Τσόνσι Μπιλαπς: «Ήλθε η στιγμή της απόσυρσης»

Τσόνσι Μπιλαπς: «Ήλθε η στιγμή της απόσυρσης»

Έπειτα από δεκαεπτά σεζόν στο NBA και πρωτάθλημα με τους Ντιτρόιτ Πίστονς το 2004, ο Τσόνσι Μπίλαπς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

«Έφτασε η ώρα. Ξέρω πότε φτάνει η ώρα. Θέλω ακόμα να παίξω, αλλά δεν μπορώ πλέον να αγνοήσω τους τραυματισμούς μου. Είμαι μακριά από το 100% εδώ και τρία χρόνια. Μπορώ να ξαναπροσπαθήσω, αλλά δεν θα αντέξω. Ο κίνδυνος για νέους τραυματισμούς είναι σημαντικός. Δεν μπορώ να είμαι όπως παλιά, οπότε κατάλαβα ότι ήλθε η ώρα» δήλωσε σχετικά στο Yahoo! Sports. Ο «Mr. Big Shot» ξεχώρισε την πορεία του στα «πιστόνια» συμπληρώνοντας: «Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Το παιχνίδι ήταν καλό μαζί μου. Πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά πήρα τις ευκαιρίες μου στο Ντιτρόιτ και συνέχισα ανοδικά. Το πρωτάθλημα αποτέλεσε επιβράβευσή μου. Έπρεπε να παλέψω, αλλά το χάρηκα. Το πρωτάθλημα ήταν απόλυτο, ήταν αρκετό για μένα, δεν κυνήγησα τον τίτλο του MVP του τελικών».

«Ήθελα να γίνω ένας από τους καλύτερους παίκτες της θέσης μου στην εποχή μου και το πέτυχα με την αξία μου. Ουδείς μου το χάρισε. Έδωσα όλη τη ζωή μου στο μπάσκετ, από τα δέκα μου. Ήθελα να πάω στο κολέγιο γνωρίζοντας πως οι γονείς μου δεν είχαν τα λεφτά, οπότε το μπάσκετ ήταν ο μοναδικός δρόμος για μένα. Δούλεψα σκληρά και πέτυχα τον στόχο μου, ενώ στη συνέχεια έθεσε το NBA ως νέο στόχο» δήλωσε επίσης ο 37χρονος Μπίλαπς. Αναφέρθηκε και στο όνειρο περί εισαγωγής στο Hall of Fame: «Συμβολίζει τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Σίγουρα θα ήταν όνειρο. Στην καρδιά μου πιστεύω πως το αξίζω, αλλά δεν ξέρω τι θα συμβεί. Υπάρχουν και άλλοι με αντίστοιχη καριέρα».

Γίνεται αντιληπτό πως προσπέρασε ενδιαφέρον των Κλίβελαντ Καβαλίερς για την απόκτησή του, καθώς ολοκλήρωσε την καριέρα του παίζοντας σε 1189 παιχνίδια του NBA και σε πέντε All Star Games εκπροσωπώντας τους Πίστονς, Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Ντένβερ Νάγκετς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Νιου Γιορκ Νικς, Τορόντο Ράπτορς και Μπόστον Σέλτικς. Επίσης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010, ενώ το 2007 αποτέλεσε 3η επιλογή του ντραφτ ως πρώην παίκτης του Κολοράντο. Πλέον αναμένεται να συνεχίσει ως σχολιαστής αγώνων του «μαγικού» κόσμου, μέχρι να εξασφαλίσει θέση στο διοικητικό σχήμα κάποιας ομάδας, πιθανότητα που ούτως ή άλλως «ακούγεται» τα τελευταία χρόνια.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved