Μινεσότα Τίμπεργουλφς: Κέρδη από Λοβ και στοίχημα με Μπένετ

Μινεσότα Τίμπεργουλφς: Κέρδη από Λοβ και στοίχημα με Μπένετ

Αν και ο Κέβιν Λοβ ήθελε να φύγει, οι Μινεσότα Τίμπεργουλφς απέσπασαν σημαντικά ανταλλάγματα με την παραχώρησή του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Εξασφάλισαν τον Θάντεους Γιανγκ από τους Φιλαδέλφεια 76ερς, στους οποίους παραχώρησαν τους Αλεξέι Σβεντ και Λουκ Ρίτσαρντ Μπα Α Μούτε μαζί με επιλογή ντραφτ πρώτου γύρου, ενώ από τους «Καβς» πήραν τους Καναδούς Άντριου Ουίγκινς και Άντονι Μπένετ, που αποτέλεσαν 1η επιλογή των δύο τελευταίων ντραφτ. Από τη μία, ο γιος του Μίτσελ Ουίγκινς, άλλοτε πρώτου σκόρερ της Α1, είπε ότι οι «λύκοι» αποτελούν την κατάλληλη ομάδα για το ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας του, ενώ πρόσθεσε πως αδιαφορεί για την άποψη του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος φαίνεται πως πρότεινε την παραχώρησή του στους Καβαλίερς. Από την πλευρά του, ο προπονητής και πρόεδρος των Τίμπεργουλφς, Φλιπ Σόντερς, εκτίμησε πως οι Ουίγκινς, Μπένετ, Γιανγκ και Ζακ Λαβίν είναι ιδανικοί για οποιονδήποτε πλέι-μέικερ αφήνοντας να εννοηθεί πως θα βοηθήσουν στην αγωνιστική άνοδο του Ρίκι Ρούμπιο. Με τη σειρά του, το ESPN εκτίμησε πως υπό τα διαμορφωμένα δεδομένα στο salary cap των εκπρόσωπων της Μινεάπολις, ο Ισπανός πλέι-μέικερ δεν πρόκειται να επεκτείνει πρόωρα το συμβόλαιό του, από τη στιγμή που αναζητά αποκλειστικά πενταετές συμβόλαιο με μάξιμουμ αποδοχές.

Ακόμα, ο Σόντερς δήλωσε πως θέλει να προσθέσει προπονητή στο τεχνικό επιτελείο του, που θα ασχολείται αποκλειστικά με το σουτ των μελών του ρόστερ γνωρίζοντας ότι ο Ρούμπιο δουλεύει εντατικά στον συγκεκριμένο τομέα με αντίστοιχο κόουτς κατά τη διάρκεια της τρέχουσας offseason. Επίσης, ο κόουτς και πρόεδρος των «λύκων» εκτίμησε πως ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Νικ Πέκοβιτς, θα «βγάλει» το 2014-15 χωρίς νέους τραυματισμούς, επειδή έχει δουλέψει στον κατάλληλο ρυθμό με τους απαραίτητους προπονητές μέσα στο καλοκαίρι, ενώ εξέφρασε ελπίδα και για περαιτέρω μείωση κιλών του Σαμπάζ Μουχάμαντ μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Μέσα σε όλα, ο Σόντερς παραδέχθηκε πως σκοπεύει να προσφέρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον Γκόρτζι Ντιένγκ, ακόμα και στη θέση «4», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Βέβαια, βασικός πάουερ φόργουορντ θα είναι ο Γιανγκ, ο οποίος δήλωσε ότι ανυπομονεί να παίξει δίπλα στον Πέκοβιτς, τον οποίο προτιμά ως συμπαίκτη, ενώ πρόσθεσε πως για πρώτη φορά είναι στο ρόστερ σημαντικής ομάδας αφήνοντας αιχμές σε βάρος των «Σίξερς».

Σύντομα, ο Μπένετ θα βρεθεί στην Καλιφόρνια, όπου θα προπονηθεί παρέα με τους Μουχάμαντ και Ρόνι Τουριάφ, ενώ είπε πως δεν τον ενδιαφέρει πού θα παίξει στη νέα σεζόν του NBA, πριν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή του. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις αρχικές φημολογίες επρόκειτο να ανταλλαχθεί στους 76ερς, αλλά κατέληξε στους «λύκους», ενώ σε άλλες συνεντεύξεις του παραδέχθηκε πως δεν ήταν καλός κατά τη διάρκεια της rookie χρονιάς του, αλλά έδειξε αποφασισμένος να βελτιωθεί αγωνιστικά όντας μέλος του δυναμικού του συλλόγου της Μινεσότα. Άλλωστε διαπιστώνεται πως ξεπέρασε διάφορα προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπώρησαν μέσα στο 2013-14. Πάντως θα είναι πίσω από τον Γιανγκ, του οποίου η στατιστική βελτίωση θεωρείται δεδομένη από τον GM των «λύκων», Μιλτ Νιούτον. Τέλος, το ESPN έγραψε πως ο Μπράντι Χέσλιπ θα ενταχθεί στην προετοιμασία του Σόντερς ενόψει της νέας regular season υπογράφοντας μη-εγγυημένο συμβόλαιο, ενώ ο μέχρι πρότινος φόργουορντ των Τίμπεργουλφς, Ντάντε Κάνινγχαμ, κρίθηκε αθώος σε κατηγορίες περί ενδοοικογενειακής βίας και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση με μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του, ώστε να αποζημιωθεί, επειδή έμεινε χωρίς συμβόλαιο στο NBA λόγω της φυλάκισής του και των λοιπών νομικών εξελίξεων.



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved