Τσάμπερλεϊν, του Ράσελ, του Μάτζικ, του Τζόρνταν και του εαυτού μου. Το ΝΒΑ είναι το παγκόσμιο μπάσκετ. Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να είμαστε το ΝΒΑ και να αφήσουμε όλους τους άλλους να έρθουν στο δικό μας παιχνίδι».



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved